Hyppää pääsisältöön

Tarinanmetsästäjät

Tarinanmetsästäjät on tv-ohjelma, jossa Ryhmäteatterin näyttelijöistä, ohjaajista ja käsikirjoittajista muodostuva työryhmä matkustaa ympäri Suomea ja toteuttaa eri kaupungeissa lyhytelokuvan viikossa. Elokuvaa lähdetään tekemään aina nollasta ja kullakin paikkakunnalla käydään taistelu aikaa vastaan. Tämä realitykerrontaa ja draamaa yhdistävä täysin uudenlainen konsepti johdattaa katsojan tarinankerronnan saloihin. Miten syntyy kiinnostava tarina? Millaisia henkilöhahmoja kaupungeissa syntyy?

Donna

Donnan (Alina Tomnikov) avomies, itsekeskeinen fagotisti André (Eero Ritala) jättää hänet yllättäen kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen. Donna päättää nitistää surunsa ja löytää itselleen unelmiensa prinssin. Tavallista vaikeamman tehtävästä tekee se, että Donna on sokea. Hänen paras ystävänsä Mira (Essi Hellén) tekee kaikkensa auttaakseen Donnaa, mutta yleensä onnistuu vain pilaamaan kaiken.

Myrskyn jälkeen

Myrskyn jälkeen on Kaarina Hazardin ja Leea Klemolan käsikirjoittama kolmiosainen draamasarja, joka sijoittuu lähitulevaisuuden Helsinkiin. Puoli vuotta sitten riehunut myrsky on romahduttanut Suomen infrastruktuuria ja saanut ihmisten arjen tolaltaan. Jälleenrakennus ei ota käynnistyäkseen, eikä kukaan oikein tiedä miksi. Sarjassa näyttelee mm. Kaarina Hazard, Allu Tuppurainen, Kristiina Halkola, Antti Holma, Mikko Roiha ja Anna-Elina Lyytikäinen.

Rakkautta vain

Rakkautta vain -sarjassa Eero Ritalan esittämä Tommi Virtanen isännöi fiktiivisiä pikatreffejä Suomen rakastetuimmille näyttelijöille Gumbölen kartanossa. Tähtinäyttelijät improvisoivat draamakomediassa pikatreffejä itse kehitetyissä fiktiivisissä hahmoissaan, ja tarinan kulku on kaikille yllätyksellistä!

Luottomies

Luottomies (Wingman) on kiusallisen hauska komediasarja kertoo kahden jätkän tuttavuudesta. Juhis (Kari Ketonen) on Tommin (Antti Luusuaniemi) vaimon Harrietin (Maria Ylipää) entinen rauhanturvaajakaveri. Luottomiehet kohtaavat sarjan aikana suuria arkisia haasteita, joihin on aina tarjolla kaksi huonoa vaihtoehtoa.

#luottomies

Kimmo

Kimmo on ainutlaatuinen, moderni ja absurdi ihmissuhdekomedia, joka rikkoo sovinnaisuuden rajoja. Sarjassa yhdistyvät romantiikka, oudot henkilöhahmot ja yllättävät tapahtumat, ja siitä onkin tullut kulttisarja, jonka suosio on vankkumaton. Kimmon uusimmalla kaudella komedia on noussut kolmanteen potenssiin, ja sitä kannattaa katsoa vain omalla vastuulla!

#kimmo #kimmo3

Downshiftaajat

Kolmekymppiset menestyjät Tommi ja Satu ajautuvat taloudelliseen umpikujaan. Mersu vaihtuu lähijunaan, ullakkohuoneisto vuokrakaksioon. Vakavaraisesta statuksesta pidetään kuitenkin kiinni downshiftaamisen varjolla. Pysyvätkö kulissit pystyssä, kun ystäväpariskuntakin heittäytyy kohtuullistamaan elämäänsä? Pääosissa Jussi Vatanen, Iina Kuustonen, Mikko Leppilampi ja Anna-Leena Härkönen.

