Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Venäjänkieliset uutiset perustuvat Yle-lakiin

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Turun Sanomille 17.8.2021.

Nimimerkki Kirjatyöntekijä Uudeltamaalta kysyi (TS, 16.8.) miksi Ylellä on venäjänkieliset uutiset.

Yle-lain mukaan meidän on pyrittävä palvelemaan kaikkia suomalaisia ja Suomessa asuvia. Maassamme asuu noin 80 000 äidinkielenään venäjää puhuvaa, ja määrän on ennustettu kasvavan sataantuhanteen vuoteen 2030 mennessä.

Uutiset omalla äidinkielellä auttavat maassamme asuvia venäjänkielisiä integroitumaan paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan ja kokemaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yle Novostin päivittäistä tv-uutislähetystä katsoi vuonna 2020 keskimäärin noin 240 000 katsojaa. Lisäksi venäjänkieliset uutiset ovat tarpeellinen ikkuna Suomesta ulkomaille.

Virallisten kielten lisäksi Yle tuottaa päivittäin uutisia eri alustoille myös englanniksi, saameksi, selkosuomeksi sekä viittomakielellä. Pientä vieraskielistä palvelua meillä on myös karjalan ja romanin kielillä. Korona-aikana olemme tehneet uutisia myös arabiaksi, farsiksi, kurdiksi ja somaliksi.

Marko Krapu
vastaava tuottaja
Erityisuutiset, Yle