Hyppää pääsisältöön

Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

Lahden Gospelkuoro
Lahden Gospelkuoro Kuva: Kirkon viestintä/Elina Vaittinen jumalanpalvelus,Lahti,Ristinkirkko,gospelmusiikki,Gospel-kuoro,Riemulaulut

Sunnuntaina 24.10. kello kymmeneltä TV1:ltä nähtävä Riemulaulut on jumalanpalvelusohjelma, jossa musiikin ja kuorolaulun ilo yhdistyy eri artistien kappaleisiin sekä koskettaviin tarinoihin. Jumalanpalveluksen pappeina ja juontajina ovat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

Sun puolella -ohjelmassa puhutaan auttamisesta. Mistä saa voimaa auttamiseen ja toisten puolustamiseen? Saarnahaastateltavana on Miika Niemelä, joka on omistanut suuren siivun elämästään erityisesti nuorten auttamiseen ja hän on avannut kotinsa monille apua tarvitseville. Niemelä valittiin vuonna 2016 Vuoden Isäksi.

Sun puolella -Riemulauluissa Antti Kleemola laulaa Lahden Gospelkuoron kanssa omia kappaleitaan. Antti Kleemolan säveltämiä biisejä ovat levyttäneet monet Suomen eturivin artistit, kuten Yö, Pate Mustajärvi, Jippu, Katri Ylander, Sami Saari, Suvi Teräsniska, Rajaton, Lenni-Kalle Taipale trio, Paula Koivuniemi ja Elastinen. Lahden Ristinkirkossa tallennetuissa Riemulauluissa Kleemolan, Marjaana Turusen johtaman Gospelkuoron ja Asko Turkian johtaman bändin lisäksi musisoivat Lahden Yhteiskoulun Nuoret. LYK:n nuorten solisteina laulavat Iida Forsell, Viivi Miettunen, Nuppu Kukkurainen ja Iiris Sillanpää. LYK:n nuoria johtavat musiikinopettajat Katja Rautionaho ja Eetu Taavitsainen. Trumpettia soittaa Kalle Viljakka.

Riemulaulujen ohjaajana on Reija Patrakka.

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa lähetysajan jälkeen.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.