#downshiftaajat

Koukussa

Oletko koskaan rakastunut väärään ihmiseen? Koukussa on kymmenosainen draamasarja ihmisten riippuvuuksista - ja rakkaudesta - tunteesta, joka on vahvempi kuin järki ja moraali. Pääosissa: Matleena Kuusniemi ja Tommi Eronen.

Sorjonen

KRP:n huippututkija Kari Sorjonen muuttaa vaimonsa Pauliinan ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Sorjonen toivoo aikaa perheelle ja mukavampia rikoksia ratkaistavakseen, mutta idyllisen rajaseudun rikokset ovatkin koskettavampia ja raaempia kuin mikään aiemmin. Pääosissa muun muassa Ville Virtanen, Matleena Kuusniemi, Anu Sinisalo, Ilkka Villi ja Kristiina Halttu. Suomen ensimmäinen nordic noir -sarja. #sorjonen

Syke

Ylen menestyssarja Syke seuraa neljän sairaanhoitajan arkea traumaosastolla. Hoitajia näyttelevät Lena Meriläinen, Iina Kuustonen, Leena Pöysti ja Tiina Lymi.

#ylesyke

Presidentti

Presidentti on draamasarja vallan kulisseista. Sarja kertoo vuodesta 2018, jolloin tasavallan presidentiksi valitaan liikemies Henri Talvio (Samuli Edelmann). Muissa päärooleissa mm. Laura Malmivaara, Inka Kallén, Tommi Eronen, Mats Långbacka ja Olavi Uusivirta.

Nuoruustango

Onko rakkaus ikuista? Entä aate? Kun entiset lukiolaisnuoret tapaavat uudestaan venäläisen ruuan kurssilla, alkaa melkoinen makujen myllerrys. Hetkittäin nämä kurssilaiset saavat kiinni nuoruutensa elinvoimasta, kun vuosikymmenet sulavat heidän välistään. Mitä heille on tapahtunut, kun kaikki nuoruuden ihanteet ovat menneet ja jopa kokonainen sosialistinen maailmanleiri on sortunut. Heidi Köngäksen ohjaama Nuoruustango on paikoin räävitön, paikoin haikea komediaelokuva ihmisistä, joiden sielu ei ole kivettynyt. Rooleissa Kaija Pakarinen, Taneli Mäkelä, Riitta Havukainen, Antti Virmavirta, Heidi Herala, Sari Mällinen, Erkki Saarela ja Ylermi Rajamaa. Tulossa 17.12.2017.

Linnan juhlat

Matka Kilpisjärveltä Helsinkiin joulukuussa 2017, halki 100-vuotiaan Suomen. Päämääränä Linnan juhlat; Suomen suurin seurapiiritapahtuma ja katsotuin televisio-ohjelma. Taksina vanha Mersu, sen kuskina maiseman karaisema Lapin mies ja matkustajana filosofian tohtori, joka laskuttaa 10000 euroa jokaiselta kirjoitetulta sivulta. Mersun ikkunoista avautuu se Suomi ja ne suomalaiset, joita ei koskaan kutsuta Linnan Juhliin. Joskus katsomme heitä kyynelten lävitse, joskus naurun. Antoisaa matkaa! Rooleissa nähdään Ville Myllyrinne, Seela Sella, Kai Lehtinen ja Anni-Kristiina Juuso. Tulossa joulukuussa 2017.

Uusi Päivä

Draamakomediaa tv:ssä ja ainutlaatuisen vilkasta elämää netissä. Katso, mitä sarjassa ja sen kulisseissa tapahtuu juuri nyt!

#uusipäivä #UPplus

Radiodraama ja podcastit

Mielensäpahoittaja maailmalla

Kirjailija Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja lähtee maailmalle. Saatuaan puhelun veljeltään Fuengirolasta hän pakkaa karvalakkinsa ja suuntaa etelään. Veli tekee kuolemaa ja vielä kerran pitäisi nähdä, jotta vanhat kinat saataisiin sovittua.

