Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Elämä

Pääsisältö

Sometähti Pinja Sanaksenaho kärsii nettikiusaamisen jättämistä jäljistä – reality-sarjoihin osallistuminen aktivoi vanhat traumat

Sometähti Pinja Sanaksenaho, 21, joutui Big Brotherin VIP-kaudella yllättävän salatehtävän kohteeksi. Gogin kantabaari -podcastissa hän kertoo, että se aktivoi traumat nettikiusaamisesta.

Oikeuspsykiatri Marko Lindberg pohtii, mitä tehdä ihmiselle, joka nauttii tappamisesta eikä kadu ollenkaan

Marko Lindberg on oikeuspsykiatri, jonka tehtävänä on selvittää, miksi ihminen päätyy kamalaan rikokseen. Lapsiin kohdistuvat rikokset ovat hankalia sietää, mutta vaikeimpia tapauksia ovat psykopaatit.

”Minulle jäi käsitys, että kaikkea syleilevä tähtitaivas on Jumala”, sanoo elokuvaohjaaja Markku Pölönen lapsuusajastaan

Nuori Markku halusi papin ammattiin, sillä uskonto kiehtoi häntä. Kerran kaverit huijasivat tulevan pappismiehen katsomaan erotiikkaa tihkuvaa komediaa, jolloin Pölönen unohti koko pappeushaaveensa.

”Tuntuu epäreilulta”, sanoo Nellie Karlberg, joka ei tule koskaan elättämään itseään lajilla, jolle uhraa kaiken vapaa-aikansa

Nellie Karlberg on lukio-opiskelija ja huippu-urheilija. Siksi hänen viikkonsa ovat niin täynnä, ettei hänellä ole juuri ollenkaan aikaa viettää ”tavallista” nuoren elämää.

Mikko on oma itsensä vain yhdessä ihmissuhteessa – muita hän manipuloi, koska lapsuudessa jotain meni pysyvästi rikki

Narsistisia piirteitä omaava Mikko ei osaa olla oma itsensä, ja siksi hän manipuloi ihmisiä. Psykologin mukaan tällainen on tavallista, jos lapsuus on ollut haastava.

Heikon koulumenestyksen vuoksi Jesse Lahtisen tulevaisuudennäkymät olivat huonot, mutta sitten ura lapsuuden toiveammattiin yllättäin aukesi

Murrosiässä Jesse Lahtinen kärsi oppimisvaikeuksista ja ymmärsi olevansa se, mitä yleisenä haukkumasanana käytettiin – homo. Tyttökaverit tukivat, mutta vasta Madonnasta kertova elokuva avasi silmät.

”Älä pelkää, että julkisuus tuhoaa elämäsi”, sanoo Topi Borg ja rohkaisee hakemaan Kirjolla-sarjan seuraavalle kaudelle

Realitysarja Kirjolla seurasi läheltä neljän autistin elämää. Sarja oli suuri menestys, ja se saa jatkoa syksyllä 2024.

Vene upposi yksinpurjehduksella Eteläisellä valtamerellä – Nukkumasta heränneen Tapio Lehtisen pelastautumiseen kului kuusi minuuttia

Kaksi epäonnista yksinpurjehdusta eivät lannistaneet Tapio Lehtisen purjehdusintoa. Uusimalla purjehduksellaan hän haluaa siirtää suomalaisen valtameripurjehduksen perinteen tuleville sukupolville.

Kashmeera Lokuge on vapaaehtoisesti lapseton: ”Kierrätän pahvit ja miehet, mutta suurin ekotekoni on se, etten hanki lapsia”

Kashmeera Lokuge on joutunut puolustamaan päätöstään olla hankkimatta lapsia. Lokugen mielestä se on sekä hänen itsensä että koko maailman kannalta ainoa oikea vaihtoehto.

Vapaa lähtemään – Palkaton työ tarjoaa Anniina Ahoselle, 25, mahdollisuuden nähdä maailmaa

Vakituinen työpaikka tai parisuhde eivät vielä kiinnosta tamperelaista Anniina Ahosta. Maailma on täynnä houkuttelevia mahdollisuuksia, joista ei voi kieltäytyä.

Saunoistaan tunnettu Kimmo Helistö ei itse välitä löylyssä istumisesta – sauna on hänelle kohtaamisia ja elämyksiä varten

Kimmo Helistö on elänyt ainakin kolme elämää: punkkarin, poliitikon ja saunayrittäjän. Viulunsoittohaaveet tuhosi konservatorio.

Aino Huilaja on asunut neljä vuotta pakettiautossa – tällaista on arki kuuden neliön kodissa

Aino Huilaja ja Jerry Ylkänen ovat asuneet pakettiautossa jo neljän vuoden ajan. Pienet neliöt vaativat vaivannäköä ja suunnitelmallisuutta, mutta toisaalta mahdollistavat täysin uudenlaisen vapauden.

Aleksi Rantamaa, 29, tiesi alkoholin tappavan hänet – sitten neljän päivän black-out muutti kaiken

Läheiset kertoivat olevansa huolissaan. Aleksi Rantamaa tiesi alkoholin olevan ongelma, mutta kukaan muu kuin hän itse ei olisi saanut häntä lopettamaan juomista. Lopulta uusi elämä alkoi raitistumisesta.

Helsingin toimialajohtaja Tommi Laitio kasvoi mieheksi, joka ei mahtunut partiopojan rooliin

Opiskeluaikanaan Tommi Laitio huomasi, että hänen maailmansa oli jakautunut kahtia. Ja vain toinen puolikas oli helppo esitellä julkisesti.

Mitkä ovat suurimmat varoitusmerkit deittikumppanissa? Terapeuttiville vastaa lukijoiden kysymyksiin

Psykoterapeutti ja kansanedustaja Ville Merinen vastaa lukijoiden kysymyksiin deittailusta.

Testaa, arvaatko oikein rescuekoirien rodut – omistajat yllättyivät DNA-tuloksista

Rescue Me! -sarjan päähenkilökoirat Harri-Tapio, Vieno ja Naava ovat olleet uusissa kodeissaan vuoden päivät. Lue kuulumiset ja tee testit, niin näet omistajien reaktiot.

Mitä olet aina halunnut tietää deittailusta? Kysy Terapeuttivilleltä

Lähetä kysymyksesi meille, niin saatat saada somestakin tutuksi tulleelta Terapeuttivilleltä vastauksen.

Työ ei määrittele ihmisen arvoa, sanoo muotimaailmasta työelämäprofessoriksi siirtynyt Sami Sykkö

Sami Sykkö syntyi itähelsinkiläiseen työläisperheeseen. Vanhemmilla ei ollut suuria tuloja, mutta rahasta tai sen puutteesta ei puhuttu koskaan.

Juho Rautvaara ei ymmärtänyt, miksi puoliso oli keskenmenosta niin murskana: ”Mietin vaan, koska voidaan yrittää uudestaan, että peitto vaan heilumaan”

Rationaaliselle järki-ihmiselle Juho Rautvaaralle raskausaika oli oppimiskokemus empatiasta. Kun lapsi kolmen keskenmenon jälkeen viimein tuli, hän alkoi ymmärtää, mitä puoliso oli kokenut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Viikon luetuimmat

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20