Hyppää pääsisältöön

Tätä ei ole ennen YleX:n historiassa tehty – Kanava toteuttaa kunnianhimoisen synttärilähetyksen Pasilan Linkkitornin korkeuksista syyskuussa

YleX juhlistaa vuosia täyttävää Yleä spesiaalilähetyksellä, jota tehdään 70 metristä kera kanavalta tutuin tekijöin. Lähde mukaan linkkitornibileisiin perjantaina 17.9. Yle Areenassa!

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX täräyttää ensi perjantaina seitsemän tuntia kestävän synttärispektaakkelin vuosia täyttävän Ylen kunniaksi. Tapahtumapaikkana ei kuitenkaan ole perinteinen radiostudio, vaan Pasilan linkkitorni!

Mukana ovat YleX:n Uuden Musiikin X:stä ja YleX Throwbackista tuttu Jani Kareinen kera Vikin ja Köpin sekä Anne Lainnon! Luvassa myös perjantai-iltojen tanssittaja DJ Orion ja YleX:n musiikin erikoisohjelmien Renaz, Rony Rex sekä Matti 8, Sonny ja Lyömättömät.

Koska tuleva spektaakkeli toteutetaan epätavalliselta maaperältä, tekijät joutuvat miettimään normaalista lähetyksestä poikkeavia asioita. Uskaltavatko kaikki nousta linkkitorniin? Nähdäänkö illassa pyörtymisiä?

– Korkeuden lisäksi jännittää myös kylmyys, tuuli ja se, onko torniin hissiä vai pitääkö kiivetä portaita, sanoo Uuden musiikin X:ää luotsaava Anne Lainto.

Linkkitornin korkeuksissa vierailevina DJ:nä esiintyvät puolestaan Darude, Mizfire ja YleX:n vuoden 2019 Läpimurto-listauksesta tutut artistit Adikia ja Detalji. Lähetystä tehdään iltaviidestä pimenevään syysyöhön asti.

– Mulla on tapana aina heilua ja tanssia studiossa musiikin tahtiin ja tiedän, että niin myös Annella. Jännittää nähdä, kuinka paljon sitä uskaltaa liikkua, kun samalla tekee lähetystä 70 metrin korkeudesta, toteaa spektaakkelin aukaiseva Jani Kareinen.

Ohjelma:

17.00–18.00 YleX Throwback feat. Viki ja Köpi
18.00–19.00 YleX Throwback feat. Anne Lainto
19.00–20.00 Renaz + 19.30 Adikia (Live)
20.00–21.00 DJ Orion + 20.30 Darude (DJ-set)
21.00–22.00 DJ Orion + 21.30 Mizfire (DJ-set)
22.00–23.00 Rony Rex + 22.30 Detalji (Live)
23.00–00.00 Matti 8 & Sonny ja Lyömättömät

Lähetyksen ensimmäisessä slotissa Viki ja Köpi pääsevät kamppailemaan siitä, kumman toivebiisi kajahtaa ilmoille. Puolestaan illan loppumetreillä Matti 8, Sonny ja Lyömättömät ottavat haasteen vastaan: Mahtuuko yhteen tuntiin 95 biisiä?

– Meillä on myös tapana huudattaa musiikkia niin kovalla kuin mahdollista, joten mietityttää, että kuuluukohan se pitkällekkin tuosta korkeudesta, Kareinen sanoo.

– Kerrankos sitä Yleisradio täyttää kunnioitettavat 95 vuotta! Luvassa varmaan kauhua, naurua ja hyvää musaa, Lainto kuvailee.

Liity mukaan seuraamaan suoraa lähetystä suorana striiminä Yle Areenasta perjantaina 17.9. klo 17–00!