Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Eläinsairaala pääkuva

Yliopistollinen eläinsairaala - uusi jakso joka torstai Areenassa ja TV2:lla klo 20.

Näillä neljällä asialla teet lemmikkipupusi onnelliseksi

Kani tarvitsee heinää, vettä, ystävän ja tilaa.

Heinää, vettä, ystävä ja tilaa — näihin neljään asiaan lemmikkipupujen hyvinvoinnin tiivistää Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkäri Jenni Ranki, pupujen omistaja itsekin.

Lemmikin voi rakastaa hengiltä — ruualla

Lemmikin ruokinnassa määrä ei korvaa laatua.

Koiralle luita, kissalle maitoa, hiirelle juustoa — nämä satukirjoista ja sarjakuvista tutut kliseet voivat olla lemmikille jopa hengenvaarallisia. Lemmikin hyvä perusruoka voi olla ihmisen mielestä tylsää, mutta karvakaveri ei ruuan ulkonäöstä tai värikkyydestä piittaa.

Itserakas laamarouva sylkee ja omii orhin hommat

Kanta pomottaa laamalaumaa ja mielistelee ihmisvieraita.

Kanta on Hutkon tilalla asustelevan laamalauman ehdoton johtaja ja matriarkka. Hän on kaksinaamainen hurmuri, joka ei kaihda keinoja valtansa säilyttämiseksi.

Syöpään sairastuneen Kuuppa-kissan omistaja: ”Olin saunassa kissaa piilossa ja itkin, että pitäisikö se sittenkin viedä piikille”

Kissojen syövän paranemisennuste aiemmin luultua parempi.

Kuuppa on noin 10-vuotias rescue-kolli. Vuosi sitten Kuuppa alkoi yhtäkkiä oksentaa ja ulostaa kirkasta verta. Kuupan vatsasta löytyneen valtavan syöpäkasvaimen myötä Ulriika joutui pohtimaan, millaiset hoitoratkaisut ovat aidosti eläimen edun mukaisia.

Hiekan napostelu vei Stella Polariksen useiksi päiviksi sairaalahoitoon – Hevosten hiekkaähky on Suomessa yleistä

Yliopistollisen eläinsairaalan uudet jaksot Areenassa.

Islanninhevonen Stella Polaris seisoo yllättävän tyynenä paikallaan, kun Yliopistollisen eläinsairaalan eläinhoitajat työntävät isoa letkua nuoren orin sieraimesta sisään ja kohti mahalaukkua. Pian mahalaukusta alkaa tulla öljymäistä, keltaista nestettä. Se ei ole hyvä merkki - Stella Polaris on sairas. Urhea ja rauhallinen hevospotilas viedään röntgenkuviin, joista paljastuu Suomessa yleinen ähkyn syy. Stella Polaris on pistellyt poskeensa aimo annoksen hiekkaa ja paksusuolesta löytyy runsas hiekkakertymä.

Sarjassa esiintyvät eläimet löytyvät somessa tunnisteella #yleeläinsairaala:

Eläinjuttuja muualla Ylen netissä:

Katso klippejä: