Hyppää pääsisältöön

Pyhäinpäivän hartausohjelmissa puhutaan kuolemasta, toivosta ja lohdutuksesta

Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa Reetta Meriläinen, Katri Korolainen, Juho Juutilainen ja Visa Viljamaa.
Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa Reetta Meriläinen, Katri Korolainen, Juho Juutilainen ja Visa Viljamaa. Kuva: Silva Sevelius/Kirkon viestintä jumalanpalvelus,pyhäinpäivä,toivo

Pyhäinpäivänä kaipauksen ja toivon kynttilöitä sytytetään radion ja television hartausohjelmissa. Rakkaat virret ja uudempi hengellinen musiikki soivat lohdutuksen säveliä.

Pyhäinpäivän televisiojumalanpalveluksena Yle TV1:llä on Nojatuolikirkko, joka on kuvattu Oulunkylän vanhassa kirkossa. Liturgi Visa Viljamaa keskustelee Juho Juutilaisen, Reetta Meriläisen ja Katri Korolaisen kanssa kuolemasta, lohdutuksesta, kaipauksesta ja toivosta. Make Perttilä Church House Band musisoi mm. tutun virren Kiitos sulle, Jumalani. Taiteilijavieraana Pyhäinpäivän Nojatuolikirkossa on Aili Järvelä, joka esittää oman kappaleensa Roihuvuori.

Radiojumalanpalvelus lähetetään lauantaina 6.11. klo 10 Puijon kirkosta Kuopiosta. "Kristityn elämä on seisomista maisemassa ja katsomista maisemaan. Havainnointia lähelle ja kauas", toteaa vs. kirkkoherra Elina Knuuttila, joka saarnaa ja toimii liturgina pyhäinpäivän jumalanpalveluksessa. Seurakuntapastori Mari Voutilainen avustaa. Tekstinlukijoina ovat Peter Sorjonen-Ward ja Heli Vuojärvi.
Kanttorina ja urkurina toimii Outi Keskisipilä. Puijon kamarikuoro musisoi Outi Keskisipilän johdolla.

Pyhäinpäivän Pisara-ohjelmassa TV1:llä Turun tuomiorovasti Aulikki Mäkinen pohtii, voisiko pyhäinpäivä olla sovinnon päivä.

Radio- ja televisiojumalanpalvelus sekä Pisara-ohjelma ovat kuunneltavissa ja katsottavissa myös Yle Areenassa.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.