Hyppää pääsisältöön

RSO konsertoi naisten ja tyttöjen puolesta 4.11.

RSOn Nenäpäivä-konsertin artistit Anu Komsi, Anni Elif, Aarne Pelkonen ja Emma Salokoski
RSOn Nenäpäivä-konsertin artistit Anu Komsi, Anni Elif, Aarne Pelkonen ja Emma Salokoski Anu Komsi,Emma Salokoski,Aarne Pelkonen

Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertin teemana ovat tyttöjen ja naisten oikeudet. Kitaristi Marzi Nymanin ja RSO:n kauden teemasäveltäjä Outi Tarkiaisen suunnittelemassa konserttiohjelmassa on teoksia niin Kaija Saariaholta, Lotta Wennäkoskelta kuin Tarkiaiselta itseltäänkin.

Nymanille ja Tarkiaiselle konsertin suunnittelu oli mieluinen tehtävä. “On valtava ilo ja kunnia päästä tekemään musiikkia RSO:n monipuolisesti lahjakkaan superjengin kanssa! Oli myös huimaa saada ideoida konserttia Outin kanssa; hän on ollut itselleni tärkeä rohkaisija säveltämisen suuntaan”, sanoo Marzi Nyman.

“Halusin varmistaa, että naiset ovat konsertissa mukana nimenomaan tekijöinä, koska Suomesta löytyy niin valtavan upeita naispuolisia säveltäjiä, kirjailijoita ja taiteilijoita eri sukupolvista”, kertoo puolestaan Tarkiainen.

Konsertin juontaa naisten ja tyttöjen oikeuksia jo pitkään puolustanut Lola Odusoga. Musiikin lisäksi lähetyksessä kuullaan tositarinoita Nenäpäivä-varoin tuetuista kohteista.

 • RSO konsertoi naisten ja tyttöjen puolesta 4.11.

  Esiintymässä mm. Emma Salokoski, Anu Komsi ja Marzi Nyman

  Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertin teemana ovat tyttöjen ja naisten oikeudet. Kitaristi Marzi Nymanin ja RSO:n kauden teemasäveltäjä Outi Tarkiaisen suunnittelemassa konserttiohjelmassa on teoksia niin Kaija Saariaholta, Lotta Wennäkoskelta kuin Tarkiaiselta itseltäänkin.

 • RSO juhlii 70-vuotiasta Kaija Saariahoa

  12.10. konsertin ohjelmassa Saariahon lyömäsoitinteos.

  Kaija Saariaho täyttää 70 vuotta 14.10.2022. Juhlan kunniaksi RSO:n konsertissa 12.10. kuullaan Saariahon lyömäsoitinteos Six Japanese Gardens, jonka solistina esiintyy Naoki Yasuda.

 • RSO levytti Thomas Adèsin musiikkia

  Kaikki levyn teokset ovat ensilevytyksiä.

  RSO ja ylikapellimestari Nicholas Collon ovat taltioineet Thomas Adèsin ennen levyttämätöntä musiikkia Ondine-levymerkille.