Hyppää pääsisältöön

He ovat mukana Sohvaperunoiden 12. kaudella – vihdoin mukana perunoita Kainuusta!

Sohvaperunoiden 12. tuotantokauden sohviksia sohvalla ja sen ympärillä.
Sohvaperunoiden 12. kausi alkaa! Sohvaperunoiden 12. tuotantokauden sohviksia sohvalla ja sen ympärillä. Kuva: Pyry Pietiläinen ja Henri Luoma / Yle. Sohvaperunat

Perjantai-iltojen ilo Sohvaperunat jatkuu jo 12. tuotantokaudelleen. Syksyn 2021 uudet perunat tulevat Oulusta ja Kajaanista.

Sohvaperunoihin etsittiin keväällä osallistujia Pohjois-Suomesta. Hakuseulan läpäisivät oululaiset ystävykset Kaarina ja Sinikka sekä kajaanilaiset kaverukset Kati ja Mari.

Kaarina ja Sinikka, Oulu

Sohvaperunat Kaarina ja Sinikka istuvat sohvalla.
Sohvaperunat Kaarina ja Sinikka. Sohvaperunat Kaarina ja Sinikka istuvat sohvalla. Kuva: Henri Luoma / EndemolShine Sohvaperunat,Kaarina ja Sinikka

Iloiset ja rempseät ystävykset Kaarina ja Sinikka ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen. Yhdessä on taitettu koulumatkat, käyty tansseissa ja kohdattu elämän tyynet ja myrskyt. Ystävyyden 60-vuotisjuhlaa sanavalmiit daamit viettivät reissaamalla Lontooseen. Kaksikko pitää yhteyttä tiiviisti, ja puhelinkeskusteluilla on tapana kestää niin kauan kuin akkua suinkin riittää. Eläköitymisen myötä aikaa on jäänyt onneksi myös television katseluun Sinikan sohvalla. Ystävysten seurana ohjelmia seuraa toisiaan myös Sinikan Muru-kissa, jonka nimeksi sopisi kuitenkin paremmin Kalle. Myös Kaarinalla on kissa. Sen nimi on Maisa.

Kati ja Mari, Kajaani

Sohvaperunat Kati ja Mari istuvat sohvalla.
Kati ja Mari ovat 12. kauden uusia sohvaperunoita. Sohvaperunat Kati ja Mari istuvat sohvalla. Kuva: Henri Luoma / Yle Sohvaperunat

Mari oli 6-vuotias ja Kati 3-vuotias, kun Marin perhe muutti Katin perheen naapuriin. Siitä lähtien ystävykset ovat olleet omien sanojensa mukaan kuin ”paita ja peppu” ja eläneet jokseenkin symbioosissa. Naisia yhdistää muun muassa eläinrakkaus, ja televisiota katsellaankin ysäriä harrastavan Katin kotona, josta löytyy kolme hevosta, kolme kissaa ja neljä koiraa. Nuorempana kaksikon mielipuuhaa oli kauhuelokuvien katselu, mutta nykyään molemmat tunnustautuvat suuriksi tosi-tv:n faneiksi. Ohjelmien tapahtumat puidaan läpi päivittäin, ja usein ensimmäinen puhelu soitetaankin jo aamulla matkalla töihin.

Myös he ovat mukana Sohvaperunoiden 12. kaudella:

12. tuotantokaudella paluun sohville tekevät espoolaiskaverukset Omar ja Mika. Mukana ohjelmassa jatkavat Helsingistä Siva ja Michael, Hamza ja Mihret, Marjo ja Sari, Tom ja Robert, Monna ja Iris sekä Sanna ja Pinja.

Tampereella tv-tarjontaa kommentoivat Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Oulua edustavat Kaarinan ja Sinikan lisäksi jo edelliskausilta tutut ystävykset Asta ja Katariina sekä nelihenkinen perhe Linda, Jani, Daniel ja Samuel.

Turussa tv:tä katsovat kaverukset Jussi-Pekka ja Jarno sekä Laura, Ville ja Aamos. Riihimäellä sohviskokoonpanoja on niin ikään kaksi: ystävykset Jani ja Simo sekä Susanna, Mika, Annika, Olivia ja Veera.

12. kauden kasvoja ovat myös hämeenlinnalaiset Juha ja Markus, lohjalaiset Eila ja Minna, nousiaislaiset Tanja, Sannis ja Ruusa, parolalaiset Mici ja Maicci sekä rovaniemeläiset Jorma ja Soile.

Helmikuussa 2015 startannut Sohvaperunat on yksi Yle TV2:n ja Yle Areenan suosituimmista ohjelmista. Se on palkittu parhaan viihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo viisi kertaa. 12. tuotantokaudessa on tuttuun tapaan 10 jaksoa.

Sohvaperunat Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 1.10. alkaen perjantaisin klo 21.00. Edelliskauden Best of -koostejakso nähdään 24.9.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua