Hyppää pääsisältöön

RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertti suorana Yle Teemalla

RSO:n itsenäisyyspäiväkonsertin kuvitus
RSO:n itsenäisyyspäiväkonsertin kuvitus Kuva: Heidi Grönroos Radion sinfoniaorkesteri

RSO juhlistaa itsenäistä Suomea jo perinteeksi muodostuneella juhlakonsertilla 6.12. klo 15 Musiikkitalossa. Konsertin johtaa ensimmäistä kertaa uusi ylikapellimestari Nicholas Collon. Solistina esiintyy alttoviulisti Ilari Angervo. Suora lähetys Musiikkitalosta nähdään Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

Juhlakonsertin ohjelmassa Suomen vaiheet kerrostuvat ja kommentoivat toisiaan. Konsertin avaa Sibeliuksen näyttämömusiikkisarja 1500-luvulla hallinneesta Ruotsin kuningas Kristianista kertovaan näytelmään.

Solistinumero on Jouni Kaipaisen alttoviulukonsertto, jonka soolo-osa karttaa alttoviulukliseitä. Teos on omistettu solisti Ilari Angervolle.

Kauden teemasäveltäjä Lotta Wennäkosken Sedecim (latinaksi kuusitoista) valmistui Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhliin 2016. Innoituksensa säveltäjä haki sata vuotta aikaisemmista tapahtumista, jolloin mm. naiset saivat Suomessa oikeuden päästä opettajanvirkoihin ja Edith Södergran julkaisi ensimmäisen kokoelmansa Dikter.

Juhlakonsertti päättyy Sibeliuksen viimeiseen, 7. sinfoniaan.

OSTA LIPPU

  • RSO kantaesittää 13 uutta teosta kaudella 2023‒2024

    Kauden teemoja ovat Strauss, Benjamin ja tulevaisuus.

    RSO kantaesittää 2023‒2024 ennätykselliset 13 uutta sävellystä. Kauden teemasäveltäjät ovat Richard Strauss ja RSO-festivaalilla esiteltävä Sir George Benjamin. Kolmas teema, tulevaisuus, nostaa esiin nuoria muusikkoja ja säveltäjiä. RSO:n konserttien verkko- ja televisiolähetysten suosio kasvaa ‒ vuonna 2022 katsojia oli yli 4,1 miljoonaa.

  • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."