Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa -sarjan toinen tuotantokausi alkaa – ohjelmassa nähdään muun muassa Vesala, Robin Packalén, Jurek ja Ellinoora

YleX Nosteessa -musiikkireality alkaa Youtubessa ja Yle Areenassa 14. syyskuuta. Sarjan toisella tuotantokaudella kilpailee kuusi erilaista uransa alkuvaiheessa olevaa artistia.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Nosteessa -sarjan toinen tuotantokausi alkaa tiistaina 14. syyskuuta Youtubessa ja Yle Areenassa. Sarjasta julkaistaan kaksi osaa joka viikko ja sitä voi seurata YleX Nosteessa Youtube-kanavalla tai Yle Areenassa. Ohjelmaa juontaa YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin.

Tutustu toisen kauden artisteihin YleX Nosteessa -kanavalla!

Ohjelmassa kuusi artistia tai yhtyettä hakee omalle uralleen nostetta kilpailemalla erilaisissa musa-alalta tutuissa haasteissa. Ohjelman voittaja saa mahdollisuuden esiintyä YleXPopissa, kappaleensa radiosoittoon sekä pääsee biisinkirjoitussessioihin huipputuottaja Jurekin kanssa.

YleX Nosteessa-sarjan päätuomari YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kertoo sarjan syntyneen tarpeesta etsiä mahdollisimman monenlaisia artisteja Suomen musiikkikentälle. Sarjassa ei kilpailla perinteiseen tyyliin vain laulutaidolla, vaan ohjelmassa etsitään kokonaisvaltaista artistia ja musiikintekijää.

– Se erottaa Nosteessa-ohjelman muista musiikin talent-ohjelmista ja formaateista, Hakanen kertoo.

YleX Nosteessa -sarjan toisella kaudella on mukana kuusi monipuolista ja erilaista artistia: vaihtoehtoisella soundilla suomalaista poppia tekevä Kah Pao, hiphop-, afropop- ja afrobeat-artisti Keys, lapsuudenystävien muodostama bändi Musketit, feminististä poppia tuottava Sorry Babe, runollinen rap-artisti Tiia Karoliina ja sekä akustista folkmusiikkia ja indiesoundia tekevä Vivi.

Toisen kauden artisteihin pääset tutustumaan paremmin YleX Nosteessa -kanavalla.

– Tämän kauden kilpailijat ovat vakuuttaneet luovuudellaan, karismallaan sekä omalla uniikilla soundillaan. Uskon että joukossa on monta pitkän uran tekevää tulevaa tähteä, Tapio Hakanen iloitsee.

Huipputuottaja Jurek on mukana sarjan toisella kaudella tuomarin ja valmentajan rooleissa. YleX Nosteessa -sarjan valmentajien rooli on auttaa artisteja jaksojen haasteissa. Valmentajan roolissa nähdään myös muita tunnettuja artisteja, kuten Vesala, Ellinoora, Robin Packalén ja Nelli Matula.

– Koen, että musa-alalle tarvitaan vielä paljon enemmän diversiteettiä. Toivon, että ohjelma tarjoaa jalustan ja näyttämön sellaisille ihmisille, joita ei välttämättä muuten huomattaisi, Jurek sanoo.

Ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tehtävänä on tehdä pareittain biisi 24 tunnissa. Artistit onnistuvat vaikuttamaan tuomariston jo ensimmäisessä jaksossa. Ohjelman tuomaristoon kuuluva artisti ja tuottaja Miikka Koivisto hehkuttaa erään parin kappaletta ensimmäisen haasteen päätteeksi:

– Tää biisi on parempi kuin 95 prosenttia siitä, mitä tällä hetkellä julkaistaan!

YleX Nosteessa on YleX:n ja Spay Onen musiikkirealitysarja, jota julkaistaan Youtubessa ja Yle Areenassa.