Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Kehitys kehittyy

 • Kesäharjoittelussa Ylellä

  Ylen kesäharjoittelija kertoo suosittelun rakentamisesta.

  Ylen suosittelujärjestelmää rakennettiin kesän 2016 aikana.

 • Kesähessujen suositukset

  Kolmen kesäharjoittelijan tiimi sai tehtäväkseen kokeilla erilaisia suosittelualgoritmeja ja katsoa, minkälaisia suosituksia ne saisivat Ylen datoista aikaan.

 • Lisää Yleä Wikipediaan

  Viime viikolla käynnistyi Yle Arkistossa Tuo kulttuuri Wikipediaan -kurssi. Illan aikana vietiin Ylen historiaa maailman suurimpaan tietokirjaan. Kurssi jatkuu syksyn kuluessa eri muistiorganisaatioissa.

 • Ainutlaatuiset Assyt

  Ostin konepaikkalipun Assemblyille tarkoituksenani nähdä kavereita, tutustua uusiin ihmisiin, katsoa demoja ja tietenkin pelata. En kuitenkaan nähnyt yhtäkään demoa, pelannut juuri lainkaan saati edes ehtinyt istua konepaikallani muutamaa minuuttia pidempään. Mitä tapahtui?

 • Tietokone ymmärtää videokuvaa ja puhetta

  EBU:n tapaamisessa pureuduttiin metatietokysymyksiin.

  Euroopan yleisradioliiton EBU:n tapaamisessa pureuduttiin tv- ja radioalan metatietokysymyksiin. Yhdeksi pääteemaksi muodostui metatiedon automaatiomahdollisuudet.

 • Yle.fi hakukoneen tekninen toteutus

  Miten yle.fi:n uusi hakukone toimii?

  Miten yle.fi:n uusi hakukone toimii? Millä kielillä se on koodattu? Mistä osista se koostuu? Vastaus löytyy tästä postauksesta.

 • Yle.fi -haku uudistuu

  Uudistimme Yle.fi -sivuston oman hakukoneen. Uusia ominaisuuksia lisätään käyttäjiltä saatavan tiedon perusteella. Tavoitteena on tarjota paras mahdollinen haku Ylen sisältöihin.

 • Yle API - mikä se edes on?

  Ylellä on ongelma, ja se ongelma olen minä. Tai oikeastaan kuulun Ylen ongelmaan eli 15–29 vuotiaisiin. Nuoret katsovat entistä vähemmän TV:tä, sillä kaikki ohjelmathan löytää myös netistä. Tämän lisäksi nuorten TV:n katselusta yhä pienempi prosentti kuluu Ylen kanavilla, mikä tarkoittaa, että Yle menettää relevanssia. Eivätkä ne Ylen ongelmat siihen lopu. Kun nuorten median kulutus suuntautuu entistä enemmän nettiin ja mobiililaitteille, syntyy aivan uusi ongelma: päätelaitteiden fragmentaatio. ”Huh, mikä termi”, saattaa heikkohermoisin jo puuskahtaa, mutta pelottavasta nimestä huolimatta ongelma on helppo ymmärtää.

 • Linkitetty tieto Ylellä ja BBC:llä

  Miten linkitettyä tietoa voidaan hyödyntää sisällöissä?

  Miten linkitettyä tietoa voidaan hyödyntää sisältöjen koostamiseen ja julkaisemiseen uusin tavoin verkossa? Tätä kokeillaksemme aloitimme viime syksynä Ylellä linkitetyn tiedon palvelun rakentamisen. BBC:llä linkitettyä tietoa on käytetty jo vuosia urheilun verkkosivuilla ja käynnissä on monenlaisia mielenkiintoisia laajennusprojekteja. Pia Virtanen kävi keräämässä BBC:n kokemuksia linkitetyn tiedon käytöstä.

 • Robotti aloitti otsikkotehtailun - poliisi vastasi kumiluodeilla

  Botsikot on fiktiivisiä uutisotsikoita luova verkkopalvelu. Palvelussa on lista luoduista otsikoista, joista hauskimpia käyttäjät voivat tykätä eli "peukuttaa". Sivustoon liittyy myös olennaisesti Twitter-botti @Botsikot, joka tweettaa automaattisesti eniten peukutetut botsikot. Parhaimmillaan Botsikot ovat hauskoja, ajankohtaisia ja jopa sarkastisia tai kantaaottavia.