Hyppää pääsisältöön

Invisible Heroes -draamasarja kertoo ainutlaatuisen suomalaisen sankaritarinan Chilessä

Uusi draamasarja kertoo suomalaisen sankaritarinan.

Tositapahtumiin pohjautuva draama Invisible Heroes kertoo uskomattoman suomalaisen sankaritarinan Tapani Brotheruksen (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamalan (Ilkka Villi) diplomaattityöstä Chilessä 1973 tapahtuneen Pinochetin juntan vallankaappauksen jälkeen. Diplomaatti ja ihmisoikeusaktivismin edelläkävijä Tapani Brotherus pelasti arviolta yli 2000 poliittista pakolaista vuonna vapauteen turvaan Pinochetin juntan hirmuhallinnolta. Ihmisten pelastaminen tehtiin Suomen virallisen ulkopolitiikan linjausten ulkopuolella, salassa ja ilman virallista lupaa.

“Olisi parasta, jos katsojalla menisi välillä kahvit väärään kurkkuun” – Siskonpedin ohjaaja Anna Dahlmanilta tulossa uusi komediasarja

Dahlman ja Brotkin kertovat, millaista komediaa on luvassa.

Komediasarja kertoo ajasta, jolloin ikävuosien perusteella pitäisi olla aikuinen, mutta kypsyminen on vielä pahasti kesken. Parikymppinen kahvilayrittäjä Oona haluaisi olla joku, mutta ei pysty päättämättömyyttään keksimään edes kahvilalleen nimeä, johon olisi tyytyväinen pidempään kuin vuorokauden. AIKUISET-sarjan tiimoilta ensimmäistä kertaa yhdessä työskentelevät ohjaaja Anna Dahlman ja käsikirjoittaja Anna Brotkin kertovat, millainen komediasarja on tulossa.

Draamauutisia

Mihin seksikohtauksia tarvitaan ja miten niitä oikeastaan tehdään – uusi Tarinanmetsästäjät-konsepti avaa kohtausten tekemistä poikkeavan formaatin näkökulmasta

Kohtaukset nolottavat, mutta tekeminen voi olla myös helppoa

Poikkeavalla tavalla toteutettava Tarinanmetsästäjät tekee draamaa solidaarisesti – kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa sisältöön. Uudenlaisen sarjan ensimmäiseen jaksoon kirjoitettiin kaksi seksikohtausta, joiden tekemistä tekijät nyt avaavat. Seksikohtaukset jännittävät ja saattavat aiheuttaa häpeää, toisinaan niiden tekeminen on helppoa. Tarinanmetsästäjien kautta avaamme, miten kohtaukset syntyvät, miksi niitä ylipäänsä kirjoitetaan ja miten ne oikeastaan tehdään?

Tarinanmetsästäjät – 10 kaupungista 10 erilaista elokuvaa

Millainen elokuva kaupungistasi syntyy?

Tarinanmetsästäjät on uudenlainen ohjelma, jossa ympäri Suomea toteutetaan 10 lyhytelokuvaa – yksi viikossa. Realityä ja draamaa yhdistävä ohjelma näyttää sekä elokuvan tekoprosessin että kuhunkin kaupunkiin sijoittuvan valmiin elokuvan, jonka keskeiset elementit on poimittu paikallisista aiheista. Katsoja saa nähdä joka viikko pienen ihmeen, kun työryhmä taikoo tyhjästä elokuvan lähes mahdottomassa aikataulussa!

Sorjosen toinen kausi menee ihon alle

Vakavien rikosten erikoisyksikön työ Lappeenrannassa jatkuu.

Maailmanlaajuista suosiota niittäneen ja palkintoja saaneen Sorjosen toinen tuotantokausi nähdään Ylellä syksyllä 2018. Sorjosen luoja Miikko Oikkonen kertoo, että kauden teemana on menneisyys, ja että jo kuvatulla kaudella mukana olleet uskovat uusien rikostarinoiden herättävän keskustelua. Oikkonen vihjaa, että ensimmäisellä kaudella "pelkäystyynyyn" turvautuneiden katsojien kannattaa varata sellainen myös tulevalle kaudelle.

Sokeatkin ottavat kuvia – Donna-sarja murtaa ennakkoluuloja syntymäsokean Johanna Herrasen avustuksella

Onko sarja näkövammaisen kulmasta uskottava?

