Hyppää pääsisältöön

Ulkomaillakin voit seurata Ylen sisältöjä

Nainen kokoaa palapeliä ja kuuntelee puhelimella podcastia Yle Areenasta.
Nainen kokoaa palapeliä ja kuuntelee puhelimella podcastia Yle Areenasta. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle Yle Areena,Yle,brändikuvat

Yle Areenan ja yle.fi-sivuston kautta voit seurata sisältöjämme myös ulkomailla. Tekijänoikeudet rajoittavat joidenkin sisältöjen jakelua Suomen rajojen ulkopuolelle.

Yle Areenassa sinulle ovat tarjolla muun muassa seuraavat sisältömme, myös ulkomailla:

  • lähes kaikki uutiset sekä ajankohtais- ja asiaohjelmat
  • valtakunnallisten ja alueellisten radioidemme lähetykset suorina
  • suurin osa Ylen televisiokanavien tarjonnasta.

Löydät ulkomailla käytettävät radio- ja tv-ohjelmat Yle Areenasta:

Yle Areenassa ohjelmisto uusiutuu ja täydentyy jatkuvasti. Ohjelmat ovat katsottavissa ja kuunneltavissa määräajan, jota rajaavat muun muassa tekijänoikeussopimukset.

Monien lastenohjelmien, draaman ja sarjojen sekä urheilun tekijänoikeudet rajoittavat niiden esittämistä Suomen ulkopuolella. Esimerkiksi olympialaisten esitysoikeudet kuuluvat Kansainväliselle olympiakomitealle, joka usein rajaa esittämistä tiukasti. Emme saa välittää suurkisojen televisiokuvaa Suomen rajojen ulkopuolelle.

Laajenamme jatkuvasti ulkomailla saatavilla olevaa ohjelmistoa ja parannamme siten ulkosuomalaisten palvelua.

Areena-sisältöjen käyttö onnistuu EU-alueella Yle Tunnuksen avulla

Areenan sisältöjä voit käyttää EU-alueella kirjautumalla palveluun Yle Tunnuksella. Tunnuksessa sinun tulee vahvistaa, että vakituinen kotipaikkasi on Suomessa.

EU-alueella voit seurata kaikkia Areenan video- ja audiosisältöjä selaimella tai Areenan mobiilisovelluksissa. Sisällöt toimivat Areenan iOS- ja Android-sovellusten uusimmissa versioissa, jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Areenan audio- ja video-sisällöistä yli 80 % on vapaasti käytettävissä kaikkialla maailmassa.

Kuinka kotipaikan vahvistaminen tehdään Tunnuksessa?

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, on käyttäjän kirjauduttava palveluun Yle Tunnuksella ja vahvistettava asuinpaikaksi Suomi. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla.

Yle ei tallenna käyttäjän kotikuntaa, henkilöturvatunnusta tai muita tietoa. Kotipaikan tarkastaminen on tehtävä Tunnuksessa vain kerran.

Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin. Lue lisää Tunnuksen käyttöohje-sivulta.

TV Finland

TV Finland -kanava näyttää Ylen eri televisiosisältöjä. Kanava näkyy Ruotsin antenni- ja kaapelivastaanotossa. Jakelu muualle ulkomaille päättyi kesäkuun lopussa 2013.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua