Hyppää pääsisältöön

Miten luonto soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta ja voita lippuja RSO:n konserttiin!

kaloja ja muovia meressä
kaloja ja muovia meressä Kuva: Naja Bertold Jensen Unsplash Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesterin (RSO) juonnetussa konsertissa 3.11. esitellään, minkälaisin musiikillisin keinoin luontoa voi kuvata. Entä miten luonto itsessään soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta 3.11. mennessä ja kerro siitä lyhyesti ‒ julkaisemme sen RSO:n sometileillä. Kuvien lähettäjien kesken arvotaan lippuja RSO:n konsertteihin.

Mikäli haluat kuviasi julkaistavan RSO:n Instagramissa tai Facebook-sivulla, lähetä meille luontokuvasi oheisella lomakkeella.

Lähettämällä kuvan, annat RSO:lle sen käyttöoikeuden sosiaalisessa mediassa. Emme käytä kuvaasi muihin tarkoituksiin. Mainitsemme kuvaajan aina kuvan julkaisun yhteydessä kuvaajan itse toivomalla tavalla.

RSO:n Musiikki puhuu luonnosta -konsertti 3.11.

Ihminen on vuoroin ihaillut, pelännyt, pilannut, suojellut tai yrittänyt kesyttää luontoa. Sen mystisyys ja kauneus on innoittanut myös säveltäjiä läpi historian. RSO:n konsertissa pohditaan ihmisen ja luonnon suhdetta, johon johdattaa konsertin pääteos, Brett Deanin Pastoraalisinfonia. Dean kysyy, mitä jää jäljelle, jos rakennamme loputtoman määrän moottoriteitä ja ostoskeskuksia ja korvaamme luonnon äänet niiden metelillä? Juontajana on pianisti Jukka Nykänen ja asiantuntijavieraana meteorologi Anniina Valtonen.

3.11. klo 19
Musiikkitalo

Kaapo Ijas, kapellimestari
Jukka Nykänen, juontaja
Asiantuntijavieraana meteorologi Anniina Valtonen
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 6 “Pastoraali”, osa II
Einar Englund: Tunturi, sarjasta Valkoinen peura
Helen Grime: Virga
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 6 “Pastoraali”, osa IV
Hector Berlioz: Chasse Royale et Orage, oopperasta Troijalaiset
Jean Sibelius: Myrsky, alkusoitto
Alexander Glazunov: Rakeet, sarjasta Vuodenajat
Johann Strauss: Unter Donner und Blitzen
Brett Dean: Pastoraalisinfonia

Liput: 10-12,50 €, koululaisryhmät 5-6,50 €
Lippuvaraukset koululais- ja opiskelijaryhmille rso.liput@yle.fi

 • RSO kantaesittää Paavo Heinisen 7. sinfonian

  Konsertin johtaa Dima Slobodeniouk.

  Radion sinfoniaorkesteri kantaesittää Paavo Heinisen 7. sinfonian Dima Slobodenioukin johdolla 26.11. Musiikkitalossa. Saman konsertin ohjelmassa on myös Patricia Kopatchinskajan tulkitsema Shostakovitshin viulukonsertto nro 1.

 • Monikasvoinen Igor Stravinsky

  Stravinsky on yksi kauden teemasäveltäjistä.

  Venäläinen kosmopoliitti, modernisti ja klassisti, kumousmies ja konservatiivi – Igor Stravinskystä (1882–1971) oli moneen. Hän oli yksi 1900-luvun musiikin suurista vaikuttajista ja muodostui esikuvalliseksi hahmoksi useammallekin säveltäjäpolvelle.

 • Thomas Adès: "Sibeliuksen kuudes sinfonia muistuttaa luonnon kehityskulkua"

  Thomas Adès kertoo haastattelusta 29.10. konsertista.

  Millä tavoin Sibeliuksen musiikki on teille tärkeää? Sibelius kiinnostaa minua sekä säveltäjänä että kapellimestarina, vaikkakin eri tavoilla. Hän on vaikuttanut omaankin musiikkiini monin tavoin. Mielestäni Sibeliuksen Myrsky-musiikki on hienointa, mitä kukaan on tästä Shakespearen näytelmästä säveltänyt.

 • Miten luonto soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta ja voita lippuja RSO:n konserttiin!

  Julkaisemme kuvat sometileillämme.

  Radion sinfoniaorkesterin (RSO) juonnetussa konsertissa 3.11. esitellään, minkälaisin musiikillisin keinoin luontoa voi kuvata. Entä miten luonto itsessään soi? Lähetä meille kuva soivasta luonnosta ja kerro siitä lyhyesti ‒ julkaisemme sen RSO:n sometileillä. Kuvien lähettäjien kesken arvotaan lippuja RSO:n konsertteihin.