Hyppää pääsisältöön

Uusimmat sisällöt - Olotila

 • Minnuu EI H U V I T A !

  M.Kajo valaisee syksyn varjopuolia suorasti ja epä- .

  Minnuu ei huvita riippua jostain, terveys-mielessä. Minnuu ei huvita kipittää portaita mihinkään suuntaan. Minnuu ei huvita mennä ulos, eikä olla sisällä.

 • 12.5. Teeman Elävä arkisto: 1950-luvun missit

  1950-luvun kauneuskilpailut ja niiden voittajat Suomessa.

  Miss Suomet ja Suomen Neidot markkinoivat maatamme 1950-luvulla menestyksekkäästi. Pikkuinen Suomi haali vuosikymmenen aikana niin Miss Euroopan, Miss Maailman kuin Miss Universuminkin tittelit.

 • 22.9. Teeman Elävä arkisto: Kauneuskilpailut

  Millaisia olivat missi- ja mallimaailmat 80- ja 90-luvuilla?

  Millainen mylly pyörii kauneuden markkinoiden takana? Kahden arkisto-ohjelman kautta katsotaan 1990- ja 1980-lukujen malli- ja missimaailmaan: katsoja voi itse päätellä mihin suuntaan huippumallimarkkinat ovat noista ajoista kehittyneet.

 • 29.9. Teeman Elävä arkisto: Kasarimuoti

  1980-luvun muotia näytöksissä ja nuorison yllä.

  1980-luvun muoti oli farkkuineen ja olkatoppauksineen unohtumatonta. Yleisradiollakin tehtiin ohjelmia muodista, mutta näkökulma oli useimmiten vaateteollisuudessa, kuluttajavalistuksessa tai muodin työllistävässä vaikutuksessa.

 • Valoa talven pimeyteen

  Vuoden pimeimpänä aikana juhlitaan valon päivää. Valoa pimeyteen tuo valaisimista tehty kuusi.

 • Periksiantamattomuudesta

  Mistä tietää, milloin on aika lopettaa, luovuttaa, heittää pyyhe kehään? Mistä taas tietää, milloin pitää jatkaa yrittämistä ja sinnikkäästi puskea eteenpäin? Onko pelot tehty voitettaviksi vai pitäisikö tyytyä kohtaloonsa? 

 • Neonvaloja ja hattaraa

  Kaupunki on musta ja niljaiset lehdet ovat vallanneet puistot ja kadut. Jostain kuitenkin kajahtaa värivalojen ja naurun iloinen sekoitus. Pienen hetken saa nauttia neonvalojen loisteesta maailman hauskimmassa paikassa, huvipuistossa.

 • Päivän pinkit

  Perjantaina 12.10. vietettiin perinteistä Pukeudu Pinkkiin -päivää. Olotilassa löytyi pinkkiä muun muassa tossujen pohjista. Onneksi ihanaa pinkkiä saa käyttää vaikka joka päivä!

 • Kattojen yllä

  Olo uudessa kaupungissa voi tuntua vieraalta. Uutta kotikaupunkia voi kuitenkin turvallisesti tarkkailla ikkunan läpi, oman kodin suojista.