Hyppää pääsisältöön

Asko Järvinen ymmärtää, että ilkeiden viestien takana voi olla pelkoa – Toivomus-sarjassa koronan julkisuuteen nostama infektiolääkäri

Keskustelusarjassa Toivomus (En önskan) Ira Hammermann tapaa koronan julkisuuteen nostaman Asko Järvisen. Infektiolääkäri on opetellut asettamaan sanansa oikein, ja kokee myös onnistuneensa viestinnässään.

Toivomus keskustelusarjan vieraana Asko Järvinen Yle TV1 16.9.2021 klo 20, Yle Areena 12.9. ja Yle Fem 12.9. klo 19.00

Korona sysäsi oravanpyörään

HUS:in infektiotautien ylilääkärin Asko Järvisen elämä muuttui lähes yhdessä yössä talvella 2020. Lapissa oli tavattu ensimmäinen covid19-tartunnan saanut henkilö. Sen jälkeen Asko Järvisen puhelin on soinut ja elämä on ollut lähes pelkkää koronaa. Iso osa hänen ajastaan on kulunut mediassa.

Tarvitaan sirkushevosia, jotta työhevoset voisivat kyntää oman sarkansa― Asko Järvinen

Asko Järvinen kokee olleensa enemmän showbisneksessä kuin harjoittaneensa lääketiedettä. Hän kuitenkin ymmärtää, että kaikki asiat on hoidettava.

Julkisuus-kolikon molemmat puolet

Asko Järvinen on joutunut julkisuuteen osin tahtomattaan. Hän kertoo, ettei ole tottunut siihen, että ihmiset tunnistavat kaupassa ja kadulla.

Ylilääkäri on saanut ottaa vastaan myös asiatonta palautetta ja kitkeriä viestejä. Järvinen sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, että ihmisillä on tunteita ja pelkoja, jotka voivat vaikuttaa käytökseen.

Loppusyksystä 2020 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim myönsi Asko Järviselle Tiedottajapalkinnon ymmärrettävästä viestinnästä covid 19-pandemiaan liittyen.

– Koen onnistuneeni siinä, mitä olen yrittänyt tehdä. Minua ilahduttaa erityisesti se, että tuo tunnustus tuli omilta kollegoiltani, Järvinen sanoo.

Vastapainona meri ja ulkosaaristo

Meri ja ulkosaaristo ovat tarjonneet Asko Järviselle täydellisen vastapainon työlle.

– Merellä sitä tuntee itsensä niin pieneksi, ja juuri siitä minä nautin. Onhan tämä pandemiakin osoittanut meille, ettemme voi hallita kaikkea täällä maan päällä, miettii Järvinen.

Ohjelmassa Asko Järvinen puhuu myös rokotevastaisuudesta, ja paljastaa kuinka oppi aikoinaan ruotsin kielen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua