Hyppää pääsisältöön

RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertti suorana Yle Teemalla

RSO:n itsenäisyyspäiväkonsertin kuvitus
RSO:n itsenäisyyspäiväkonsertin kuvitus Kuva: Heidi Grönroos Radion sinfoniaorkesteri

RSO juhlistaa itsenäistä Suomea jo perinteeksi muodostuneella juhlakonsertilla 6.12. klo 15 Musiikkitalossa. Konsertin johtaa ensimmäistä kertaa uusi ylikapellimestari Nicholas Collon. Solistina esiintyy alttoviulisti Ilari Angervo. Suora lähetys Musiikkitalosta nähdään Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

Juhlakonsertin ohjelmassa Suomen vaiheet kerrostuvat ja kommentoivat toisiaan. Konsertin avaa Sibeliuksen näyttämömusiikkisarja 1500-luvulla hallinneesta Ruotsin kuningas Kristianista kertovaan näytelmään.

Solistinumero on Jouni Kaipaisen alttoviulukonsertto, jonka soolo-osa karttaa alttoviulukliseitä. Teos on omistettu solisti Ilari Angervolle.

Kauden teemasäveltäjä Lotta Wennäkosken Sedecim (latinaksi kuusitoista) valmistui Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhliin 2016. Innoituksensa säveltäjä haki sata vuotta aikaisemmista tapahtumista, jolloin mm. naiset saivat Suomessa oikeuden päästä opettajanvirkoihin ja Edith Södergran julkaisi ensimmäisen kokoelmansa Dikter.

Juhlakonsertti päättyy Sibeliuksen viimeiseen, 7. sinfoniaan.

OSTA LIPPU