Hyppää pääsisältöön

Nuorten solistien koesoitto 13.-14.1.2022

Nuorten solistien konsertin visuaalinen ilme
Nuorten solistien konsertin visuaalinen ilme Radion sinfoniaorkesteri

Radion sinfoniaorkesterin perinteinen Nuorten solistien konsertti pidetään jälleen Helsingin Musiikkitalossa 29.4.2022. Konsertin johtaa kapellimestari Jozséf Hárs. Konsertin harjoitukset järjestetään Helsingissä 25.–29.4.2022.

Koesoitto ja ilmoittautuminen

Konsertin solistit valitaan koesoitossa Helsingin Musiikkitalossa. Koesoitto järjestetään seuraavasti:
• 13.1.2022 alkaen klo 10: piano ja jousisoittimet
• 14.1.2022 alkaen klo 10: puhallinsoittimet, laulu ja muut instrumentit

Koesoittoon on ilmoittauduttava viimeistään keskiviikkona 8.12.2021 täyttämällä hakemus osoitteessa yle.fi/rekry

Esitettävä teos

Kukin hakija soittaa koesoitossa sen teoksen, millä konsertin solistiksi hakee. Solistikappaleen tulee olla orkesterisäestyksellinen ja enintään noin 10 minuutin mittainen. Koska tavoitteena on tasapainoinen konserttiohjelma, joka esittelee kattavasti nuoria soittajia, lautakunta varaa oikeuden valita mukaan myös osan/osia hakijan esittämästä teoksesta.

Ikärajat

Koesoittoon voivat ilmoittautua kaikki hakijat, jotka ovat syntyneet:
• vuonna 2001 tai sen jälkeen, mikäli instrumentti on viulu, alttoviulu,
sello, huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, piano tai harmonikka
• vuonna 2000 tai sen jälkeen, mikäli instrumentti on trumpetti tai
lyömäsoittimet
• vuonna 1998 tai sen jälkeen, mikäli instrumentti on fagotti, käyrätorvi,
pasuuna, tuuba, harppu, kantele, kitara tai kontrabasso
• vuonna 1995 tai sen jälkeen, mikäli instrumentti on laulu

Huom! Ikärajoja on korjattu 28.10.2021 huomioimaan kevät 2021, jolloin koesoittoa ei voitu pandemian vuoksi järjestää. Yläikärajoja on nostettu vuodella aiempaan ilmoitettuun verrattuna.
Koesoiton pianisti

Suuren hakijamäärän vuoksi toivomme, että kukin hakija käyttää koesoitossa ensisijaisesti omaa säestäjäänsä. RSO järjestää koesoittoon pianistin niille, joilla ei ole mahdollisuutta soittaa oman säestäjänsä kanssa (esim. kaukaa tulleet hakijat).

Tiedustelut
Tuottaja Päivi Juvonen, Radion sinfoniaorkesteri
040 830 2996, audition.rso@yle.fi

 • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

  RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."

 • Nicholas Collon jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2028 asti

  Uuden sopimuksen myötä turvataan pitkäjänteinen yhteistyö.

  Radion sinfoniaorkesterin (RSO) ylikapellimestarina syksyllä 2021 aloittanut Nicholas Collon jatkaa tehtävässään kesään 2028 asti. Syksyllä 2024 alkavan uuden sopimuksen myötä halutaan turvata pitkäjänteinen yhteistyö.

 • Nicholas Collon: ”Mahlerin kymmenennessä sinfoniassa ei ole kyse kuolemasta, vaan rakkaudesta”

  Teos esitetään 13.1. Musiikkitalossa

  "Esittäjälle on toki tärkeää tuntea taustatekijöitä, ja Mahlerin viimeisen sinfonian tausta on todellakin epätavallinen. Mahlerin sinfoniat koskettelevat yleensä valtavia asioita: universumia, luontoa, ihmiskuntaa, Nietzscheä, Jumalaa. Yhtäkkiä kymmenes sinfonia liittyykin hänen kotielämäänsä", toteaa ylikapellimestari Nicholas Collon Mahlerin 10. sinfoniasta, jonka RSO esittää Musiikkitalossa 13.1.