Hyppää pääsisältöön

Tietoa meistä

Jarmo Lampela – Draaman päällikkö, Helsinki

Hallinto- ja henkilöstövastuiden lisäksi Jarmo vastaa draamojen sisältökehityksestä yhdessä tuottajien, dramaturgien, asiantuntijalukijoiden kanssa niin yksittäisten käsikirjoittajien kuin tuotantoyhtiöiden hankkeissa. Aiempaa työkokemusta Lampelalla on Aalto-yliopiston elokuvataiteiden laitokselta, sekä elokuva-, televisio- ja teatteriprojektien ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana.

Tarjoa draamaideaa!

Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.

Tutustu draamalaisiin

Pekka Ruohoranta – Tuottaja, Helsinki

Pitkäaikainen ja laajan kokemuksen omaava tuottaja, joka on aina yhtä innostunut kaikesta omaäänisestä ja omalaatuisesta sisällöstä. Pekka on tuottanut niin radiota kuin televisiota: Tohtori Raimosta Kotikatuun ja Iiriksen viettelyksistä Tellukseen.

Anita Kurvinen – Tuottaja, Helsinki

Anita on tv-elokuvien sekä -sarjojen moniosaaja epookkitarinoista aikalaisdraamaan. Sydämeltään hän on ryhmätyöskentelijä, joka toimii Yle Draaman henkilöstön esimiestehtävissä. Anita on tuottanut muun muassa Hyväntekijää, Punaista kolmiota, Sykettä ja Kimmoa.

Suvi Mansnerus – Tuottaja, Helsinki

Suvi on aloittanut työt alalla fiktion parissa, jonka jälkeen hän on työskennellyt laajasti erilaisissa tehtävissä eri genreissä: viihdeohjelmia, suoria musiikkiohjelmia, suuria livelähetyksiä, game showta, reality-ohjelmia, talk showta ja makasiiniohjelmia. Työkokemusta löytyy useista tuotantoyhtiöistä sekä tietysti Ylestä.

Anna-Maija Halonen – Tuottaja, Tampere/Helsinki

Anna-Maija hoitaa tuottajan tehtäviä televisiossa ja verkossa Tampereella ja Helsingissä. Plakkarissa on työkokemusta Ylessä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta, tuottamisen lisäksi reportaasiohjelmista, alueohjelmista, käsikirjoittamisesta ja toimittajan työstä.

Matti Kajander – Tuottaja, Helsinki

Elokuva- ja televisiotuotannoissa muutaman vuoden toiminut Matti on tuore yleläinen ja tuottaa draamaa radioon, televisioon ja verkkoon luovalla mielellä, mutta taskulaskin kädessä. Tällä hetkellä Matti vastaa radiodraaman sisällöistä yhdessä Antti Lehtisen kanssa.

​Leena Virtanen – Dramaturgi, Helsinki

Leena etsii ja kehittää uusia draamatekstejä kohti tuotantoa yhdessä käsikirjoittajien, ohjaajien ja tuottajien kanssa. Lisäksi hän on kirjoittanut kuunnelmia, tv-draamaa ja elokuvakäsikirjoituksia.

Arja Terho – Tuotantokoordinaattori, Tampere

Arja on kulkenut viihdetoimituksesta draamaan ja omatuotantoisista perhesarjoista ulkopuolisten tuotantoyhtiöiden kanssa vuosia kestäneeseen yhteistyöhön. Arja hoitaa myös ohjelmien ikärajaluokitusta.

Liisa Palmroth – Tuottaja, Tampere

Liisa on työskennellyt draaman ja viihteen parissa niin tuotantosuunnittelijana kuin tuottajana. Hän on kovan luokan ammattilainen erityisesti isojen tuotantojen pyörittämisessä, ja työskenteleekin tällä hetkellä Uusi Päivä -sarjan toisena tuottajana.

Samu Reijonen – Tuottaja, Tampere

Samu on työskennellyt Uuden Päivän tuottajana sarjan alusta asti - ensin nettituottajana, ja vuodesta 2011 sarjan päävastuullisena tuottajana. Samu innostuu musiikin ja draaman yhdistämisestä sekä nuorten tavoittamisesta alustasta riippumatta.

Anne Nissinen – Dramaturgi, Tampere

Uraa Annella on Ylessä jo yli 20 vuotta, ja nyt TV-sarjojen lisäksi työhön kuuluu kuunnnelma. Dramaturgina Anne on kiinnostunut maailmasta laaja-alaisesti, erityisen kiinnostavaa tarinankerronnan kannalta on virtuaalimaailman avautuminen. Anne toimii dramaturgin työn lisäksi ohjelmien kehitys- ja sparraustyössä sekä opiskelijoiden lopputöiden ohjaajana Tamkissa. “Kaikessa on tarina.”

