Hyppää pääsisältöön

Jukka-Pekka Saraste johtaa Radion sinfoniaorkesterin konsertit Esa-Pekka Salosen tilalla 15.-16.12.

kapellimestari Esa-Pekka Salonen
kapellimestari Esa-Pekka Salonen Kuva: PHOTO MINNA HATINEN Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salonen on saanut koronavirustartunnan ja on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 15.–16.12. Salonen on oireeton ja on karateenissa kotona.

Salosen tilalla konsertit johtaa Jukka-Pekka Saraste. Konserttien ohjelma ei muutu, vaan RSO kantaesittää suunnitellusti Salosen klarinettiteoksen kínēma. Solistina esiintyy Christoffer Sundqvist. Lisäksi kuullaan Stravinskyn ooppera-oratorio Oedipus Rex.

Konsertti 15.12. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla klo 20 alkaen.

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.