Rullaportaisiin meno sokeana vaatii taituruutta ja opaskoirakin voi kähveltää. Donnaa esittävä näkevä näyttelijä Alina Tomnikov sai sokean rooliinsa apua syntymäsokealta Johanna Herraselta. Miten toimia, kun kohtaa näkövammaisen, ja mitä kuvailutulkkaus tarkoittaa? Näkevä saattaa oppia sarjasta jopa uutta, mutta onko Donna näkövammaisesta uskottava?

Mielensäpahoittajan matka radion ympäri – Tuomas Kyrön hahmo palaa juurilleen ja lähtee ulkomaille

Mielensäpahoittajan matka jatkuu – nyt Fuengirolaan!

"Kertoja on yli 80-vuotias mies, itse asiassa edellisten Isänpäivä-juttujen kertojan isä, vaikkei se mitenkään tarkasti noista selviä, tai ole kuulijalle olennaista tietää. Minulle vain oli", aloitti Tuomas Kyrö erään sähköpostinsa vuonna 2009. Mielensäpahoittaja sai alkunsa radiosta ja palaa takaisin kotipesäänsä, sillä Kyröllä riittää kerrottavaa. Uudessa kuunnelmasarjassa Mielensäpahoittaja lähtee Fuengirolaan!

Punakaikuja 1918 – kuuntele kohtaloita sadan vuoden takaa

Suomenlinnan historia herää henkiin kävelykierroksella

Helsingin suurimman punavankileirin historia herää eloon Suomenlinnassa Yle Draaman tuottamalla avoimella Punakaikuja-kävelykierroksella. Karttapohjainen kokemus on tee-se-itse kuuntelukierros Suomenlinnan punavankileiristä vuonna 1918. Kierros on koettavissa interaktiivisella kartalla milloin tahansa 31.5.-31.7.2018. Sen kokemiseksi tarvitset vain puhelimen, kuulokkeet ja seikkailumieltä.

Draaman musikaalikomedia

Jo äänitykset antavat lupauksen ainutlaatuisesta ja hauskasta kuunnelmasarjasta

"Kaikkien työproggisten pitäisi olla tällaisia!"

"Kaikkien työproggisten pitäisi olla tällaisia!" Maija Vilkkumaan Mä halusin olla suffragetti on 3.7. alkava radiomusikaali. Poikkeuksellisen formaatin työryhmästä jokainen kehuu hauskoja äänityksiä, uskomatonta yhteistyötä ja onnistunutta castingia, millä oli valtava vaikutus pop-musikaalin tekemiseen. Miten ilmapiiristä tuli niin hyvä?

Keitä Suffragetit ovat?

Musikaalikomedian henkilöt esiteltynä

Mä halusin olla suffragetti kertoo kahdesta ystävyksestä, Annista ja Ellistä ja heidän perustamastaan uusfeministisestä Suffragetit-järjestöstä, rakkaudesta, aktivismista, elämänvalintojen vaikeudesta ja lukuisista henkilöistä, jotka koskettavat heidän arkeaan ja elämäänsä. Keitä he ovat ja kuka on Annin oikea rakkaus?

Testaa, kuka musikaalitähti olisit?

Kenen ajatusmaailma kuvastaa parhaiten omaasi? Testaa!

Mitä teet, kun pissahätä yllättää ja keneltä kuuluu periä vuokraa? Kuka musikaalitähdistä sinusta paljastuu? Testaa! Varoitus: EI tosikoille! Musikaalikomedia Mä halusin olla suffragetti löytyy Areenasta!

Yle Draaman tekijät kertovat

Uudet tekijät pääsevät ääneen kesän pienoiskuunnelmissa

Kuunnelmamuoto haastoi Teatteriopiskelijoita luovuuteen.

Teatterikorkeakoulu ja Yle järjestivät yhteiskurssin, jolla tulevat taiteilijat pääsevät tutustumaan radion mahdollisuuksiin. Näyttämöön tottuneille teatteriopiskelijoille kuunnelmamuoto tarjosi uusia haasteita. Miten pitää yleisön mielenkiinto yllä, kun ilmaisukanavana on käytettävissä vain ääni? Lopputuloksena syntyi neljä pienoiskuunnelmaa, jotka tarjoavat jokainen omanlaisensa vastauksen tähän kysymykseen.

