Hyppää pääsisältöön

Pyhäinpäivän hartausohjelmissa puhutaan kuolemasta, toivosta ja lohdutuksesta

Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa Reetta Meriläinen, Katri Korolainen, Juho Juutilainen ja Visa Viljamaa.
Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa Reetta Meriläinen, Katri Korolainen, Juho Juutilainen ja Visa Viljamaa. Kuva: Silva Sevelius/Kirkon viestintä jumalanpalvelus,pyhäinpäivä,toivo

Pyhäinpäivänä kaipauksen ja toivon kynttilöitä sytytetään radion ja television hartausohjelmissa. Rakkaat virret ja uudempi hengellinen musiikki soivat lohdutuksen säveliä.

Pyhäinpäivän televisiojumalanpalveluksena Yle TV1:llä on Nojatuolikirkko, joka on kuvattu Oulunkylän vanhassa kirkossa. Liturgi Visa Viljamaa keskustelee Juho Juutilaisen, Reetta Meriläisen ja Katri Korolaisen kanssa kuolemasta, lohdutuksesta, kaipauksesta ja toivosta. Make Perttilä Church House Band musisoi mm. tutun virren Kiitos sulle, Jumalani. Taiteilijavieraana Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa on Aili Järvelä, joka esittää oman kappaleensa Roihuvuori.

Radiojumalanpalvelus lähetetään lauantaina 6.11. klo 10 Puijon kirkosta Kuopiosta. "Kristityn elämä on seisomista maisemassa ja katsomista maisemaan. Havainnointia lähelle ja kauas", toteaa vs. kirkkoherra Elina Knuuttila, joka saarnaa ja toimii liturgina pyhäinpäivän jumalanpalveluksessa. Seurakuntapastori Mari Voutilainen avustaa. Tekstinlukijoina ovat Peter Sorjonen-Ward ja Heli Vuojärvi.
Kanttorina ja urkurina toimii Outi Keskisipilä. Puijon kamarikuoro musisoi Outi Keskisipilän johdolla.

Pyhäinpäivän Pisara-ohjelmassa TV1:llä Turun tuomiorovasti Aulikki Mäkinen pohtii, voisiko pyhäinpäivä olla sovinnon päivä.

Radio- ja televisiojumalanpalvelus sekä Pisara-ohjelma ovat kuunneltavissa ja katsottavissa myös Yle Areenassa.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.