Hyppää pääsisältöön

Andrew Manze johtaa RSO:n konsertin 26.1.

Kapellimestari Andrew Manze
Kapellimestari Andrew Manze Kuva: CHRIS.CHRISTODOULOU Radion sinfoniaorkesteri,musiikki,Andrew Manze

Myös ylikapellimestari Nicholas Collon on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kapellimestarina 26.1. Hänen tilallaan johtaa Andrew Manze.

Konsertin ohjelmassa on Ravelin Pavana kuolleen prinsessan muistolle ja Hanhiemo-sarja sekä Sibeliuksen Rakastava. Solistina esiintyy edelleen Francesco Piemontesi, joka soittaa Mozartin pianokonserton nro 20.

26.1. Yle Areena, Yle Radio 1 & Yle Teema
Andrew Manze, kapellimestari
Francesco Piemontesi, piano

Maurice Ravel: Pavana kuolleen prinsessan muistolle
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 20
Jean Sibelius: Rakastava op. 14
Maurice Ravel: Hanhiemo-sarja

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.