Hyppää pääsisältöön

Docstop

Siskosten vaikea levyprojekti: Painivat musiikkibisneksen mörköjen kanssa kolme vuotta

Emma ja Mia Kemppainen paljastavat painajaismaisen arkensa.

Muusikkosiskokset Emma ja Mia Kemppainen ovat luotsanneet LCMDF -bändiään vahvalla intohimolla jo yli kymmenen vuotta. Viimeisiin kolmeen vuoteen on mahtunut onnistumisia, mutta myös suuria vaikeuksia. Dokumentti näyttää, kuinka tehokaksikko uupui musiikkibisneksen pyörteissä.

Docstop: Team Whack

ULKOLINJA

Oikeistopopulistien hallitsemassa Puolassa vihollisia etsitään niin idästä, lännestä kuin oman maan sisältäkin

Puola on jakautunut kahteen vihamieliseen leiriin.

Puolassa valtaa pitävä oikeistopopulistinen Laki ja oikeus -puolue haluaa kiristää aborttilakeja, ei suostu vastaaottamaan pakolaisia ja haluaa kertoa historiasta vain oman näkemyksensä. Tämä sopii vain osalle puolalaisista. Kaduilla osoitetaan mieltä. Puola on jakautunut syvästi kahteen epäluuloiseen leiriin, kirjoittaa ohjaaja Marko Lönnqvist.

Dokumenttiprojekti

Radiodokumentit

Hyväksikäyttö lapsuudessa jättää elinikäisen trauman

Ei mahdollisuuksia normaaliin elämään.

Pedon jäljet minussa radiodokumentissa on äänessä kaksi lapsena ja nuorena seksuaalisesti hyväksikäytettyä miestä. Paavo ja Juhana kertovat tarinansa ja jakavat keskenään kokemuksiaan. Seksuaalinen hyväksikäyttö loi molemmille elinikäisen trauman ja tuhosi mahdollisuudet normaaliin elämään.

Shortdox

ORJUUS NYT

Hyvissä aikeissa

DOCVENTURESIN KUUDES KAUSI

Akkavalta, väkivalta, hirmuvalta, virkavalta, valtamedia – tänä syksynä Docventures pureutuu valtarakenteisiin, tsekkaa leffalista tästä!

6 kovaa dokkaria, 6 näkökulmaa valtaan.

Battle of The Sexes, The Work, City of Ghosts, Paha Poliisi, Drib ja Neljä elementtiä. Valtaa jaetaan nyt uudelleen ympäri maailman, kaikilla sektoreilla. Siksi Docventuresin syksyn kuusi kivenkovaa dokumenttielokuvaa käsittelevät kaikki valtaa omasta näkövinkkelistään. Uusi kausi alkaa tiistaina 11.9.2018.

Ulkolinja 40 vuotta

Piikkilankaa ja vapaakauppaa

Meksikon maaseutu kärsii vapaakaupasta

Ulkolinjan retrouusintojen sarjassa ollaan jo päästy tälle vuosituhannelle. Kymmenen vuotta sitten esitetty Piikkilankaa ja vapaakauppaa on kuvattu Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla Sonoran erämaassa ja Yhdysvalloissa, jossa rajan ylitys on vaarallista ilman Donald Trumpin kaavailemaa muuriakin.

Ukraina - sota joka ei lopu

Ukrainan sota jatkuu tulitauoista huolimatta.

Ulkolinjan retrouusintojen viimeinen ohjelma kertoo Ukrainan sodasta, joka on lähes tyystin kadonnut uutisotsikoista. Rintamalla ammutaan silti joka päivä ja kuolemasta on tullut arkea. Vuosi sitten tehty ohjelma on yhä edelleen täysin ajankohtainen.

”Teidän paluunne Bosnia-Hertsegovinaan”

Kalliit vieraat Ulkolinjan kesäuusintasarjassa

”Kalliit vieraat on ministeripuheiden ja lihatiskiostosten välillä liikkuva arkipäivän raportti eurooppalaisen pakolaispolitiikan uudesta käänteestä”, kirjoitti Helsingin Sanomain kriitikko Veli-Pekka Lehtonen arviossaan Ulkolinjasta ”Kalliit vieraat – teure Gäste” lähetyspäivän lehdessä 27. huhtikuuta 1997.

Sano se saameksi!

Sano se saameksi perehdyttää Suomessa puhuttaviin saamen kieliin: pohjoissaameen, inarinsaameen ja koltansaameen. Lyhytdokumenttien kautta pääsee tutustumaan kieliin ja niiden puhujiin, ja fraasisanakirjan avulla voi opetella pohjoissaamea. Buresboahtin!

Yle aikaisti Michael Jackson -kohudokumentin esitystä – Docventures pureutuu Leaving Neverlandin ytimeen erikoislähetyksessään

Kova ja koskettava ilta dokkarin äärellä 2.4.2019

Maailma kohisee nyt Michael Jackson -kohudokumentista Leaving Neverland ja sen äärimmäisen kipeästä teemasta, seksuaalirikoksista. Siksi Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa nähdään 2. huhtikuuta Docventuresin erikoislähetys, jossa esitetään kaksiosainen dokumentti ja puretaan sen herättämät tunteet tuttuun ja totuttuun Docventures-tapaan.

