Hyppää pääsisältöön

Yle täyttää 95 vuotta ja juhlii yhdessä suomalaisten kanssa

Vihreällä taustalla on oranssi aaltoileva graafinen kuvio ja teksti Yle 95 Synttäriviikot Festveckor
Vihreällä taustalla on oranssi aaltoileva graafinen kuvio ja teksti Yle 95 Synttäriviikot Festveckor Kuva: Yle Yle,Yle95

Yleisradio täyttää vuosia 9.9.2021 – myös 100 vuoden merkkipaalu lähestyy. 95-vuotissynttärit näkyvät Ylen tarjonnassa runsaan kuukauden ajan elokuun lopulta syyskuulle.

“Yle on meille kaikille yhteinen ja jokaiselle oma. Yleisradio on elänyt suomalaisten kanssa kautta vuosikymmenten ja nyt haluamme kutsua kaikki mukaan synttäriviikoille. Pöytään on katettu parasta sisältöä moneen eri makuun”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

“Tahdomme katsoa suomalaisten kanssa myös kohti tulevaa ja haluamme olla vielä enemmän omaksi koettu ja lähellä. Kehitämme tarjontaa ja palveluita niin, että vastaamme entistäkin osuvammin suomalaisten tarpeisiin, erilaisiin kiinnostuksen kohteisiin sekä muuttuvaan median käyttöön”, Ylä-Anttila lupaa.

Synttäriviikkojen aikana Yle 95 -tunnuksella paketoidaan iso määrä monipuolista sisältöä, niin lasten- ja nuortenohjelmia, draamaa, dokumentteja, sarjoja, kulttuuria, viihdettä, urheilua ja podcasteja.

Juhlaviikkojen viettoon ponkaistaan lauantaina 21.8. erikoislähetyksin. Puoli Seitsemän -ohjelma nähdään suorana Musiikkitalon terassilta ja samoin Yle 95 – Elämäni biisi -ohjelma. Molemmat lähetykset ovat tavanomaista pidempiä.

Näköaloja tulevaisuuteen: yleisradiotoiminta arvon luojana

Yle suuntaa vuosijuhlansa myötä kohti julkisen palvelun median seuraavaa vuosisataa. Näköaloja tulevaisuuteen avataan 9.9. Ylen 95 -juhlaseminaarissa. Tapahtuma on kansainvälinen ja virtuaalinen, ja sitä voi seurata Yle Areenassa.

“Puheenvuoroissa pohditaan, miksi julkisen palvelun yleisradiotoiminta on yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti arvokasta. Millä tavoin Yle mahdollistaa demokratiaa, tasa-arvoa ja kulttuuria ja mikä on instituutioiden rooli yhteiskunnallisen julkisen arvon tuottajana ja kehityksen edistäjinä”, luonnehtii Ylen julkisen palvelun johtaja Ismo Silvo.

Seminaarin pääpuhujat ovat Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, EBUn puheenjohtaja ja France Télévisionin pääjohtaja Delphine Ernotte-Cunci, Dagens Nyheterin vastaava päätoimittaja Peter Wolodarski ja Tanskan Yleisradio DR:n pääjohtaja Maria Rørbye Rønn.

Tapahtuman avaavat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen ja tilaisuuden päättää Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Arto Satonen.