Hyppää pääsisältöön

The North Water – Hyytävä helvetti on kertomus valaanpyyntialuksen matkasta ankarissa olosuhteissa

Valaanpyyntialus Volunteeren miehistöä
Valaanpyyntialus Volunteeren miehistöä Valaanpyyntialus Volunteeren miehistöä Kuva: Nick Wall See-Saw Films / BBC Studios Distribution Limited televisiosarjat

Yle TV1 esittää loppusyksyn lauantai-illoissa jäätävän tarinan valaanpyyntialuksen matkasta pohjoiselle pallonpuoliskolle 1800-luvun lopulla. The North Water – Hyytävä helvetti on kuvaus hyvän ja pahan kamppailusta, elämän ja kuoleman välisestä taistelusta.
Kaikki jaksot voi katsoa Yle Areenassa 19.11.

The North Water – Hyytävä helvetti (The North Water S1)

Yle TV1 lauantaisin 20.11.2021 alkaen klo 21.10.,Yle Areena 19.11.2021

Menneisyyden haamuja ja salaisuuksia

On vuosi 1859. Entinen armeijan lääkäri Patrick Sumner (Jack O'Connell) pestautuu valaanpyyntialus Volunteerelle Englannin Hullissa. Matkan avulla Patrick Sumner toivoo vapautusta menneisyyden haamuista, jotka eivät ole jättäneet häntä rauhaan. Laivaan noustessa Sumnerilla on hallussaan salaisuus.

Patrick Sumner (Jack O’Connell) ja kapteeni Brownlee (Stephen Graham)
Patrick Sumner (Jack O’Connell) ja kapteeni Brownlee (Stephen Graham) Patrick Sumner (Jack O’Connell) ja kapteeni Brownlee (Stephen Graham) Kuva: See-Saw Films / BBC Studios Distribution Limited jännityssarjat

Laivalla on mukana myös Henry Drax (Colin Farrell) joka on mestari heittämään harppuunaa, mutta arvaamaton ja vaarallinen ihminen, joka ei pohdi tekojensa moraalia.

Jo lähtösatamassa käy ilmi, että jotain outoa on tekeillä. Onko Volunteerin kapteeni Brownlee (Stephen Graham) viemässä miehistöään kohti suursaalista vai aivan toisenlaista päämäärää?

Valaanpyytäjä Henry Drax (Colin Farrell)
Valaanpyytäjä Henry Drax (Colin Farrell) Valaanpyytäjä Henry Drax (Colin Farrell) Kuva: Nick Wall See-Saw Films / BBC Studios Distribution Limited jännityssarjat

Äärimmäisiä olosuhteita ja kovia kohtaloita

The North Water – Hyytävä helvetti on psykologinen jännityssarja, joka pureutuu ihmisen kykyyn valita hyvän ja pahan välillä. Miten ihminen toimii äärimmäisissä olosuhteissa, kun valinnan joutuu tekemään säilyäkseen hengissä?

Sarja perustuu Ian McGuiren romaaniin. Kuvausolosuhteet takaavat tarinalle aidon tunnelman. Sarja on lähimpänä Pohjoisnapaa koskaan kuvattu draama.

Valaanpyynti oli raakaa työtä, taistelua luonnonvoimia ja saaliseläimen arvaamattomuutta vastaan. Osalle valaanpyytäjistä kohtalo oli kova, kaikki eivät selvinneet hengissä.

Pääosissa: Jack O'Connell ja Colin Farrell, Stephen Graham, Tom Courteney, Peter Mullan. Sovitus käsikirjoitukseksi ja ohjaus: Andrew Haigh. Musiikki: Tim Hecker. Tuotanto: See-Saw Films, Rhombus Media, BBC, Britannia 2021.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.