Hyppää pääsisältöön

Otsikoissa

“Olisi parasta, jos katsojalla menisi välillä kahvit väärään kurkkuun” – Anna Dahlmanin uusi komediasarja AIKUISET

Onko sushiburritossa mitään järkeä?

Komediasarja kertoo ajasta, jolloin ikävuosien perusteella pitäisi olla aikuinen, mutta kypsyminen on vielä pahasti kesken. Parikymppinen Oona ei pysty päättämättömyyttään keksimään edes kahvilalleen nimeä, johon olisi tyytyväinen pidempään kuin vuorokauden. Ohjaaja Anna Dahlman ja käsikirjoittaja Anna Brotkin kertovat, millaista komediaa sarja tarjoaa.

Tulevia sarjoja

Pientä laittoa -sarjan tekijät vastaavat: Voiko v*tutukseen kuolla?

Sarja käsittelee vakaviakin aiheita huumorin siivittämänä.

Pientä laittoa on tänä syksynä ilmestyvä Lauri Nurksen ohjaama draamakomediasarja. Sarjan tekijät istuutuivat alas miettimään, milloin ympäristön aiheuttama paine on jo terveydellekin haitallista, mikä saa ihmisen tuntemaan itsensä arvokkaaksi ja onko mahdollista kasata kokonaan uusi elämä vanhan elämän raunioista?

Kaikki jaksot Areenassa

Kumpi painaa enemmän: tuhansien ihmisten henki vai oman perheen turvallisuus? Suomalaisen Invisible Heroes -sankaritarinan tekijät vastaavat vaikeaan kysymykseen

Invisible Heroes kertoo tarinan inhimillisestä avunannosta.

Invisible Heroes kertoo tarinan unohdetun sankaritarinan suomalaisista diplomaateista. Mikä tekee ohjaaja Mika Kurvisen mielestä tarinasta tärkeän kertoa 2010-luvun lopun suomalaisille? Entä miltä aviopari Pelle ja Sophia Heikkilästä tuntui näytellä diplomaattipariskuntaa?

Invisible Heroes -draamasarja kertoo ainutlaatuisen suomalaisen sankaritarinan Chilessä

Uusi draamasarja kertoo suomalaisen sankaritarinan.

Tositapahtumiin pohjautuva draama Invisible Heroes kertoo uskomattoman suomalaisen sankaritarinan Tapani Brotheruksen (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamalan (Ilkka Villi) diplomaattityöstä Chilessä 1973 tapahtuneen Pinochetin juntan vallankaappauksen jälkeen. Diplomaatti ja ihmisoikeusaktivismin edelläkävijä Tapani Brotherus pelasti arviolta yli 2000 poliittista pakolaista vapauteen turvaan Pinochetin juntan hirmuhallinnolta. Ihmisten pelastaminen tehtiin Suomen virallisten ulkopoliittisten linjausten ulkopuolella, salassa ja ilman virallista lupaa.

Sokeatkin ottavat kuvia – Donna-sarja murtaa ennakkoluuloja syntymäsokean Johanna Herrasen avustuksella

Onko sarja näkövammaisen kulmasta uskottava?

Rullaportaisiin meno sokeana vaatii taituruutta ja opaskoirakin voi kähveltää. Donnaa esittävä näkevä näyttelijä Alina Tomnikov sai sokean rooliinsa apua syntymäsokealta Johanna Herraselta. Miten toimia, kun kohtaa näkövammaisen, ja mitä kuvailutulkkaus tarkoittaa? Näkevä saattaa oppia sarjasta jopa uutta, mutta onko Donna näkövammaisesta uskottava?

Draamakomedia Donna: Millaista on etsiä rakkautta sokeana?

Jo Donna-sarjan kuvaukset avartavat ennakkoluuloja.

Mikä muuttuu, kun vastanäyttelijään ei saa katsekontaktia? Essi Héllen ja Alina Tomnikov ottivat haasteen vastaan opetella elämään kuin sokea ja tämän paras ystävä. Donna-sarjan tekeminen on avartanut näyttelijöiden suhtautumista näkövammaisuuteen ja antanut myös ammatillisesti uusia valmiuksia.

Radiodraaman uutisia

Radio Stage -kuunnelmassa fiktio on melkein totta – Teos osuu radiotoimittajien hermoon

Ylen radiotoimittajat pohtivat Radio Stagen aitoutta.

"Me katsottiin jo heti esityksen alussa Jaken kanssa toisiamme: nyt muuten osuu hermoon, pitäiskö poistua saman tien?" Mikäli missasit Juha Jokelan huippusuositun Esitystalous3: Radio -näytelmän, ei huolta – esityksen pohjalta on tehty kuunnelma Radio Stage! Näytelmäversion näkivät kaksi Ylen pitkän linjan radiotoimittajaa, Pekka Laine ja Olga Ketonen. Miten Radio Stage onnistui kohtaamaan oikean radiotoimittajan työn?

Yle Draaman podcastit

Tapporadio on huumoria elämästä ja kuolemasta

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista.

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista, niiden syistä ja seurauksista. Sarja on kokonaan käsikirjoittaja-näyttelijä Jari Salmen kirjoittama ja näyttelemä. Tapporadiossa tarkastellaan ihmisen mielen liikkeitä, suuttumuksen ja vihan tunteen pidäkkeetöntä ulostuloa. Mitä Jari Salmi ajattelee väkivallan kulttuurista ja tekijöiden taustoista?

Yle Draaman tekijät kertovat

"Mitä sinä näet kuvassa?" – kuunnelmassa analysoidaan nälänhätää ikonisen kuvan kautta

Kuunnelma avaa näkökulmia nälkään kärsimyksen muotona.

Kuunnelma Nälänhätä avaa näkökulmia nälkään kärsimyksen muotona. Keskiössä on Kevin Carterin valokuva, jota katsovat esimerkiksi Etelä-Sudanin pakolainen, lintubiologi, valokuvaaja ja ex-anorektikko. He luovat valokuvaan yhdessä näkökulmia, jotka laajenevat pienestä hiekansirusta kohti auttamisen problematiikkaa ja ilmastonmuutosta.

Kummia kaikuja -radiokokonaisuudessa tutkitaan tuntematonta

Etsimessä haamuäänet, syntyvyyden lasku ja karkaava kuolema.

Haamuäänet, syntyvyyden lasku ja karkaava kuolema. Miksi yksin kotonaan kuolleille tehdään ruumiinavaus, voiko sukulaisuutta etsiä muista lajeista? Olemme monessa asiassa tuntemattoman äärellä, etsimässä uutta tapaa ymmärtää ja toimia. Kummia kaikuja nimisen radiokokonaisuuden ajatuksena on, että yksi keino lähestyä tätä murroksen aikaa on herkistyä kuuntelemaan.

Aito ja alkuperäinen Syke on Areenassa!

Syke jatkaa Ruudussa - 4 kautta Areenassa

Syke on ollut kautta aikain yksi parhaista ja menestyneimmistä sarjoista Areenassa. Suosikkidraamaa tehtiin Ylellä neljä tuotantokautta, ja ne ovat edelleen katsottavissa Areenassa. Syke on täynnä vaikeita ja koskettavia tilanteita, sairautta, terveyttä, rakkautta, pettymyksiä, toivon ja toivottumuuden tunteita ihmiselämän ja kuoleman välillä.

Onko sinulla draamaidea tai kuunnelmatoive? Ota meihin yhteyttä!

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.