Hyppää pääsisältöön

Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

Laura Autio laulaa Lahden Gospelkuoron solistina.
Lahden Gospelkuoro ja laulusolisti Laura Autio. Laura Autio laulaa Lahden Gospelkuoron solistina. Kuva: Elina Vaittinen / Kirkon Viestintä joululaulut,gospelmusiikki,jumalanpalvelus,joulu,Ristinkirkko

Lahden Ristinkirkko täyttyy gospelin riemusta, tanssittavista rytmeistä ja jouluisista sävelistä, kun Riemulaulut kajahtelevat sunnuntaina 12.12. klo 10. Ohjelmassa kuullaan sekä klassikkojoululauluja että uusia tuttavuuksia gospelmusiikin saralta.

Saarnavieraana on lahtelainen lastenlääkäri Leena Kaartinen, joka on työskennellyt vuosikymmeniä lasten ja naisten terveydenhuollon parantamiseksi maailman kriisialueilla. Time-lehti valitsi Kaartisen vuonna 2005 eurooppalaisten sankarien joukkoon kuvaten häntä "eläväksi määritelmäksi sisulle". Leena Kaartinen kertoo, millaista on ollut viettää monia jouluja Afganistanissa, mitä joulu hänelle merkitsee - ja miltä tuntuu tarkastella Afganistanin tilannetta nyt suomalaisesta joulunodotuksesta käsin.

Gospelin rytmejä ja perinteistä suomalaista

Ohjelmassa kuullaan myös Lahden Gospelkuoron Marjaana Turusen haastattelu. Turunen on raivannut jalansijaa gospelmusiikin tarttuvien rytmien kotiutumiseksi myös suomalaiseen luterilaiseen seurakuntakontekstiin. Gospelkuoro ja bändi tulkitsevat mm. legendaarisen joululaulun O Holy Night, jonka solistina säkenöi vahvaääninen gospelsopraano Laura Autio.

Lahden Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron kaunis laulu virittää joulun odotukseen. Kuoro esittää Camilla Sundbergin johdolla mm. rakastetun joululaulun Varpunen jouluaamuna.

Riemulaulut-ohjelma on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenassa.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.