Hyppää pääsisältöön

Mietteitä, ohjeita ja toivomuksia

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Kaakkoispuoli Kajon yläosasta. Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Tunnetteko te sitä tyyppiä, joka liimaa hedelmiin ne tarrat, esmes että “Pirkka”?

Jos tunnette, niin kertokaa terveisiä, että minä ajattelen häntä aina, kun omenanpesupuuhiin ryhtyessäni irrotan sen tarran ja liimaan jonnekin muualle vaatimattomassa huushollissani. Toivottakaa liimaajalle kaikkea hyvää!

Ajattelen häntä myös silloin kun päärynähulluus iskee, ja täten syön päärynoitä kuin elukka.

Viimeiset 2-3 viikkoa on minulla mennyt päärynähulluuden kourissa. Jopa puolukkamaito - lapsuuteni ja aikuisuuteni herkku ja välipala - on jäänyt taka-alalle päärynähulluuden vallitessa.

Kuten appelsiinit ja omenat, myös päärynät minä säilytän jääkaapissa. Hirmu raikkaita on ne sieltä syödä ihmisen. Salaatin taas säilyttäisin viileässä kaapissa, jos olisi sellainen, vaan kun ei ole:

Ennen vanhaan kerrostaloissa oli keittiön ulkoseinällä kaappi, josta oli putki suoraan ulos. Siinä putkessa oli jonniinmoinen säädettävä tukkokin, eli muu venttiili. Sillä tavoin sai aikaan viileän kaapin. Paitsi kesähelteellä.

Ei ole sellaista kaappea nyt tällä.

Elämänlaatu siltä osin alempi nyt, kuin 60-luvulla, on.

Neuvo!: Jos lentokoneessa ei laskutelineet laskussa käännykään ala-asentoonsa, vaan jäävät kotelonsa sisään kuin Mignon-muna, (tai biletysillan yönä biletyskyläpaikan tyhjään kylpyammeeseen sikiöasentoon sammunut, alaston ja karvainen, tyhjää Nordfors-pulloa halaava nuorimies) niin olisi hyvä laittaa ennen lentokoneen laskeutumista paksu puhelinluettelo penkille, takapuolensa alle.

Silleen ahteri ei raastu asvaltissa, jos koneen lattia ja istuinpenkki kuluvat puhki kun koneessa ei ole laskutelinettä, vaan se kaahistaa mahansa varassa pitkin asvaltttia kuin siivekäs pulkka.

Valitettavasti viimeiset puhelinluettelot Suomessa painettiin vuonna 2017.

Näinköhän hätiköitiin siinä asiassa! Kai teillä sentään on paperisia puhelinluetteloita tallessa pahan päivän varalle? Niitä kun on niin helppo pinotakin.

Harras toive!: Olisi hienoa, jos saisi niin vahvan imukupin - jossa olisi kahva - että voisi riippua siinä, ja ihan rytkyttäytyä, mutta ei irkenisi se imukuppi!

Riippuisi sen imukupin kahvasta jossain tornitalon korkealla olevan liikehuoneuston ulkoseinällä lasi-ikkunassa ja huutelisi sieltä alhaalla olijoille.

Riemastuksissaan voisi sieltä kapitalistiyhtiön korkean talon seinältä imukuppityyssijastaan alhaalla-olijoille vaikka huutolausua ulkomuistista René Karl Wilhelm Johann Josef Maria Rilken runoa:

Jos kaltaistamme tietoisuutta olisi

varmassa eläimessä joka vastasuuntaan

käy meitä kohti – se mukaansa tempaisi
meidät
 vaellukseen.
― https://www.maailmankirjat.ma-pe.net/rainer-maria-rilke-duinon-elegioita/

Alhaalla-olijat taputtaisivat ilahtuneina, ja kapitalisti avaisi ikkunan ja tarjoaisi jätti-imukupin kahvastasta riippujalle espressokoneen tekemää kahvia, ja kauralastuja.

Kauralastut on hyviä, äiti teki niitä, ja minä söin. Sellainen on hyvä työnjako minusta!

Äiti teki myös toffeeta itse. Hirveesti menee siihen kermaa ja sokeria ja voita ja vaikka mitä fariinia tai siirappea tai mitälie demerarasokeri-sittaa. Joka sanoo, että toffeentekoastioiden tiskaaminen on helppoa ja hauskaa, on valehtelija tai fysioterapeutti. Fysioterapeutit ei lannistu mistään.

Eikä lannistu se piirrettyjen Maantiekiitäjien, Kelju. K. Kojootti eikä edes juuri hidastu ikinä mistään vastoinkäymisistä, ja siksi on miun sankari se kojootti. Sillä on myös hauska naama ja hieno luola missä se asuu niissä piirretyissään.

..Taas mietin eilen katapulttia. Nykytekniikalla voisi tehdä hirmu vahvan katapultin! Lentotukialuksissa on hirmuinen höyrykonesysteemi, millä toimii se katapultti, jolla raskas, aseistettu suihkuhävittäjä silmänräpäyksessä kiihdytetään nousuvauhtiin.

Laivaston ylijäämävaraston postimyyntiluettelosta voisi tilata niitä höyrysysteemikatapultteja neljä vaikka!

Katapulttien päähän ihmis-korit, ihmisille selkään laskuvarjoreput, ja eikun höyryä lataamaan, ja sitten pshähhhH!

Saisi ukkelit ja mummat ja lapset ja nuoret ja kaikki halukkaat kyytiä ja kauniin maisemaleijailun varjolla alas, samalla kännykän kameralla somettaen.

Toivoo:

Nimim. “Yksi monten puolesta.”

P.S. katapultti-sana tulee klassisen kreikan sanoista καταπέλτης “kata⎮peltés”, alas singota, alas hujauttaa. Mutta sen te tietysti jo tiesittekin.
Vaan jotkut ei oisi tienneet!
Kuvitella!!!

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat