Hyppää pääsisältöön

Dokumenttisarja alkoholistien aikuisista lapsista

Millaista on kasvaa alkoholistin lapsena ja miten selviytyä siitä? Pullopostia lapsuudesta -dokumenttisarja kertoo kuuden päähenkilön tarinan lapsuuden kokemuksista ja elämästä nyt aikuisena. Juopon pentuna on erilaista kasvaa: alkoholistin lapset joutuvat olemaan lapsena aikuisia omille vanhemmilleen. Mitä tapahtuu, kun heistä itsestään tulee aikuisia?

Pullopostia lapsuudesta: ”Alkoholismi on koko perheen sairaus"

Isän raitistuminen ja oma toipuminen alkoholistin läheisenä on tuonut Laura Eklundin, 36, elämän takaisin kaikkine väreineen ja sävyineen. Masennus ja paniikkihäiriöt hävisivät, ja Laurasta tuli läheisterapeutti. Kahden lapsen äiti ja muusikko elää täysipainoista elämää; kirjoittaa lauluja kokemuksistaan ja auttaa muita alkoholistin läheisiä toipumaan.

Pullopostia lapsuudesta: ”Musta ei ikinä tuu samanlaista kun äiti”

Pia-Sofia Viik, 36, on puskenut elämässään jokaisen tielle asetetun esteen ja ennakkoluulon läpi. Oma perhe, ammattiin kouluttautuminen ja arkiset rutiinit ovat nyt parasta, mitä elämässä on. Lapsuudessa asiat olivat toisin. Alkoholistiäidin kanssa ei voinut luottaa mihinkään muuhun kuin siihen, että jääkaapissa möllöttää varmasti omenaviinipullo. Pullopostia lapsuudesta 10.3. klo 20 Yle TV1 ja Yle Areena.

Pullopostia lapsuudesta: "Älä puhu, älä tunne, älä luota"

Alkoholisti-isän kanssa elämisen trauma vaikuttaa vielä aikuisenakin. Heidi Lindqvist, 38 , tekee tietoista selviytymistyötä elämässään päivittäin. Ihana puoliso ja lapsi sekä rauhallinen koti auttavat, mutta ristiriita ulkoisen ja sisäisen tunnemaailman välillä on suuri. Miten oma elämä voi olla onnellista, jos sisällä tuntuu paskalta? Pullopostia lapsuudesta 24.2. klo 20, Yle TV1 ja Yle Areena.

Pullopostia lapsuudesta: "Juoppojen pennut on aika kilttejä"

Millaista on elämä juopon lapsena? Miten oman isän alkoholismiin pitäisi suhtautua? Millaista on aloittaa oma elämä ja tehdä toisenlaisia valintoja kuin vanhemmat tekivät? Pullopostia lapsuudesta -sarjan ensimmäisessä osassa tavataan Mikko, jonka isä on juonut koko Mikon elämän ajan. Pullopostia lapsuudesta, 17.2. klo 20, Yle TV1 ja Yle Areena.

"Ottakaa äitini pakkohoitoon!"

"Äitini ei koskaan ole pyytänyt anteeksi juomistaan, koska hänen maailmassaan sitä ´ei ole´. Hän on selittänyt itselleen oman maailman, jossa asiat - rattijuopumus, kaatumiset ja muut - vain tapahtuvat hänelle." Alkoholistiäidin tytär kertoo, kuinka hän ei saanut äitiään pakkohoitoon, vaikka halusi.

10 kysymystä alkoholistin aikuiselle lapselle

Miten lapsuuden kokemuksista voi selviytyä aikuisuuteen?

Aikuiseksi kasvaminen on muutenkin hankalaa, mutta oman vanhemman juominen tekee taakasta kohtuuttoman. Miten lapsuuden kokemuksista voi selviytyä aikuisuuteen? Millaisia haasteita löytää edestään, kun on itse aikuinen?

Mitä alkoholiriippuvuus on?

Alkoholiriippuvuus on kaikille helvettiä. Se on läheisille ja alkoholisteille paskat housussa, itku kurkussa, tuska sielussa ja pelko perseessä elämistä ja olemista. Kulisseja, jännittämistä ja pahaa oloa töissä, vapaalla, kotona ja konferenssissa. Alkoholismi on suomalainen kansantauti joka tappaa.

Pulloposti Facebookissa ja Twitterissä

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu

Aihepiiriin liittyvää Ylellä

Uusimmat sisällöt - Pulloposti