Hyppää pääsisältöön

Avara luonto syksyllä 2021

Villihevosia.
Villihevosia. Kuva: Discovery Channel, Yle Kuvapalvelu Avara luonto

4.9.2021 Avara luonto: Tiibetin ylänkö

(Tibet - Roof of the World)

Tiibetin ylänkö sijaitsee jopa 5000 metrin korkeudessa ja on haastava ympäristö monelle eläinlajille. Miten apinat, lumileopardit, sudet ja muut eläimet pärjäävät näissä jylhissä mutta karuissa maisemissa eri vuodenaikoina? (Singapore/Ranska, 2020) Tuotanto: Infocus Asia/France Télévisions. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

11.9.2021 Avara luonto: Villeiksi syntyneet

(Born to Be Wild)

1/5. Etelä-Afrikka. Etelä-Afrikan Krüger kansallispuistossa syntynyt leijonanpentu kohtaa monta vaaraa opetellessaan saalistamisen taitoa vanhemmiltaan. Ohjelmassa tutustutaan eri lajien jälkikasvun ensimmäisiin elinkuukausiin mm. Afrikassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa. Miten vastasyntyneet eläimet oppivat leikkimään, saalistamaan ja tunnistamaan vihollisen? Myös perheen ja lauman merkitys korostuu villieläinten elämän alkutaipaleella. Tuotanto: Off the Fence/Arte/ZDF, 2020 Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

18.9.2021 Avara luonto: Villeiksi syntyneet

(Born to Be Wild)

2/5. Brasilia. Brasiliassa pienen kapusiiniapinan on opittava kerämään ruokaa, vaaroista huolimatta. Ohjelmassa tutustutaan eri lajien jälkikasvun ensimmäisiin elinkuukausiin mm. Afrikassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa. Miten vastasyntyneet eläimet oppivat leikkimään, saalistamaan ja tunnistamaan vihollisen? Myös perheen ja lauman merkitys korostuu villieläinten elämän alkutaipaleella. Tuotanto: Off the Fence/Arte/ZDF, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

25.9.2021 Avara luonto: Villeiksi syntyneet

(Born to Be Wild)

3/5. Afrikka. Gepardi-perheen elämä savannilla on sekä leikkiä että vaaroja täynnä. Ohjelmassa tutustutaan eri lajien jälkikasvun ensimmäisiin elinkuukausiin mm. Afrikassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa. Miten vastasyntyneet eläimet oppivat leikkimään, saalistamaan ja tunnistamaan vihollisen? Myös perheen ja lauman merkitys korostuu villieläinten elämän alkutaipaleella. Tuotanto: Off the Fence/Arte/ZDF, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

2.10.2021 Avara luonto: Villeiksi syntyneet

(Born to Be Wild)

4/5. Intia.Intiassa makakiapinat elävät suurissa laumoissa, joissa pidetään huolta toisistaan. Ohjelmassa tutustutaan eri lajien jälkikasvun ensimmäisiin elinkuukausiin mm. Afrikassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa. Miten vastasyntyneet eläimet oppivat leikkimään, saalistamaan ja tunnistamaan vihollisen? Myös perheen ja lauman merkitys korostuu villieläinten elämän alkutaipaleella. Tuotanto: Off the Fence/Arte/ZDF, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

9.10.2021 Avara luonto: Villeiksi syntyneet

(Born to Be Wild)

5/5. Namibia. Namibian aavikon kuumuudessa sudet joutuvat jatkuvasti etsimään ruokaa ja juomaa. Ohjelmassa tutustutaan eri lajien jälkikasvun ensimmäisiin elinkuukausiin mm. Afrikassa, Intiassa ja Etelä-Amerikassa. Miten vastasyntyneet eläimet oppivat leikkimään, saalistamaan ja tunnistamaan vihollisen? Myös perheen ja lauman merkitys korostuu villieläinten elämän alkutaipaleella. Tuotanto: Off the Fence/Arte/ZDF, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

16.10.2021 Avara luonto: Tuntematon Espanja

(Dehesa - Forest of the Iberian Lynx)

