Hyppää pääsisältöön

RSO levytti Thomas Adèsin musiikkia

RSO:n Thomas Ades -levyn kansi
RSO:n Thomas Ades -levyn kansi Radion sinfoniaorkesteri,Thomas Adès,Nicholas Collon,klassinen musiikki,nykymusiikki

RSO ja ylikapellimestari Nicholas Collon ovat taltioineet Thomas Adèsin ennen levyttämätöntä musiikkia Ondine-levymerkille.

Levy sisältää teokset Märchentänze, Lieux Retrouvés, Hotel Suite ja Dawn. “Jokaisella levyn teoksista on oma tarina kerrottavanaan ja jokainen niistä myös näyttää erilaisen puolen Thomas Adèsin virtuoositeetista”, kertoo Nicholas Collon. “Märchentänze on kuin kansanmusiikkiviittauksilla höystetty miniviulukonsertto; Lieux Retrouvés taas minisellokonsertto, joka ohjelmallisesti kuvailee neljä erilaista, ranskalaista luonnonmaisemaa; Hotel Suite on hieno tanssillinen orkesterisarja Adésin oopperasta Powder Her Face, ja orkesteripreludi Dawn puolestaan poikkeaa tyyliltään kaikista muista levyn teoksista.”

RSO kantaesitti Märchentänzen Thomas Adésin musiikkia esittelevällä RSO-festivaalilla lokakuussa 2021. Solistina esiintyi Pekka Kuusisto, joka soittaa myös nyt ilmestyvällä levyllä. Lieux Retrouvés’n solisti on RSO:n soolosellisti Tomas Nuñez.

Muita kuluvan kauden aikana tehtäviä levytyksiä ovat mm. teemasäveltäjä Outi Tarkiaisen englannintorvikonserton, puolalaissäveltäjä Grażyna Bacewiczin kahden pianon konserton, Lutoslawskin viulupartitan ja Mahlerin 10. sinfonian taltiointi. Levy-yhtiö Ondinelle tehtävät levytykset johtaa ylikapellimestari Nicholas Collon.

 • RSO konsertoi naisten ja tyttöjen puolesta 4.11.

  Esiintymässä mm. Emma Salokoski, Anu Komsi ja Marzi Nyman

  Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertin teemana ovat tyttöjen ja naisten oikeudet. Kitaristi Marzi Nymanin ja RSO:n kauden teemasäveltäjä Outi Tarkiaisen suunnittelemassa konserttiohjelmassa on teoksia niin Kaija Saariaholta, Lotta Wennäkoskelta kuin Tarkiaiselta itseltäänkin.

 • RSO juhlii 70-vuotiasta Kaija Saariahoa

  12.10. konsertin ohjelmassa Saariahon lyömäsoitinteos.

  Kaija Saariaho täyttää 70 vuotta 14.10.2022. Juhlan kunniaksi RSO:n konsertissa 12.10. kuullaan Saariahon lyömäsoitinteos Six Japanese Gardens, jonka solistina esiintyy Naoki Yasuda.

 • RSO levytti Thomas Adèsin musiikkia

  Kaikki levyn teokset ovat ensilevytyksiä.

  RSO ja ylikapellimestari Nicholas Collon ovat taltioineet Thomas Adèsin ennen levyttämätöntä musiikkia Ondine-levymerkille.