Tapporadio

Tapporadion studiossa hellän järkkymätön Kaino Kaipainen vastaa tappajien puheluihin pelottomasti ja pitkällä pinnalla. Tapporadio on pohdiskeleva musta komedia tuhansien tappojen murheellisesta maasta, joka yllättää lämmöllään. Podcast tarkastelee ihmisen mielen liikkeitä, suuttumuksen ja vihantunteen pidäkkeetöntä ulostuloa. Käsiteltävät teot ja tapahtumat ovat fiktiota. Kaikki Tapporadion hahmot on luonut ja näyttelee Jari Salmi.

Radio Sodoma

Radio Sodoma on yhden miehen riivattu näkökulma siihen, miltä Suomi kuulostaa radiossa. Klassikko-ohjelmat ja kuumimmat ilmiöt käännetään ylösalaisin tässä Yle Draaman 15-osaisessa vinksahtaneessa podcastissa. Radio Sodoma on kuvitteellinen ja täysin älyvapaa radiokanava, jonka ohjelmia kuullaan podcastina 2.6. alkaen. Kaikki hahmot kirjoittaa ja näyttelee Antti Holma.

Huono ystävä

Huono ystävä -podcast kertoo kolmekymppisen Emman välityksellä elämästä ja ihmissuhteista. Emma jättää poikaystävänsä Samin ja haluaa pysyä tämän kanssa ystävinä. Kymmenenosaisessa sarjassa pohditaan, pitääkö ystävän oharit antaa anteeksi? Pilaako seksi ystävyyden? Voiko ystävä olla tärkeämpi kuin oma perhe? Saako huonon ystävän jättää? Ystävyyttää käsittelee jokaisessa jaksossa vieraat seksibloggarista apinatutkijaan, taiteilijoista ja asiantuntijoista koomikoihin. Lisäksi joka jaksossa uusi kiinnostava henkilö lukee kirjoittamansa Ystäväkirjeen, joka on kirjoitettu vain podcastia varten. #huonoystävä

Kadonnut

Kadonnut-podcastissa toimittaja Leena Häkkinen seuraa avoimia katoamistapauksia ja tutkii, mitä tapahtuu kadonneen jättämässä tyhjässä tilassa. Minkälaisen aukon katoaminen repäisee arkemme keskelle? Podcast avaa katoamisia eri näkökulmista. Joitain tapauksia toimittaja seuraa kaukaa, toisia aivan läheltä. Sarjan aikana äiti etsii poikaansa, mies nuorta avovaimoaan, Eurooppaan tulleet pakolaislapset uutta kotia ja kadonnutta perhettään. Hänelle paljastuu, mitä käyvät läpi kadonneen omaiset, ja miltä tuntuu itse kadota.

Mä halusin olla suffragetti

Mä halusin olla suffragetti on komediallinen popmusikaali 2010-luvun Suomesta. Kuunnelmasarja kertoo rakkaudesta, aktivismista, elämänvalintojen vaikeudesta, sukupolvien välisestä kuilusta, nykyajasta, yksinäisyydestä ja ennen kaikkea ystävyydestä ja naurun parantavasta voimasta. Päähenkilö Anni Saarnikunnas (Anna-Maija Tuokko) on 24-vuotias nainen, jonka elämä on sekaisin ja lapsuudenkaverin kanssa perustettu aktivistiryhmä Suffragetit natisee liitoksissaan. Jotain täytyy tapahtua. Käsikirjoitus, sävellys ja sanat Maija Vilkkumaa, Ohjaus Mika Kurvinen.

Nokia - Suomen suurin tarina

Neliosaisen kuunnelmasarja, jossa itsenäisen Suomen moderni historia näyttäytyy Nokia-yhtiön tarinan kautta. Jokainen jakso on itsenäinen osa kokonaisuutta, ja jokainen on tyyliltään erilainen. Jaksot kuvaavat eri siirtymävaiheita ja sitä kautta Suomen käännekohtia. Päärooleissa Kari Heiskanen, Hannu-Pekka Björkman, Anna-Mari Karvonen, Kasimir Baltzar, kirjoittaja Tuomas Timonen, ohjaaja Juhana von Bagh.