Yle Draaman kuumimmat podcastit

Tapporadio on huumoria elämästä ja kuolemasta

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista.

Tapporadio on fiktiivinen podcast suomalaisista tapoista, niiden syistä ja seurauksista. Sarja on kokonaan käsikirjoittaja-näyttelijä Jari Salmen kirjoittama ja näyttelemä. Tapporadiossa tarkastellaan ihmisen mielen liikkeitä, suuttumuksen ja vihan tunteen pidäkkeetöntä ulostuloa. Mitä Jari Salmi ajattelee väkivallan kulttuurista ja tekijöiden taustoista?

Töissä täällä - komediasarja radiossa

Sarja tarjoaa tuttuja tilanteita jokaisen työpaikalta.

"Liksa juoksee, Viivi ei." Töissä täällä on 10-osainen komediasarja pienestä konttorista. Jari Salmi, Miitta Sorvali, Pia Andersson ja Ville Myllyrinne näyttelevät työntekijöitä, jotka kohtaavat arkipäivän haasteita ja tilanteet ovat kenties tuttuja sinunkin työpaikaltasi.

Mikä palvelisi paremmin tiellä kohti ikuista elämää kuin tee?

Janne Saarakkala pohtii Lu Yun Teekirjan merkitystä

Lu Yun Teekirja jakaa muun muassa vinkkejä siihen, miten valmistaa ja nauttia teetä 700-luvun hipsteri-tyyliin. Janne Saarakkalan käsikirjoittama ja ohjaama Lu Yun Teekirja on kuitenkin myös paljon muuta: kouriintuntuva aistimatka muinaiskiinalaiseen historiaan ja Tang-dynastian aikaan.

Syke-fanitilaisuuden tunteikas ilta

Sykkeellä on innokas ja aktiivinen fanikunta.

Sykkeen huikealle neljännelle tuotantokaudelle kurkistettiin maanantaina 21.11. pidetyssä fanitilaisuudessa katsomalla sen kaksi ensimmäistä jaksoa. Uusi tuotantokausi tulossa Yle Areenaan tammikuussa 2017.

Kimmo-etkoilla naurettiin antaumuksella!

Kimmo-fanit vaikuttuivat kolmoskaudesta.

Kimmon kolmas tuotantokausi starttaa 10.11.2016, ja fanit näkivät kolme ensimmäistä jaksoa etukäteen sarjan näyttelijöiden kanssa Helsingissä torstaina 3.11. Kimmo-fanit olivat vaikuttuneita niin etkoista kuin tulevasta tuotantokaudesta! #kimmo3

Luottomies

Luottomies on wingman

Luottomies (Wingman) on kiusallisen hauska komediasarja kahden jätkän tuttavuudesta. Juhis ( Kari Ketonen) on Tommin (Antti Luusuaniemi) vaimon Harrietin (Maria Ylipää) entinen rauhanturvaajakaveri. Luottomiehet kohtaavat sarjan aikana suuria arkisia haasteita, joihin on aina tarjolla kaksi huonoa vaihtoehtoa. Käsikirjoitus Kari Ketonen, Antti Luusuaniemi ja Lauri Nurkse (myös ohjaus). Yle Areena 11.11.2016 (8 x10 min)

Onko sinulla draamaidea tai kuunnelmatoive? Ota meihin yhteyttä!

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.

Toivo kuunnelmaa!

Lähetä meille kuunnelmatoiveesi.

Onko sinulle jäänyt mieleen Ylen kuunnelma, minkä haluaisit palavasti kuulla uudestaan tai poistuiko suosikkisi ennen aikojaan? Esitä meille kuunnelmatoiveesi!

Radiodraama 90 vuotta!

Outi Nyytäjä 11.10.1935 – 25.4.2017

Pekka Kyrön kirjoittama muistokirjoitus Outi Nyytäjälle.

"Outi oli suorasanainen, nokkela ja peloton eikä yhtään ujo." Pekka Kyrön kirjoittama muistokirjoitus Outi Nyytäjälle. Radioteatterin entinen päällikkö Pekka Kyrö muistelee Outin uraa dramaturgina, opettajana ja mediavaikuttajana.

Draamaa somessa