Hyppää pääsisältöön

Yle Puheen kauhun perjantai 29.10. – kummitustarinoita, kauhun viehätystä ja karmivaa musiikkia

Kuvassa kauhisteleva luuranko.
Kuvassa kauhisteleva luuranko. Yle Puhe,halloween

On taas SE aika vuodesta, kun Yle Puhekin tuo esiin tummat puolensa. Kauhujen perjantaina 29.10. Yle Puheen lähetysvirtaohjelmat luovat nahkansa.

Puheen Haamu käy pelkoja päin

Studiossa Alina Cujo, Juhani Kenttämaahinen ja Kati Lahtarinen
Alina ei ole juuri kauhuelokuvia katsonut, sillä hän pelkää ihan liikaa pelottavia juttuja. Ystävän kanssa ja yhteisen hyvän eteen kauhukin on kuitenkin siedettävää. Kuuntelijat äänestivät ja nyt Alina on katsonut oikean kauhuklassikon, John Carpenterin viiltävän Halloweenin (1978). Syväanalyysi elokuvasta kuullaan Puheen Haamun halloweenspesiaalissa.

Mukana myös ihokarvat nostattavaa musiikkia ja kauheita juttuja mm. ihmisen makuisesta kissanruuasta.

Halloweenin AAARGHTI-Akti

Studiossa Justus Lahtaaja ja Jussi Human Centispede
AAARGHTI-Akti poraa ja vuolee ihmisaivoja, mikä kauhugenressä viehättää – auttaako se esimerkiksi käsittelemään vaikeita tunteita vai eikö arki ole muuten tarpeeksi jännittävää ja piinaavaa? Miksi haluat vapaaehtoisesti kokea pelkoa, ahdistusta tai levottomuutta? Millainen kauhu on ihanasti ja karmeimmin kamalinta; mikä kiehtoo, mikä menee liian pitkälle? Hekumoitko mieluiten Lovecraftin kosmisessa kammottavuudessa vai esimerkiksi hurmeisen Saw-leffasarjan epätoivon, suolenpätkien ja irtoraajojen maailmassa? Soita tai lähetä WhatsApp-viesti 040 163 8586 / Twitter #akti

Puheen Kummituskerho - kauhua ja kummitustarinoita

Studiossa Hanna Kataja-Rahko ja Ville Soikkeli
Kauhuperjantaina Puheen Kummituskerhossa on klo 16:n uutisten jälkeen vieraana kauhunäyttelijä Erika Luoto. Pelkääkö toisia työkseen pelotteleva itse mitään? Entä saako kaikella pelotella? Klo 17:n uutisten jälkeen kerrotaan kummitustarinoita yhdessä Helsingin henget -kirjan toisen tekijän ja uskontotieteilijä Karolina Kouvolan kanssa.

Kauhunäyttelijä Erika Luoto: Kauhuhuoneessa pääset elämään kauhuelokuvan keskelle turvallisesti peläten
Helsingin henget -kirjan toinen kirjoittaja Karolina Kouvola: Kummitustarinat rikastuttavat kaupunkien tarinaperinnettä

 • “On erikoista, ettei rikas Suomi pysty turvaamaan kaikille riittävää toimeentuloa”

  Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ovat ihmisoikeuksia.

  Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kaari Mattilan mukaan meillä ei ymmärretä, että toimeentulo tai terveyspalvelut ovat ihmisoikeuksia. Jos suomalaista pyytäisi luettelemaan keskeisiä ihmisoikeuksia, moni mainitsisi luultavasti äänioikeuden, sananvapauden ja syrjinnän kiellon – eli tutut kansalaisoikeudet ja poliittiset oikeudet. – Niiden lisäksi pitäisi ymmärtää, että myös taloudelliset ja

 • Filosofi Elisa Aaltola: “Ihmisen kannattaa luopua eläintuotannosta oman etunsa takia”

  Aaltolan mukaan eläintuotanto voi synnyttää pandemioita.

  Filosofi Elisa Aaltolan mielestä pandemian myötä olisi syytä puhua siitä, kuinka pitkälle ihminen voi riistää eläinlajeja ja luontoa. Hänen mukaansa oma elämämme voi keventyä, jos kohtelemme eläimiä myötätuntoisesti. Koronapandemian myötä on keskusteltu, millaisia seurauksia on sillä, että ihminen vie koko ajan enemmän elintilaa eläimiltä.

 • Puheen Aamu päihittää marraskuun ystävillä ja tiistainisuilla

  Puheen Aamu on marraskuussa yllätyksiä täynnä!

  Puheen Aamu on marraskuussakin yllätyksiä ja kivoja juttuja täynnä! Marraskuun ensimmäisellä viikolla Anna Cadia, Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa kutsuivat kylään ystäviä, henkilöitä, jotka kuuntelevat Puheen Aamua, mutta jotka ovat monelle tuttuja muutenkin: kirjailijoita, muusikoita, luennoitsijoita, juontajia. Marraskuussa nautitaan myös nisuja ja kuunnellaan toivebiisejä.