Hyppää pääsisältöön

Duncan Ward johtaa Radion sinfoniaorkesterin kauden avajaiskonsertin Olari Eltsin tilalla

kapellimestari Duncan Ward
kapellimestari Duncan Ward Musiikkitalo,Radion sinfoniaorkesteri,klassinen musiikki,Duncan Ward

Olari Elts on joutunut peruuttamaan esiintymisensä RSO:n kanssa 6.9. Musiikkitalossa. Eltsin tilalla konsertin johtaa Duncan Ward.

Konsertin ohjelma muuttuu hieman - Silvestrovin sinfonia nro 7 ja Mendelssohnin Kesäyön unelma -alkusoitto jäävät pois ja niiden sijaan kuullaan Mendelssohnin Die schöne Melusine -alkusoitto sekä Mozartin Taikahuilu-oopperan alkusoitto.

Solistina esiintyy ennakkotietojen mukaisesti eteläafrikkalainen sellisti-säveltäjä Abel Selaocoe, joka tulkitsee oman sellokonserttonsa Four Spirits.

Brittiläinen Duncan Ward on Etelä-Alankomaiden filharmonikkojen (Philharmonie Zuidnederland) ylikapellimestari, ja sopimusta on äskettäin jatkettu kauden 2025-2026 loppuun. Lisäksi hän on D'Aix-en-Provencen festivaaliin kytkeytyvän Välimeren nuoriso-orkesterin (Mediterranean Youth Orchestra) musiikillinen johtaja. Ward johtaa säännöllisesti mm. Lontoon sinfoniaorkesteria, Baijerin radion sinfoniaorkesteria, Bremenin Deutsche Kammerphilharmonie'ta ja Wienin radion sinfoniaorkesteria. Oopperaa Ward on johtanut mm. Berlinin Deutsche Operissa ja New Yorkin Metropolitanissa.

Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla klo 20 alkaen.

Ke 6.9. klo 19
Musiikkitalo

Duncan Ward, kapellimestari
Abel Selaocoe, sello
Bernhard Schimpelsberger, afrikkalaiset rummut

Arvo Pärt: Sinfonia nro 3
Felix Mendelssohn: Konserttialkusoitto Die schöne Melusine op. 32
W. A. Mozart: Taikahuilu-oopperan alkusoitto 7 min
Abel Selaocoe (sov. Benjamin Woodgates): Four Spirits, sellokonsertto, ensiesitys Suomessa