Hyppää pääsisältöön

Jukka-Pekka Saraste johtaa Radion sinfoniaorkesterin konsertit Esa-Pekka Salosen tilalla 15.-16.12.

kapellimestari Esa-Pekka Salonen
kapellimestari Esa-Pekka Salonen Kuva: PHOTO MINNA HATINEN Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen on saanut koronavirustartunnan ja on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 15.–16.12. Salonen on oireeton ja on karateenissa kotona.

Salosen tilalla konsertit johtaa Jukka-Pekka Saraste. Konserttien ohjelma ei muutu, vaan RSO kantaesittää suunnitellusti Salosen klarinettiteoksen kínēma. Solistina esiintyy Christoffer Sundqvist. Lisäksi kuullaan Stravinskyn ooppera-oratorio Oedipus Rex.

Konsertti 15.12. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla klo 20 alkaen.

 • István Várdai esiintyy Truls Mørkin tilalla 18.‒19.10.

  Konsertin ohjelma ei muutu.

  Sellisti Truls Mørk on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n solistina Musiikkitalon konserteissa 18.‒19.10. sekä Amsterdamin Concertgebouwssa 9.12. Hänen tilallaan Šostakovitšin 1. sellokonserton solistina soittaa István Várdai.

 • RSO:n Tulevaisuus-teema esittelee nuoria solisteja ja säveltäjiä

  Teema esittelee 5 nuorta solistia ja 2 säveltäjää.

  Radion sinfoniaorkesterin yhtenä keskeisenä tehtävänä on alusta lähtien ollut edistää ja tukea suomalaista musiikkia. Sen olennaisena osana on ollut nostaa esiin nuoria kykyjä, yhtä lailla esiintyviä taiteilijoita kuin säveltäjiä. Kaudella 2023-2024 se toteutuu erityisen Tulevaisuus-teeman konserteissa.

 • Nicholas Collon: "Straussin musiikissa minua viehättää ennen kaikkea harmonia"

  Ylikapellimestari Collon kertoo kauden Strauss-teemasta.

  Olet valinnut yhdeksi alkavan kauden teemoista Richard Straussin. Millainen on historiasi Straussin musiikin parissa, ja mikä sinua hänessä viehättää? Ensimmäinen johtamani teos oli luultavasti Metamorfoosit, ja johdin muitakin myöhäisiä teoksia, oboekonserttoa ja Neljää viimeistä laulua. Myöhemmin aloin johtaa sinfonisia runoja, Kuolemasta ja kirkastuksesta alkaen.