Hyppää pääsisältöön

Andrew Manze johtaa RSO:n konsertin 26.1.

Kapellimestari Andrew Manze
Kapellimestari Andrew Manze Kuva: CHRIS.CHRISTODOULOU Radion sinfoniaorkesteri,musiikki,Andrew Manze

Myös ylikapellimestari Nicholas Collon on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kapellimestarina 26.1. Hänen tilallaan johtaa Andrew Manze.

Konsertin ohjelmassa on Ravelin Pavana kuolleen prinsessan muistolle ja Hanhiemo-sarja sekä Sibeliuksen Rakastava. Solistina esiintyy edelleen Francesco Piemontesi, joka soittaa Mozartin pianokonserton nro 20.

26.1. Yle Areena, Yle Radio 1 & Yle Teema
Andrew Manze, kapellimestari
Francesco Piemontesi, piano

Maurice Ravel: Pavana kuolleen prinsessan muistolle
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 20
Jean Sibelius: Rakastava op. 14
Maurice Ravel: Hanhiemo-sarja

  • RSO kantaesittää 13 uutta teosta kaudella 2023‒2024

    Kauden teemoja ovat Strauss, Benjamin ja tulevaisuus.

    RSO kantaesittää 2023‒2024 ennätykselliset 13 uutta sävellystä. Kauden teemasäveltäjät ovat Richard Strauss ja RSO-festivaalilla esiteltävä Sir George Benjamin. Kolmas teema, tulevaisuus, nostaa esiin nuoria muusikkoja ja säveltäjiä. RSO:n konserttien verkko- ja televisiolähetysten suosio kasvaa ‒ vuonna 2022 katsojia oli yli 4,1 miljoonaa.

  • Nicholas Collon 40 vuotta: "Olen löytänyt RSO:sta orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen"

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon täyttää 40 vuotta.

    RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon juhlii 40-vuotissyntymäpäiväänsä 7.2.2023. "RSO:sta olen löytänyt orkesterin, jonka kanssa olen hyvin onnellinen, ja minusta on aina ihanaa tulla tänne. Se on yksi isoimmista asioista, joita urallani on tapahtunut kolmekymppisenä. Oman orkesterin löytäminen ei ole itsestäänselvää, ja siihen tarvittiin paljon onnea, oikeassa paikassa olemista oikeaan aikaan. Tässä orkesterissa kaikki tuntuu minusta oikealta."