Hyppää pääsisältöön

Suomessa kuvattu jännityssarja White Wall ei ole tavanomainen pohjoismainen draama – “Sarja ei matki muita vaan hiihtelee omia latujaan”

White Wall on tähän asti kallein Suomessa tehty tv-sarja.

Marraskuussa 2018 Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Pyhäjärven kaupungissa kuhisi. Yli 50 henkilön kuvausryhmä oli tullut kuvaamaan White Wall -sarjaa, joka tulisi olemaan tähän asti kallein Suomessa tehty tv-sarja. Sarjan tarina on kuitenkin budjettiakin suurempi.

Otsikoissa

Vuonna 1982 Tallinnassa pelättiin ihmissyöjiä - Miten arvostetun ravintolan tarjoilijasta tuli raaka sarjamurhaaja?

Ihmissyöjän uskomaton tarina myös true crime -podcastina.

Vuonna 1982 Tallinnassa pelättiin ihmissyöjiä - Miten arvostetun ravintolan tarjoilijasta tuli raaka sarjamurhaaja? Artikkelissa on voimakasta sisältöä eikä se sovi herkille lukijoille tai lapsille. Vuonna 1982 sai alkunsa tapahtumaketju, joka järkytti neuvosto-Eestiä. Maaliskuussa Tallinnan esikaupunkialueelta löytyi tapettu mies, jolta oli leikattu pohjelihas irti.

Suosittu komediasarja AIKUISET saa jatkoa – luvassa lisää seksiä, lisää rakkautta ja lisää laatuaikaa ystävien kanssa

AIKUISTEN toinen kausi lupaa lisää romantiikkaa.

Supersuosioon noussut AIKUISET tekee odotetun paluun vuoden 2021 ohjelmistossa! Milleniaalien maailma avautuu jälleen Anna Brotkinin kynästä vuoden 2021 puolella. Tässä on sarja, jonka ääreen palataan, kun irtiotto omasta elämästä tai hengailu parhaiden ystävien kanssa tulee tarpeeseen.

Yksi mies, kaksi leskeä - Mieheni vaimo on selviytymistarina kahdesta naisesta suuren surun, hämmennyksen ja petoksen keskellä

Mies kuolee ja vuosia jatkunut kaksoiselämä paljastuu.

Liikemies Ahti (Kristo Salminen) saa Tallinnan laivalla sairaskohtauksen ja hänet kiidätetään sairaalaan Helsinkiin. Paikalle saapuu kaksi naista, joista kumpikin sanoo olevansa Ahdin puoliso. Pian Ahti kuolee ja liki kymmenen vuotta jatkunut kaksoiselämä paljastuu. Mieheni vaimo on lempeä tarina kahden erilaisen naisen selviytymisestä. Kahdeksanosainen draamasarja nähdään Ylellä syyskaudella 2021.

Testaa tietosi

Kaikki jaksot Areenassa

“Olisi parasta, jos katsojalla menisi välillä kahvit väärään kurkkuun” – Anna Dahlmanin uusi komediasarja AIKUISET

Onko sushiburritossa mitään järkeä?

Komediasarja kertoo ajasta, jolloin ikävuosien perusteella pitäisi olla aikuinen, mutta kypsyminen on vielä pahasti kesken. Parikymppinen Oona ei pysty päättämättömyyttään keksimään edes kahvilalleen nimeä, johon olisi tyytyväinen pidempään kuin vuorokauden. Ohjaaja Anna Dahlman ja käsikirjoittaja Anna Brotkin kertovat, millaista komediaa sarja tarjoaa.

Kumpi painaa enemmän: tuhansien ihmisten henki vai oman perheen turvallisuus? Suomalaisen Invisible Heroes -sankaritarinan tekijät vastaavat vaikeaan kysymykseen

Invisible Heroes kertoo tarinan inhimillisestä avunannosta.

Invisible Heroes kertoo tarinan unohdetun sankaritarinan suomalaisista diplomaateista. Mikä tekee ohjaaja Mika Kurvisen mielestä tarinasta tärkeän kertoa 2010-luvun lopun suomalaisille? Entä miltä aviopari Pelle ja Sophia Heikkilästä tuntui näytellä diplomaattipariskuntaa?

Sorjosen toisella kaudella tasataan tilejä – Teemat herättävät keskustelua, uskoo sarjan luoja Miikko Oikkonen

Mikä teemoista on jännittävin? Osallistu keskusteluun!

Maailmanlaajuisesti levinneen Sorjosen toisen tuotantokauden kaikki teemat ovat synkkiä, mutta erityisesti hyväksikäyttötapaus Kevätuhri jo pelkän aiheensa vuoksi tulee herättämään vahvoja katsojareaktioita, arvelee sarjan luoja Miikko Oikkonen. Osallistu jutun lopussa keskusteluun: kerro kommenttikentässä, oliko Kevätuhri mielestäsi rajuin rikostapaus, mistä tuli kylmät väreet, mikä oli parasta?

Kun vanhemman on vain pysyttävä hengissä – Psykoterapeutti Janna Rantalan ajatuksia Karppi-sarjan lapsista ja vanhemmista

Miten tragediasta selviää?

Karppi-sarjassa yhdestä murhasta seuraa monta kohtaloa. Päällimmäisenä vanhemmat menettävät puolisonsa, lapset vanhemman. Psykoterapeutti ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Janna Rantala katsoi sarjan ja havainnoi sen teemoja ammatillisesta näkökulmasta. Miten lapset käsittelevät lapsuuden pahimpia mahdollisia traumoja: vanhemman kuolemaa? Millaisia keinoja vanhemmilla on selvitä traagisesta menetyksestä ja jatkaa arkeaan – pysyä edes hengissä?