Mari Karonen – Tuotantopäällikkö, Helsinki

Mari on työskennellyt Yle Draamassa vuodesta 1989. Kokenut ammattilainen auttaa draamatuotantojen joka vaiheessa, ja kertoo nähneensä lähes kaiken.

Maria Kuisma – Tuotantopäällikkö, Tampere

Maria on tullut Yleen “Hovimäen aikaan”, ja työskennellyt aina draamasisältöjen parissa. Vuodesta 2009 Maria on toiminut tuotantopäällikkönä Tampereen draamayksikössä. Hän resursoi, budjetoi ja seuraa taloutta ja sopimuksia tarkalla otteella.

Antti Lehtinen – Dramaturgi, Helsinki

Antti on radiofiktion dramaturgi, joka vastaa uusien ohjelmien hankinnasta, käsikirjoitusten kehittelystä ja tuotantoon viemisestä. Antti on erityisen kiinnostunut niistä rajapinnoista, joissa draama kohtaa muut kerronnan lajit, kuten runouden, musiikin tai dokumentin. Tällä hetkellä Antti vastaa radiodraaman sisällöistä yhdessä Matti Kajanderin kanssa.

Juha-Pekka Hotinen – Dramaturgi, Helsinki

Juha-Pekka on dramaturgi, jonka vastuulla ovat feature-teokset, podcastit ja radion kehityshankkeet. Ylessä hän on ollut vuodesta 2009. Aiemmin hän toiminut muun muassa teatterinjohtajana sekä Teatterikorkeakoulussa eri tehtävissä. Hänen  mottonsa on erään hänen kirjoittamansa oopperalibreton repliikki: "Liberté, egalité, electricitè -  vapaus, tasa-arvo, sähkö!"

Erja Manto – Tuottaja, Helsinki

Erja on työskennellyt radion parissa vuodesta 1983. Hän on näytellyt lukemattomissa kuunnelmissa, dubannut, lukenut kirjoja ja runoja, spiikannut, opettanut sekä toiminut ohjaajana. Erja jatkaa samalla tiellä edelleen – radion rautaisena ammattilaisena!

Pekka Savolainen – Tuottaja, Helsinki

Pekka on työskennellyt reilut 30 vuotta sähköisessä mediassa. Hän on työskennellyt muun muassa toimittajana, muusikkona, ohjaajana, käsikirjoittajana ja vastaavana tuottajana niin televisiossa kuin radiossa. Pekka toimii myös ideariihivetäjänä Ylessä.

Soila Valkama – Tuottaja, Helsinki

Soila vastaa Radiodraamassa lasten kuunnelmasisällöistä, Ääniversumin kokeellisista äänitaideteoksista sekä tuottaa ja ohjaa pitkiä kuunnelmia. Soila toimii aktiivisesti laajan ja aktiivisen kansainvälisen äänitaiteen verkoston parissa. Tuottajan ja ohjaajan työn lisäksi Soila toimii Ylessä kouluttajana sekä ohjelmien sisältösparraajana.

Tuula Hyttinen – Tuotantoassistentti, Helsinki

Tuula on radiodraaman toimistotyöläinen. Hänen avullaan hoituvat muun muassa radiodraamaan liittyvät raportoinnit, selvitykset ja koordinointi.

Laura Jaakkola – Tuotantokoordinaattori, Helsinki

Radioteatterin tuotantokoordinaattori, eli yleinen kuunnelmatyöläinen. Työtehtävien kaari vaihtelee uusintojen toimittamisesta uusien tuotantojen käytännön järjestelyyn. Laura järjestää kaikkea mahdollista: näyttelijät paikalle, hirven ruhon (tai jotain sitä vastaavan) äänitysrekvisiitaksi, yleisökuuntelutapahtumia – mutta ennen kaikkea häntä kiinnostaa ääni.

Erkki Astala – Tilaaja, Helsinki

Erkki Astalan tiimi hoitaa Ylen yhteistyötä kotimaisten elokuvatuottajien kanssa. Erkki itse vastaa pitkien näytelmäelokuvien ja minisarjojen hankinnasta itsenäisiltä tuottajilta. Työkokemusta löytyy Suomen elokuvasäätiön tuotantojohtajan tehtävistä sekä elokuva-alan moninaisista tehtävistä: elokuvatuotannosta, levityksestä, festivaaleilta ja toimittajan työstä.

Sari Volanen – Tuottaja, Helsinki

Sarin päävastuualueena lyhytelokuvat ja Uusi Kino -ohjelmiston tuottaminen Yle Teemalle.

Leena Kemppi – Tuottaja, Helsinki

Leena työskentelee Erkki Astalan tiimissä elokuvien ja minisarjojen tuottajana sekä dramaturgina.