Hyppää pääsisältöön

Aurorassa puhutaan tasa-arvosta – Yle aloittaa uuden tulevaisuustapahtuman

Astronautti Karen Nyberg katsoo kameraan hymyillen avaruussukkulassa, jonka ikkunoista näkyy maapallo.
Marraskuussa Levillä järjestettävän Auroran pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg. Astronautti Karen Nyberg katsoo kameraan hymyillen avaruussukkulassa, jonka ikkunoista näkyy maapallo. Kuva: Karen Nyberg Karen Nyberg

Aurora kokoaa pohjoiseen Suomeen kiinnostavia puhujia pohtimaan tulevaisuuden isoja kysymyksiä.

Yle täyttää tänä vuonna 95 vuotta, ja aloittaa juhlavuoden kunniaksi uuden yhteiskunnalliselle keskustelulle omistetun tapahtuman, Auroran. Ensimmäinen Aurora järjestetään Levillä 19. marraskuuta. Tapahtumassa käsitellään yhdenvertaisuutta ja vastuullisuutta vuosittain eri näkökulmista. Ensimmäisessä Aurorassa keskitytään sukupuolten tasa-arvoon.

“On hienoa voida kertoa Auroran kaltaisesta uudesta avauksesta Ylen syntymäpäivänä. Ylellä on merkittävä rooli yhteiskunnallisen keskustelun avaajana ja herättäjänä, ja keskeinen tehtävämme on tuottaa arvoa ihmisille ja yhteiskunnalle. Lisäksi Aurorassa toteutuu tavoitteemme tehdä uudenlaista yhteistyötä”, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila iloitsee.

Aurora koostuu keskusteluista ja kohtaamisista, ja huipentuu pääpuhujan puheenvuoroon tunturissa, ulkona avoimen taivaan alla. Ensimmäisen vuoden pääpuhuja on NASAn astronautti Karen Nyberg.

“Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat ihmiskunnan ydinkysymyksiä. Aurorassa tasa-arvoa pohditaan niin teknologian, vallan, median kuin sen kautta, mikä tasa-arvossa oikein ärsyttää. On hienoa, että pääsemme Yle Tapahtumissa luomaan uuden yhteiskunnallisen keskustelun foorumin. Haluamme tehdä tapahtuman, jossa on tilaa ajatella ja oivaltaa uutta”, kuvailee Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

Karen Nybergin lisäksi tapahtuman vahvistettuja puhujia ovat muun muassa humanoidirobotti Sophia the Robot, teknologiayhtiö TietoEVRYn johtaja Satu Kiiskinen, tekoälytutkimuksen eritysiasiantuntija Anna-Mari Rusanen, jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ja toimittaja Zahra Karimy.

Tapahtuma on yleisölle avoin, ja kaikkia Auroran keskusteluja voi myös seurata suorana Yle Areenasta.Tapahtuman ohjelmasta kerrotaan tarkemmin Auroran verkkosivuilla.

Aurora on yhteistyöhanke, jossa Yle vastaa sisällöstä ja Visit Levi tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuman kumppaneina on muun muassa ulkoministeriö, valtioneuvoston kanslia ja järjestöjä. Kumppanit voivat järjestää tapahtuman puitteissa myös omia tilaisuuksiaan.

Aurora-tapahtuman graafinen kuva, jossa ihminen katsoo eteenpäin. Ei valokuva.
Aurora-tapahtuman graafinen kuva, jossa ihminen katsoo eteenpäin. Ei valokuva. Levi