Tuhoisan rakkauden kaava

Dokumentti parisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä.

Tuhoisan rakkauden kaava on dokumentti parisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä. Dokumenttia varten on haastateltu kymmeniä väkivaltaa kokeneita suomalaisia vuosina 2014–2017. Dokumentissa kuullaan heidän äänensä. 8 naisen tarinat on jaettu jokainen viiteen osaan. Voit kuunnella kertojien tarinat alusta loppuun tai vaihe kerrallaan. Voit myös rakentaa tarinoista uusia kokonaisuuksia kuuntelemalla eri vaiheen eri kertojilta. Vaikka kokija on eri, väkivalta seuraa samaa kaavaa.

Elämäntapaintiaanien jalanjäljillä

Kaikki mitä olet halunnut tietää elämäntapaintiaaneista

Aloitimme elämäntapaintiaanien leirin aikaisten arkistojen etsimisen yli vuosi sitten. Tähän verkkoartikkeliin on koottu ennennäkemättömiä ja kuulemattomia materiaaleja elämäntapaintiaanien leireiltä Suomessa vuosilta 1991-93.

Musiikkidokumentit

David Bowien ensimmäiset vuodet olivat täynnä epäonnistumisia – uusi dokumenttielokuva kertoo mutkikkaasta tiestä tähtiin

Bowie-teemaillassa myös Cracked Actor ja A Reality Tour.

David Bowielle alkuvuonna omistettava pitkä Teemalauantai on jo rakas traditiomme. Vuoden 2019 illan avaa Bowien uran hapuilevista alkuvuosista kertova aivan tuore dokumenttielokuva. Sen jälkeen nähdään kuuluisa mutta Suomessa aiemmin esittämätön tv-dokumentti Cracked Actor vuodelta 1975. Illan täydentävät konserttitaltio A Reality Tour ja video Where Are We Now?

Verkkodokumentit

Verkkodokumentti: He katsovat kuolemaa silmiin

Kuvajournalisti Niklas Meltio vieraili Sinjarin kaupungissa Pohjois-Irakissa kaksi kertaa keväällä 2015. Meltio eli kurditaistelijoiden kanssa sodan etulinjassa, vain muutamien kymmenien metrien päässä Isisin asemista, ja tallensi sodan arkea video- ja valokuvakamerallaan. Näistä kokemuksista syntyi He katsovat kuolemaa silmiin -verkkodokumentti.

Bagdad–Rovaniemi

Haluaisin kysyä, mitä suomalaiset tekisivät meidän asemassa?

"Haluaisin kysyä, mitä suomalaiset tekisivät meidän asemassamme?" Entä jos olisit hengenvaarassa päivittäin, joutuisit jättämään kaiken rakentamasi ja ottamaan vauvasi mukaan vaaralliselle pakomatkalle?

Matin on pakko polkea

Dokumentti Intiasta, Himalajasta ja elämästä

Dokumentti pyöräilijä Matti Rämön matkasta Intian halki Himalajalle. Millainen ihminen lähtee pyöräilemään vapaaehtoisesti räntäsateeseen keskellä kauneinta Suomen kesää? Tai hikoilemaan satulassa yli 40 asteen kuumassa kosteudessa monsuunitasangolla?

Huume-Suomen historia

Huume-Suomen historia: Amfetamiini

Amfetamiinia myytiin apteekeissa vielä 1960-luvulla. Mitä kaikkea amfetamiinilla on lääkitty? Miten sujuu vaatteiden silitys metamfetamiinin voimalla? Millainen mies oli Suomen ensimmäinen kovan luokan huumerikollinen Kosti Kustaa Kartiokari?

Huume-Suomen historia: LSD

LSD on maailman voimakkain aistiharhoja aiheuttava aine. Mitä tekemistä lääketehdas Leiraksella oli LSD:n raaka-aineen kanssa? Syöttikö Yhdysvaltain tiedustelupalvelu LSD:tä suomalaislapsille? Miksi LSD:n keksijä Albert Hofmann kävi Suomessa vuonna 1960? Huume-Suomen historia: neljä tv-dokumenttia ja neljä verkkodokumenttia.

Huume-Suomen historia: Kannabis

Kannabista on hyödynnetty Suomessa jo esihistoriallisella ajalla. Miten hamppu sensuroitiin Kalevalasta? Ketkä käyttivät kannabista nautintoaineena jo 1800-luvun lopulla? Milloin kannabiksen myynti apteekeissa loppui?

Huume-Suomen historia: Yskänlääkkeet

Yskänlääkkeillä on kautta historian lievitetty muutakin kuin yskää. Mitä sisälsivät apteekin astmasavukkeet? Minkä yskänlääkkeen käytöstä narahti hiihtäjä Jari Isometsä? Mikä sai virolaiset taideopiskelijat kiipeilemään seinille ja rakentamaan pesää?

Seksi-Suomen historia

Iso P. on Seksi-Suomen historia -sarjan verkkolehti. Lue tästä artikkelit, sarjan kaikki dokumentit katsottavissa Yle Areenassa!

Uusimmat sisällöt - Dokumentit