Hyppää pääsisältöön

RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

RSO:n nuorten solistien konsertin graafinen ilme
RSO:n nuorten solistien konsertin graafinen ilme Kuva: Satu Kahila / Yle musiikki,Radion sinfoniaorkesteri,muusikot

Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

Koesoittoihin ilmoittautui yhteensä 75 nuorta ja valituiksi tulivat: Lumikki Heikkilä, viulu, (s. 2013, kotipaikka Porvoo), Kaapo Kangas, kontrabasso (s. 1999, kotipaikka, Helsinki), Aada Kuoppa, viulu (s. 2001, kotipaikka Helsinki), Sonja Lankinen, klarinetti (s. 2002, kotipaikka Lempäälä / Helsinki), Ilona Liiman, piano (s. 2004, kotipaikka Mäntsälä / Helsinki), Saima Malmivaara, sello (s. 2006, kotipaikka Porvoo), Leonardo Rojnić, harmonikka (s. 2003, kotipaikka Pula, Kroatia / Helsinki), ja Julie Svačinová, alttoviulu (s. 2001, kotipaikka Helsinki).

Nuorten solistien konsertilla on pitkät perinteet RSO:n historiassa. Nuoret Radio-orkesterin solisteina -sarjan ensimmäiset konsertit pidettiin jo vuonna 1950. Sarja aloitettiin uudelleen vuonna 2003 pitkän tauon jälkeen: sitä edeltävä konsertti oli järjestetty vuonna 1995. Sittemmin konsertista on tullut yksi RSO:n yleisön suurimmista suosikeista.

Nuorten solistien joukkoon ovat kuuluneet mm. Esa-Pekka Salonen, Anssi Karttunen, Martti Rousi, Santtu-Matias Rouvali, Olli Mustonen, Marko Ylönen, Heini Kärkkäinen, Jaakko Kuusisto, Anu Komsi, Kirsi Tiihonen ja Reka Szilvay. RSO:n nykyisistä muusikoista myös nuoriksi solisteiksi on valittu mm. Jukka Harju, Ilari Angervo, Jukka Rautasalo, Laura Vikman, Tuukka Vihtkari, Emma Vähälä, Satu Huuskonen ja Tuomas Lehto.

29.4. klo 19
Nuorten solistien konsertti
József Hárs, kapellimestari

Giovanni Battista Viotti: Viulukonsertto nro 22 a-molli, osa 3 “Agitato assai”
Lumikki Heikkilä, viulu

Edward Elgar: Sellokonsertto e-molli op. 85, osa 1 “Adagio; Moderato”
Saima Malmivaara, sello

Carl Maria von Weber:
Klarinettikonsertto nro 2 Es-duuri J. 118 op. 74, osa 1 “Allegro”
Sonja Lankinen, klarinetti

Giovanni Bottesini: Elegia D-duuri
Kaapo Kangas, kontrabasso

Sergei Prokofjev: Pianokonsertto nro 3 C-duuri op. 26, osa 1 “Andante - Allegro”
Ilona Liiman, piano

Franz Anton Hoffmeister: Alttoviulukonsertto D-duuri, osa 1 “Allegro”
Julie Svačinová, alttoviulu

Jean Sibelius: Humoreski nro 6 g-molli op. 89
Jean Sibelius: Humoreski nro 2 D-duuri op. 87
Aada Kuoppa, viulu

Mikołaj Majkusiak: Concerto "Classico", osat 2 Lento drammatico ja 1 Allegro ben ritmico
Leonardo Rojnić, harmonikka