Hyppää pääsisältöön

Yle Areenan äly-tv-käyttö kasvaa – uudistuvat sovellukset palvelevat entistä paremmin

Yle Areenan uuden äly-tv-laitteille tehdyn sovelluksen etusivunäkymä
Yle Areenan uusi älytelevisiosovellus on entistä helppokäyttöisempi, vakaampi ja esittelee sisältöjä näyttävämmin. Yle Areenan uuden äly-tv-laitteille tehdyn sovelluksen etusivunäkymä Yle Areena,älytelevisio,sovelluskehitys

Yle Areenan käyttö älytelevisioilla kasvaa – vuoden 2020 aikana kasvua tuli koko yleisössä sata prosenttia. Siksi myös älytelevisioille tarkoitetut Areena-sovellukset uudistuvat.

Ensimmäisenä uudet sovellukset tulevat Samsung- ja LG-laitteille, koska näillä laitteilla Areenaa käytetään eniten.

Uuden sovelluksen voi ottaa käyttöön, kun televisio sitä tarjoaa. LG-televisioissa uusi Yle Areena -sovellus korvaa vanhan, mutta Samsungissa on toistaiseksi saatavilla sekä vanha että uusi sovellus. Samsung-käyttäjien pitää itse hakea uudempi sovellus laitteen sovelluskaupasta.

LG:n ja Samsungin tuki on ensisijaisesti vuosien 2018–2021 malleille. “Älytelevisioiden tekniikka on kehittynyt viime vuosina niin nopeasti, että viisikin vuotta vanha televisio saattaa olla jo suorituskyvyltään liian heikko uusimpien sovellusten sujuvaan käyttöön. Uusi Areena-sovellus toimii jatkossakin vanhemmissakin laitemalleissa”, sanoo Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen.

Android TV -laitteet ovat saaneet päivitetyn sovelluksen käyttöönsä jo kevään aikana. Androidia hyödyntävillä laitteilla tarkoitetaan tässä Sonyn ja Philipsin tuoreita malleja sekä DNA TV:tä.

Uusi sovellus on entistä helppokäyttöisempi, vakaampi ja esittelee sisältöjä näyttävämmin. Android-pohjaisiin laitteisiin audiot saatiin jo mukaan, muihin Areenan kuunneltavat sisällöt ovat tulossa seuraavassa vaiheessa.

“Suomalaisten televisiolaitekanta on niin moninaista, että olemme joutuneet tekemään valintoja sen suhteen, mille laitteille pystymme uuden sovelluksen tarjoamaan ja missä järjestyksessä.”

Päätelaitteista seuraavaksi uudistetaan Sonyn PS4- ja PS5-pelikonsolit, Elisan ja Telian digiboksit ja Sonyn uudemmat ei-Android-pohjaiset äly-tv:t. Muiden päätelaitteiden kohdalla seurataan käyttäjämääriä ja toteutetaan uusi sovellus tarvittaessa.

“Meille iso muutos on, että uudet Areena-sovellukset kehitetään Ylen oman tiimin voimin, ei enää eri kumppaneiden kanssa. Siksi jatkokehitys on nyt sujuvampaa, eri päätelaitteiden käyttökokemus vastaa toisiaan ja ymmärrämme entistä paremmin, miten suomalaiset käyttävät Areenaa televisiossa”, Tanja Iikkanen sanoo.