Hyppää pääsisältöön

UMK22-biisihaku on päättynyt

Kuka voittaa UMK-pystin vuonna 2022? Kuvassa Minna Viitalähteen suunnittelema UMK-palkinto.
Kuka voittaa UMK-pystin vuonna 2022? Kuvassa Minna Viitalähteen suunnittelema UMK-palkinto. Kuva: Miikka Varila www.warila.fi Uuden Musiikin Kilpailu

Suomen seuraavan euroviisuedustajan etsintä on alkanut. Uuden Musiikin Kilpailun biisihaku on päättynyt. Haku oli auki 1.9. - 6.9. ja nyt se on suljettu. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä lokakuun aikana.

Kilpailijavalinnat tekee musiikin ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati, jonka puheenjohtajana jatkaa YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

— UMK21 oli hieno menestys siihen osallistuneille artisteille. Blind Channel teki vuoden isoimman suomalaisen biisin, ja Ilta, Teflon Brothers sekä Pandora saivat yhdet uransa isoimmista hiteistä. Finaalilähetys tavoitti 1,9 miljoonaa ihmistä ja medianäkyvyys, radiosoitto sekä striimausmenestys olivat ennennäkemättömän suuria. Toivottavasti tämä innostaa mahdollisimman monia hakemaan mukaan UMK:hon. Lupaamme, että kokemus on ikimuistoinen ja vie jokaista artistia eteenpäin ja ylöspäin urallaan, Hakanen hehkuttaa.

UMK on Suomen suurin musiikkishow ja ainutlaatuinen mahdollisuus artistille. Se kuljettaa voittajan kotimaisen miljoonayleisön luota satojen miljoonien katsojien eteen Euroviisuihin, maailman suurimpaan musiikkiviihdeohjelmaan. Spotifyssa UMK21-kappaleita on kuunneltu yhteensä yli 47 miljoonaa kertaa, ja YouTubessa UMK:n sisältöjä on katsottu tänä vuonna yli 13 miljoonaa kertaa. Useat kilpailubiisit nousivat Suomen Youtuben trendaavimpien videoiden joukkoon.

UMK-finaalin tarkka ajankohta ja tapahtumapaikka paljastetaan myöhemmin. Voittaja edustaa Suomea Eurovision Song Contestissa Italiassa keväällä 2022.

Blind Channel vetää täysillä keikallaan Alla Sea Poolilla 14.8.2021
Blind Channel vetää täysillä keikallaan Alla Sea Poolilla 14.8.2021 Kuva: Jani Mikkonen/Yle Blind Channel,Allas

Blind Channelin tuore keikkataltiointi julki 3.9.

Lähtölaskenta vuoden 2022 UMK:hon käynnistyy edellisen kauden paketoivan kokonaisuuden myötä. UMK21-voittaja, Euroviisuissa kuudenneksi sijoittunut ja maailmanmaineeseen ponnahtanut Blind Channel esiintyi Helsingin Allas Sea Poolilla 14.8. Konserttitaltiointi julkaistaan tuoreeltaan perjantaina 3.9. Yle Areenassa keskiyöllä samoin kuin lyhytdokumentti, joka tiivistää yhtyeen ajan Euroviisuissa ja niiden jälkeen.

Blind Channel: Eteenpäin (katsottavissa myös ulkomailla)
Yle Live: Blind Channel (katsottavissa myös ulkomailla)

Konsertti ja lyhytdokumentti nähdään Yle TV 2:ssa pe 3.9. klo 21.05 alkaen.

Blind Channel keikkailivat Helsingissä elokuun 14. ja 15. päivä. Yle taltioi.
Blind Channel keikkailivat Helsingissä elokuun 14. ja 15. päivä. Yle taltioi. Kuva: Joona Mäki Blind Channel,Allas