Hyppää pääsisältöön

Nicholas Collon johtaa Manfred Honeckin tilalla 26.1.

RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon
RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon Kuva: Anton Sucksdorff Nicholas Collon

Kapellimestari Manfred Honeck on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kapellimestarina 26.1. Hänen tilallaan johtaa ylikapellimestari Nicholas Collon.

Konsertin ohjelma muuttuu myös hieman. Johann Straussin teosten sijaan ohjelmassa on Birtwistlen In Broken Images sekä Ravelin Hanhiemo. Solistina esiintyy edelleen Francesco Piemontesi, joka soittaa Mozartin pianokonserton nro 20.

26.1. Yle Areena, Yle Radio 1 & Yle Teema
Nicholas Collon, kapellimestari
Francesco Piemontesi, piano

W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 20
Harrison Birtwistle: In Broken Images
Maurice Ravel: Hanhiemo

  • RSO kantaesittää 13 uutta teosta kaudella 2023‒2024

    Kauden teemoja ovat Strauss, Benjamin ja tulevaisuus.

    RSO kantaesittää 2023‒2024 ennätykselliset 13 uutta sävellystä. Kauden teemasäveltäjät ovat Richard Strauss ja RSO-festivaalilla esiteltävä Sir George Benjamin. Kolmas teema, tulevaisuus, nostaa esiin nuoria muusikkoja ja säveltäjiä. RSO:n konserttien verkko- ja televisiolähetysten suosio kasvaa ‒ vuonna 2022 katsojia oli yli 4,1 miljoonaa.

  • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."