Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset arvostavat Yle-brändejä: Yle Areena ja Yle viiden kärkeen arvostusmittauksessa

Nainen ja mies katselevat älypuhelimen näytöltä Ylen verkkosivuja.
Nainen ja mies katselevat älypuhelimen näytöltä Ylen verkkosivuja. Kuva: Laura Mainiemi / Yle Yle,verkkosivu,mobiililaitteet,brändikuvat 2020

Suomalaisten arvostus Ylen brändejä kohtaan on vahva. Yle Areena on kaikista Suomen brändeistä toiseksi arvostetuin ja emoyhtiö Yle on sijalla viisi.

Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa selvitettiin brändien tunnettuutta ja arvostusta. Tämän vuoden tutkimuksessa arvioitiin 559 brändiä.

Yle Areena oli tutkimuksessa mukana ensimmäistä kertaa ja sijoittui heti Suomen toiseksi arvostetuimmaksi brändiksi. Aiemmin Yle Areena on ollut useita vuosia ykkönen erillisessä verkkobränditutkimuksessa.

Yle on kaikista suomalaisista brändeistä viidenneksi arvostetuin, viime vuonna Yle sijoittui kolmanneksi. Brändien kärkisija meni Fiskarsille, kuten myös viime vuonna.

“Kaksi Ylen brändiä viiden arvostetuimman brändin joukossa on häkellyttävän hieno tulos! Yle koetaan tärkeäksi ja Yle Areena on suomalaisten rakastama palvelu. Monipuolisen ja luotettavan kotimaisen mediapalvelun merkitys on korostunut korona-aikana. Ylessä on sitoutunutta ja ammattitaitoista porukkaa, joille Ylen julkisen palvelun tehtävä ja hyvät sisällöt ja palvelut ovat sydämen asia. Kiitos vahvasta Yle-brändistä kuuluu kaikille heille", sanoo Ylen viestintä- ja brändijohtaja Jere Nurminen.

Yle menestyi myös Keskuskauppakamarin brändiarvioinnissa. Brändityön ja immateriaalioikeuksien ammattilaisista koostuva raati valitsi kesäkuussa 2021 Ylen Vuoden brändiksi.

Taloustutkimus on toteuttanut Brändien arvostus -tutkimusta vuodesta 1997. Tiedot kerättiin viime keväänä, ja tutkimuksen sisältö pysyi edellisten vuosien kaltaisena.