Hyppää pääsisältöön

RSO:n ja Nicholas Collonin Wennäkoski-levylle arvostettu Gramophone-palkinto

Gramophone Awards visuaalinen ilme
Gramophone Awards visuaalinen ilme Gramophone-palkinto,Radion sinfoniaorkesteri,Nicholas Collon,Lotta Wennäkoski,Gramophone

Radion sinfoniaorkesterin, ylikapellimestari Nicholas Collonin ja harpisti Sivan Magenin Lotta Wennäkosken musiikkia sisältävä levy on saanut merkittävän, brittiläisen Gramophone-musiikkijulkaisun äänitepalkinnon.

Levy-yhtiö Ondinen julkaisema levytys palkittiin parhaana nykymusiikki-taltiointien sarjassa. Levyllä on Wennäkosken orkesteriteokset Flounce ja Sedecim sekä harppukonsertto Sigla. Äänityksestä on vastannut RSO:n vastaava musiikkituottaja Laura Heikinheimo.

Säveltäjä Lotta Wennäkoski iloitsee tunnustuksesta: “Säveltäjän kirjoittamat nuotit heräävät toden teolla eloon vasta esittäjien käsissä. On ollut sykähdyttävää tehdä yhteistyötä Sivan Magenin, Nicholas Collonin ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Olen todella onnellinen ja ylpeä siitä, että yhteinen levymme on nyt myös näin merkittävällä tavalla huomioitu.”

RSO oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa ehdokkaana myös Gramophonen Vuoden orkesteri -kategoriassa. Yhdeksän muun ehdokkaan joukossa oli maailman nimekkäimpiä klassisen musiikin orkestereita, kuten Berliinin filharmonikot, Chicagon sinfoniaorkesteri, Lontoon filharmonikot ja Orchestre de Paris.

Vuodesta 1977 alkaen jaettu Gramophone on klassisen musiikin äänitealan arvostetuin tunnustus. Palkintokategorioita on lähes 20, mm. paras orkesterimusiikki-, barokkimusiikki-, ja kamarimusiikkilevytys. Raadissa on Gramophonen kriitikoita sekä muita musiikkialan tärkeimpiä vaikuttajia.

RSO on palkittu Gramophonella aiemmin kahdesti ja muita ehdokkuuksia on saatu vuosien varrella useita. Ensimmäinen palkinto myönnettiin 2006 Magnus Lindbergin klarinettikonserton levytyksestä ja toinen Bartókin viulukonserttojen taltioinnista 2018. Bartók-levy pääsi lisäksi sijalle 27 yhdysvaltalaisen radiokanavan National Public Radion 50 parhaan albumin listalle.