Töissä täällä

Töissä täällä on komedia, joka kertoo myös juuri sinun työyhteisöstäsi. Tulitikkutehtaassaa työskentelevät Pertti (Jari Salmi), Viivi (Miitta Sorvali) ja Anna (Pia Andersson) kohtaavat arkipäivän haasteet Markus Moilasen (Ville Myllyrinne) johtamassa pienyrityksessä. Työ on lähes juhlaa, kun hyvien työkavereiden avulla - tai heistä huolimatta, Pertti haluaa kaiken sujuvan tilastollisesti hyvin, Anna edetä urallaan ja Viivi lähinnä olla rauhassa.

Tohtori Raimo

Tohtori Raimo on piikikkään hauska poliittinen satiirisarja. Sarjassa valtakuntaa terapoi tohtori Raimo, joka taitaa kaikki tunnetut ja tuntemattomat tulevaisuuden terapiamuodot. Asiakkaiksi hänelle hakeutuu lehtien palstoilta tutunoloisia politiikan ja julkisuuden henkilöitä. Ääninäyttelijöinä Martti Suosalo, Jukka Puotila, Jarkko Tamminen, Erja Manto ja Nora Rinne. #tohtoriraimo

Viha on paha vieras

Viha on paha vieras kertoo Suomen tunnetuimman tamperelaispoliisin, komisario Sakari Koskisen elämästä kuunnelmasarjan sankarina. Poliisimaailman 10-osaisen sarjan on Seppo Jokisen rikosromaaneista dramatisoinut Jussi Niilekselä. Pääroolissa Koskisena Tommi Korpela.

Kadonnutta aikaa etsimässä

Radioteatteri lukee Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä, kymmenestä niteestä koostuvan upean romaanisarjan, jonka Proust kirjoitti vuosina 1908 - 1922. Kadonnutta aikaa etsimässä julkaistiin ensimmäisen kerran Ranskassa vuosina 1913 - 1927. Se on kehityskertomus, kertoo elämästä äärimmäisen yksityiskohtaisesti ja analyyttisesti mutta myös assosiatiivisesti ja hauskasti. Proustin kieli on ilmaisevaa, hurjaa ja kaunista koruommelta mutta samalla tarkkaa ja älykästä. Lukijana Erja Manto.

Radioateljee

Mikä on pelkästään äänen varassa elävä todellisuus? Mitä on radiolle ominaisin ilmaisu? Radioateljeen tuotanto - feature - on vastausten etsimistä näihin kysymyksiin. Ohjelmista on vaikea löytää yhteisiä piirteitä muihin, jos itse välineen sanelemat samankaltaisuudet sivuutetaan. Jokin niitä kuitenkin yhdistää.

Radioteatteri esittää

Radioteatteri tarjoilee draamaa radiossa. Noin tunnin pituisten kuunnelmien aiheet vaihtelevat kulttuurista mysteereihin ja huumoriin. Radiodraamaa Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin klo 15.00, uusinta maanantaina klo 19.03.

Tulevia Draaman tuotantoja

Invisible Heroes

Tositapahtumiin pohjautuva draama Invisible Heroes kertoo uskomattoman suomalaisen sankaritarinan Tapani Brotheruksen (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamalan (Ilkka Villi) diplomaattityöstä Chilessä 1973 tapahtuneen Pinochetin juntan vallankaappauksen jälkeen. Diplomaatti ja ihmisoikeusaktivismin edelläkävijä Tapani Brotherus pelasti arviolta yli 2000 poliittista pakolaista vuonna vapauteen turvaan Pinochetin juntan hirmuhallinnolta. Ihmisten pelastaminen tehtiin Suomen virallisten ulkopoliittisten linjausten ulkopuolella, salassa ja ilman virallista lupaa. Sarjan nähdään Ylellä keväällä 2019.

AIKUISET

Siskonpedin ohjaajana tutuksi tullut Anna Dahlman ohjaa Ylelle uutta komediasarjaa AIKUISET. Sarja kertoo aikuistumisesta parikymppisen kahvilayrittäjän silmin, Oonasta, jolla on suuria suunnitelmia, mutta ei päätöskykyä mistään. Tulossa keväällä 2019.