Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä
Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio yhtiösivu

Tervetuloa tutustumaan Yleen!

Opastettuja kierroksia järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella. Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat – henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Kierroksia tehdään syyskuun alusta joulukuun puoleenväliin ja kevätkaudella tammikuun puolestavälistä toukokuun loppuun. Kesällä kierroksia ei järjestetä.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opastetulle kierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin; kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää noin tunnin verran. Kierrokset ovat maksuttomia.

Kierrosten oppaina toimivat yleläiset oman työnsä ohessa ja kierrosajat on sovitettu työaikojen mukaan. Valitettavasti meillä ei juuri ole mahdollisuuksia räätälöidä kierroksia tapahtumakalenterissa mainittujen aikojen ulkopuolelta tai järjestää kierroksia yli 25 hengen ryhmille.

Opastetut kierrokset ovat varattavissa alla olevasta tapahtumakalenterista. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet montako paikkaa on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Syksyllä 2019 opastettuja kierroksia järjestetään Pasilassa tiistaisin klo 10 ja torstaisin klo 10 ja 15. Pasilan kierrosten sisältö sopii nuorille ja aikuisille eli osallistujien tulee olla vähintään kouluikäisiä.

Pasilassa järjestetään opastuksia myös ruotsiksi. Jos haluat ruotsinkieliselle kierrokselle, ota yhteys Camilla Andeliniin (camilla.andelin@yle.fi).

Kierros alkaa Ylen Studiotalosta, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia. Studiotalosta löytyvät myös kuunnelmastudiot sekä Ylen puvusto ja rekvisiitta. Kierroksella käydään mahdollisuuksien mukaan myös Mediatalossa, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia.

Ylen Pasilan alueen kartta

Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa.

Mediapoliksessa pääset tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen. Osallistujien tulisi kuitenkin olla vähintään 5-vuotiaita.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeää muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opastettuja kierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme mahdollisuuksien mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään sähköpostitse: yle.visiitti@yle.fi.
Tutustu myös Ylen järjestämiä tapatumia koskevaan tietosuojaselosteeseen.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua