Hyppää pääsisältöön

Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

Ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään.
Ensimmäinen adventtikynttilä syttyy. Ensimmäinen adventtikynttilä sytytetään. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja adventti,jumalanpalvelus,Hoosianna,joulu,hartaus

Ensimmäisen adventin televisiojumalanpalvelus lähetetään suorana TV1:llä Siuntion Pyhän Pietarin kirkosta.
Hoosianna-messun musiikista vastaavat Pami Karvonen ja kirkkokuoro Vox Petri. Messun laulusolistina on oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano, joka laulaa mm. J. S Bachin sävellyksen Saavu, Immanuel.

Siuntion adventtimessun liturgina toimii seurakuntapastori Miika Koskela, saarnaajana on kirkkoherra Mirja Miettinen ja esirukouksen lukee diakoni Juhana Malme. Jumalanpalveluksen tekstinlukijana toimii Jenny Andersson. Jumalanpalveluksessa avustavat lisäksi Nea Hörman, Aaro Raitasuo, Noa Ryysy ja Lukas Sauramaa.

Radiossa perhemessu

Yle Radio1:n puolella 1. adventin hoosiannakirkko on perhemessu Lohjan Pyhän Laurin kirkosta.
- Laulamme ensimmäisenä adventtina Hoosiannaa ja sydämemme kysyy samalla elämän suuntaa ylhäältä. Tämä sunnuntai aloittaa adventinajan ja koko kirkkovuoden. Kristityille joulu saa merkityksen Jeesuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Oletko tullut ajatelleeksi, että elämäsi tärkein matka kuljetaan aasilla? pohtii perhemessun saarnaaja, pastori Paula Miettinen.
Sunnuntaina 28.11. klo 10 radioitavassa messussa liturgina toimii pastori Henri Röytiö. Avustajina messussa ovat kappalainen Horst Gripentrog ja johtava kappalainen Raimo Kuismanen. Tekstinlukijana toimii Kirsi Oksanen. Kanttorina toimii Pirjo Rajalin-Tymura ja urkurina Atte Tenkanen. Lapsikuoro Laurin Säde laulaa Pirjo Rajalin-Tymuran johdolla. Daniel Tymura soittaa klarinettia ja Tuomas Tenkanen oboeta. Ensimmäisen adventin perhemessussa lauletaan Hoosiannan eli virren 2 lisäksi muita adventtiajan virsiä.

Jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa ja katsottavissa myös Yle Areenassa lähetysajan jälkeen.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.