Hyppää pääsisältöön

Oletko pohtinut, miten ruoka päätyy lautasellesi?

Dox@net esittää: Karsinasta kauppaan on interaktiivinen dokumentti, joka avaa katsojalle oven erilaisiin sikaloihin ja kanaloihin eri puolilla Suomea. Näet ilman dramatisointia ja romantisointia, mitä tapahtuu hautomossa ja teurastamossa. Voit vaihtaa tuotantovaiheesta toiseen menu-nappia klikkaamalla.

Mitä ajatuksia elokuva sinussa herätti? Kerro kommenttiosiossa!

Kansalaisraati katsoo ja kommentoi

Karsinasta kauppaan kysyy:

Näytimme Karsinasta kauppaan -elokuvan kansalaisille ja kysyimme kommentit. Katso kaikki kansalaisraadit ja osallistu keskusteluun täällä.

Vaikuttaako elokuvan katsominen ostopäätöksiisi?

Kyllä
53% (150 ääntä)
Ei
46% (129 ääntä)
Ääniä yhteensä: 281

Ota interaktiivinen elokuva rohkeasti omaksesi

Karsinasta kauppaan on ensimmäinen suomalainen interaktiivinen dokumenttielokuva. Interaktiivisuus tarkoittaa, että katsomistyyli on vapaa. Voit katsoa sen perinteisellä tyylillä ja rauhallisesti lineaarisessa järjestyksessä.Tai voit hyppiä katsomaan eri osioita aivan sekaisin esim: hautomo-emakkoluomusikala-perinteinen urossikala TAI aloittaa lopputeksteistä ja sitten mennä teurastukseen ja luomukanalaan. Sinä päätät!

Ohjaajan sanat elokuvaan Karsinasta kauppaan

Elokuva Karsinasta kauppaan syntyi ohjaajan halusta kertoa tuotantoeläimistä ja ruoantuotannosta tavalla, joka ei antaisi valmiita vastauksia. Niin kuluttajana kuin dokumentaristina hän koki oikeudekseen nähdä ja kertoa, miten suomalainen sika ja kana elämänsä elävät. Tämä osoittautui lopulta paljon vaikeammaksi kuin hän osasi ajatella.

Karsinasta kauppaan: Usein kysytyt kysymykset

Elokuvantekoprosessin aikana törmäsimme lukuisiin kysymyksiin koskien sikojen ja kanojen elinoloja, tuotannossa tapahtuvia toimenpiteitä tai tuotantoa yleisesti. Päätimme esittää kysymykset eläinlääketieteellisen tiedekunnan professori Anna Valrosille, dosentti Laura Hänniselle ja eläinlääketieteenlisensiaatti Eija Kaukoselle.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.