Hyppää pääsisältöön

Ilona ja luonnon ihmeet Pikku Kakkosessa

Ilona ja luonnon ihmeet (Ilona ja kaverit)
Ilona ja luonnon ihmeet (Ilona ja kaverit) Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Ilona ja luonnon ihmeet

Ilona ja luonnon ihmeet (Elinor Wonders Why) -animaatiosarjan Ilona on puputyttö, joka tarkkailee aina luontoa ympärillään.

Ilonan ystäviä ovat Lari, hassu ja mielikuvitusrikas lepakko, sekä Noora, tarkkanäköinen ja lämmin norsu. Yhdessä he oppivat uutta toisten kunnioittamisesta, monimuotoisuudesta ja luonnosta.

Mihin tahansa utelias Ilona meneekään, tekee hän tarkkoja huomioita ympäristöstään. Jos Ilona ei ymmärrä jotain, kuten miksi linnuilla on sulat tai miten pienet muurahaiset voivat rakentaa isoja muurahaiskekoja, ottaa Ilona asioista selvää.

Metsän muita eläimiä ovat majava Salli, vompatti Konsta, hiiri Tito, kameli Kamilla, vuohikaksoset Mari ja Liisa sekä laulava tapiiri Tapsa.

Ääninäyttelijöinä ovat Henriikka Lähteenmäki, Vertti Uusitalo, Alissa Kovalainen, Karolina Blom, Jari Salo, Hanna Mönkäre, Katja Aakkula, Jenny Pitkänen, Anni Kajos & Isabel Suvanne.

Ilona ja luonnon ihmeet on kanadalais-yhdysvaltalainen yhteistuotanto vuodelta 2020. Animaatio on katsottavissa Areenassa 4.9. alkaen.

Lisää ohjelmasta