Espanjan vanhat tammimetsät tarjoavat otolliset olosuhteet lukuisille paikallisille eläinlajeille. Näissä Dehesaksi kutsutuissa metsissä viihtyvät mm. iberianilves ja lukemattomia lintulajeja. Ohjelmassa tutustutaan tähän ainutlaatuiseen ekosysteemiin. (Itävalta, 2020) T: Wanda Vision/Terra Mater Factual Studios. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

23.10.2021 Avara luonto: Eläimet piilokamerassa

(Spy In The Wild)

1/4. Tropiikki. Hauskat teko-eläimet piilokameroineen seuraavat läheltä eri lajien elämää. Pääsemme seuraamaan sekä suurta draamaa että hellyttäviä hetkiä kun piilokamerat soluttautuvat eläinten sekaan. T: John Downer Productions/BBC/PBS, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

30.10.2021 Avara luonto: Eläimet piilokamerassa

(Spy In The Wild)

2/4. Pohjoinen. Hauskat teko-eläimet piilokameroineen seuraavat läheltä eri lajien elämää. Pääsemme seuraamaan sekä suurta draamaa että hellyttäviä hetkiä kun piilokamerat soluttautuvat eläinten sekaan. T: John Downer Productions/BBC/PBS, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

6.11.2021 Avara luonto: Eläimet piilokamerassa

(Spy In The Wild)

3/4. Saaret. Hauskat teko-eläimet piilokameroineen seuraavat läheltä eri lajien elämää. Pääsemme seuraamaan sekä suurta draamaa että hellyttäviä hetkiä kun piilokamerat soluttautuvat eläinten sekaan. T: John Downer Productions/BBC/PBS, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

13.11.2021 Avara luonto: Eläimet piilokamerassa

(Spy In The Wild)

4/4. Etelä- ja pohjoisnapa. Hauskat teko-eläimet piilokameroineen seuraavat läheltä eri lajien elämää. Pääsemme seuraamaan sekä suurta draamaa että hellyttäviä hetkiä kun piilokamerat soluttautuvat eläinten sekaan. T: John Downer Productions/BBC/PBS, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

20.11.2021 Avara luonto: Yellowstonen kojootit

(The Coyote: Yellowstone's Underdog)

Kojoottien asema Yellowstonen kansallispuiston ekosysteemissä heikkeni kun susikanta palautettiin puistoon vuonna 1995. Mitkä ovat susien ja kojoottien valtasuhteet ja miten kojootit pärjäävät kilpailussa elintilasta ja ruoasta? (Yhdysvallat, 2020) T: Landis Films/Trailwood Films. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

27.11.2021 Avara luonto: Kiehtova Kiina

(China: Nature's Ancient Kingdom)

1/3. Läntinen Kiina. Sarjassa liikutaan Kiinan vuoristomaisemista tiheisiin metsiin, kaupungeista rannikolle ja tutustutaan mm. lumileopardien, pandojen ja apinoiden elämään. Miten Kiinan luontoa suojellaan ja rikasta eläinkantaa ylläpidetään? T: Oxford Scientific Films/EOS Films/CCTV, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Makaki
Makaki Makaki Kuva: Yle/Kuvapalvelu Avara luonto

4.12.2021 Avara luonto: Kiehtova Kiina

(China: Nature's Ancient Kingdom)

2/3. Keski-Kiina. Sarjassa liikutaan Kiinan vuoristomaisemista tiheisiin metsiin, kaupungeista rannikolle ja tutustutaan mm. lumileopardien, pandojen ja apinoiden elämään. Miten Kiinan luontoa suojellaan ja rikasta eläinkantaa ylläpidetään? T: Oxford Scientific Films/EOS Films/CCTV, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

11.12.2021 Avara luonto: Kiehtova Kiina

(China: Nature's Ancient Kingdom)

3/3. Itäinen Kiina. Sarjassa liikutaan Kiinan vuoristomaisemista tiheisiin metsiin, kaupungeista rannikolle ja tutustutaan mm. lumileopardien, pandojen ja apinoiden elämään. Miten Kiinan luontoa suojellaan ja rikasta eläinkantaa ylläpidetään? T: Oxford Scientific Films/EOS Films/CCTV, Iso-Britannia, 2020. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.