Kuolema ei ole turvapaikka - uusi kauhu-mysteerisarja Hiljaisten palvelijat nyt Areenassa

Pääosissa Pietu Wikström, Jari Virman ja Mikko Nousiainen.

Hiljaisten palvelijat on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä sarja, joka vetää katsojan mukaansa hautaustoimistoa pyörittävän perheen synkkiin salaisuuksiin. Sarjan pääosissa nähdään Pietu Wikström, Jari Virman, Mikko Nousiainen sekä Tiina Weckström. Viisiosaisen sarjan voi katsoa Pyhäinpäivän tunnelmissa yhteen menoon TV2:lla perjantaina 1.11.

Pientä laittoa -sarjan tekijät vastaavat: Voiko v*tutukseen kuolla?

Sarja käsittelee vakaviakin aiheita huumorin siivittämänä.

Pientä laittoa on tänä syksynä ilmestyvä Lauri Nurksen ohjaama draamakomediasarja. Sarjan tekijät istuutuivat alas miettimään, milloin ympäristön aiheuttama paine on jo terveydellekin haitallista, mikä saa ihmisen tuntemaan itsensä arvokkaaksi ja onko mahdollista kasata kokonaan uusi elämä vanhan elämän raunioista?

Sokeatkin ottavat kuvia – Donna-sarja murtaa ennakkoluuloja syntymäsokean Johanna Herrasen avustuksella

Onko sarja näkövammaisen kulmasta uskottava?

Rullaportaisiin meno sokeana vaatii taituruutta ja opaskoirakin voi kähveltää. Donnaa esittävä näkevä näyttelijä Alina Tomnikov sai sokean rooliinsa apua syntymäsokealta Johanna Herraselta. Miten toimia, kun kohtaa näkövammaisen, ja mitä kuvailutulkkaus tarkoittaa? Näkevä saattaa oppia sarjasta jopa uutta, mutta onko Donna näkövammaisesta uskottava?

Draamakomedia Donna: Millaista on etsiä rakkautta sokeana?

Jo Donna-sarjan kuvaukset avartavat ennakkoluuloja.

Mikä muuttuu, kun vastanäyttelijään ei saa katsekontaktia? Essi Héllen ja Alina Tomnikov ottivat haasteen vastaan opetella elämään kuin sokea ja tämän paras ystävä. Donna-sarjan tekeminen on avartanut näyttelijöiden suhtautumista näkövammaisuuteen ja antanut myös ammatillisesti uusia valmiuksia.

Draaman verkkosarjat

Yle Draaman podcastit

Lähetä unesi Uniraadin tulkittavaksi!

Uniraati-podcast käsittelee yleisön unohtumattomia unia.

Uniraati on uudenlainen podcast, jossa unen ja ihmismielen asiantuntijat tulkitsevat kuulijoiden unia levyraadin tapaan. Uniraatiin kerättiin yleisöltä unia syksyn 2018 ajan. Nyt voit kuunnella, millaisia ovat valitut unet!

Tapporadio on huumoria elämästä ja kuolemasta

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista.

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista, niiden syistä ja seurauksista. Sarja on kokonaan käsikirjoittaja-näyttelijä Jari Salmen kirjoittama ja näyttelemä. Tapporadiossa tarkastellaan ihmisen mielen liikkeitä, suuttumuksen ja vihan tunteen pidäkkeetöntä ulostuloa. Mitä Jari Salmi ajattelee väkivallan kulttuurista ja tekijöiden taustoista?

Radiodraaman uutisia

Radio Stage -kuunnelmassa fiktio on melkein totta – Teos osuu radiotoimittajien hermoon

Ylen radiotoimittajat pohtivat Radio Stagen aitoutta.

"Me katsottiin jo heti esityksen alussa Jaken kanssa toisiamme: nyt muuten osuu hermoon, pitäiskö poistua saman tien?" Mikäli missasit Juha Jokelan huippusuositun Esitystalous3: Radio -näytelmän, ei huolta – esityksen pohjalta on tehty kuunnelma Radio Stage! Näytelmäversion näkivät kaksi Ylen pitkän linjan radiotoimittajaa, Pekka Laine ja Olga Ketonen. Miten Radio Stage onnistui kohtaamaan oikean radiotoimittajan työn?

Yle Draaman tekijät kertovat

"Mitä sinä näet kuvassa?" – kuunnelmassa analysoidaan nälänhätää ikonisen kuvan kautta

Kuunnelma avaa näkökulmia nälkään kärsimyksen muotona.

Kuunnelma Nälänhätä avaa näkökulmia nälkään kärsimyksen muotona. Keskiössä on Kevin Carterin valokuva, jota katsovat esimerkiksi Etelä-Sudanin pakolainen, lintubiologi, valokuvaaja ja ex-anorektikko. He luovat valokuvaan yhdessä näkökulmia, jotka laajenevat pienestä hiekansirusta kohti auttamisen problematiikkaa ja ilmastonmuutosta.

Aito ja alkuperäinen Syke on Areenassa!

Syke jatkaa Ruudussa - 4 kautta Areenassa

Syke on ollut kautta aikain yksi parhaista ja menestyneimmistä sarjoista Areenassa. Suosikkidraamaa tehtiin Ylellä neljä tuotantokautta, ja ne ovat edelleen katsottavissa Areenassa. Syke on täynnä vaikeita ja koskettavia tilanteita, sairautta, terveyttä, rakkautta, pettymyksiä, toivon ja toivottumuuden tunteita ihmiselämän ja kuoleman välillä.

Onko sinulla draamaidea tai kuunnelmatoive? Ota meihin yhteyttä!

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.