Hyppää pääsisältöön

Uskontojen yhteinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta sunnuntaina 13.3. klo 10 YleTV1:llä

Piispa Mari Leppänen.
Piispa Mari Leppänen puhuu Rauhanrukous-ohjelmassa. Piispa Mari Leppänen. Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa piispat,hartaus,rukoileminen,rauha,ekumenia,uskontodialogi

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia.

Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva baptistikirkosta.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Tuohukset syttyvät rauhan puolesta

Piispa Mari Leppänen pitää Rauhanrukouksessa puheen. Eri uskontokuntien edustajien johdolla liitytään rukouksiin Ukrainan puolesta. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmia 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa.

Ohjelmassa ovat mukana Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta.

Viitasen Piia esittää oman sävellyksensä

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus-kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.

Rauhanrukous Ukrainan puolesta sunnuntaina 13.3. klo 10 Alppilan kirkossa, suora lähetys Yle TV1:llä sekä katsottavissa Yle Areenassa.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.