Hyppää pääsisältöön

Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

Ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään.
Ensimmäinen adventtikynttilä syttyy. Ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja adventti,jumalanpalvelus,Hoosianna,joulu,hartaus

Ensimmäisen adventin televisiojumalanpalvelus lähetetään suorana TV1:llä Siuntion Pyhän Pietarin kirkosta.
Hoosianna-messun musiikista vastaavat Pami Karvonen ja kirkkokuoro Vox Petri. Messun laulusolistina on oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano, joka laulaa mm. J. S Bachin sävellyksen Saavu, Immanuel.

Siuntion adventtimessun liturgina toimii seurakuntapastori Miika Koskela, saarnaajana on kirkkoherra Mirja Miettinen ja esirukouksen lukee diakoni Juhana Malme. Jumalanpalveluksen tekstinlukijana toimii Jenny Andersson. Jumalanpalveluksessa avustavat lisäksi Nea Hörman, Aaro Raitasuo, Noa Ryysy ja Lukas Sauramaa.

Radiossa perhemessu

Yle Radio1:n puolella 1. adventin hoosiannakirkko on perhemessu Lohjan Pyhän Laurin kirkosta.
- Laulamme ensimmäisenä adventtina Hoosiannaa ja sydämemme kysyy samalla elämän suuntaa ylhäältä. Tämä sunnuntai aloittaa adventinajan ja koko kirkkovuoden. Kristityille joulu saa merkityksen Jeesuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Oletko tullut ajatelleeksi, että elämäsi tärkein matka kuljetaan aasilla? pohtii perhemessun saarnaaja, pastori Paula Miettinen.
Sunnuntaina 28.11. klo 10 radioitavassa messussa liturgina toimii pastori Henri Röytiö. Avustajina messussa ovat kappalainen Horst Gripentrog ja johtava kappalainen Raimo Kuismanen. Tekstinlukijana toimii Kirsi Oksanen. Kanttorina toimii Pirjo Rajalin-Tymura ja urkurina Atte Tenkanen. Lapsikuoro Laurin Säde laulaa Pirjo Rajalin-Tymuran johdolla. Daniel Tymura soittaa klarinettia ja Tuomas Tenkanen oboeta. Ensimmäisen adventin perhemessussa lauletaan Hoosiannan eli virren 2 lisäksi muita adventtiajan virsiä.

Jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa myös Yle Areenassa lähetysajan jälkeen.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.