Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Elämä

Pääsisältö

”On nautinto saada puhua päivittäin sekä saksaa että suomea”, sanoo Suomen Saksan-instituutin johtaja Mikko Fritze

Kansainvälinen ja monikulttuurinen Mikko Fritze on identiteetiltään saksalainen, mutta hän on aina viihtynyt Suomessa. Nykyisessä työssään hän tekee töitä sekä Suomessa että Saksassa.

Muunsukupuolisen Oona Haapaniemen nuoruudessa uskonnollisuus määritteli, mikä on hyväksyttävää, ja siksi hän kirjoitti sarjan, jollaista olisi itse kaivannut

Kun Oona Haapaniemi ymmärsi olevansa muunsukupuolinen, moni asia sai selityksen. Käsikirjoittamassaan nuortensarjassa hän haluaa näyttää, että queeriyden ei tarvitse olla tragedia.

Yhä nuoremmat taistelevat ryppyjä vastaan Tiktokissa nähtyjen hurjien vinkkien avulla

Teinit oppivat pelkäämään ryppyjä sosiaalisen median trendien takia. Häkellyttävät ihonhoitovinkit ovat saaneet nuoret hoitamaan ryppyjä, joita ei ole olemassa.

Outo hälytys Helsingin kaupunginmuseon arkistosta – poliisit löysivät työhönsä uppoutuneen Marja Pehkosen

Helsingin kaupunginmuseon tutkijana työskennellyt Marja Pehkonen on kiinnostunut kaupunkikulttuurin pienistäkin jäljistä, sellaisista kuten ravintoloiden ruokalistat ja tavallisten taloyhtiöiden arkistot.

Viisi varoitusmerkkiä, joista tunnistat manipuloivan ystävän

Näin minua manipuloidaan -podcastin juontaja ja psykologi Nina Lyytinen kertoo viisi tyypillistä tapaa, joilla ystävä voi yrittää vaikuttaa sinuun.

Toimittaja Sean Ricks rajoitti itseään vuosikausia, kunnes päätti kirjoittaa elämäntarinansa uusiksi

Uudessa Superihmiset-sarjassa Sean Ricks opettelee kirjoittamaan uudelleen tarinoita, joita hän on itsestään sepittänyt. Se on pelottavaa, raskasta, vapauttavaa – ja mahdollista meille kaikille.

Ilman valvontaa varttunut Raisa Cacciatore erikoistui lastenpsykiatriksi tultuaan itse äidiksi

Raisa Cacciatore koki itse samoja vaikeuksia, joiden parissa kamppailevia nuoria hän auttoi työssään. Hän rakensi ammattitaitonsa omasta kipupisteestään – siitä että kasvoi ilman kasvatusta yksin.

Kun Kiri Jantunen tuli sinuiksi autisminsa kanssa, hän alkoi pukea yökerhoon aurinkolasit ja vastamelukuulokkeet

Kirjolla-sarjasta tutuksi tulleen Kiri Jantusen teini-ikä oli yhtä vuoristorataa, kunnes hän oppi ymmärtämään autismin erityispiirteitä ja sai kuulla sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

”Laulun teksti on silloin hyvä, kun se itkettää ja koskettaa minua”, sanoo hittikappaleiden sanoittaja Sinikka Svärd

Päätoimisesti sanoitustyötä tekevä Sinikka Svärd tietää, miten laulun sanoihin saadaan oikeanlainen tunnelma. Lisäksi pitää osata laskea tavumäärät ja riimitellä.

Saaristo heräilee vasta kesään, mutta talkoolaiset valmistelevat sitä jo pitkään pimeään kauteen

Örön linnakesaaren paikalliset ja vapaaehtoiset työntekijät uurastavat, jotta saaristo ja sen luonto houkuttelisivat matkailijoita vuoden ympäri.

Aminan päihderiippuvuus johti rikoksiin ja asunnottomuuteen, kunnes hän kysyi itseltään yhden kysymyksen

Amina käytti päihteitä holtittomasti 12-vuotiaasta 24-vuotiaaksi, oli asunnoton ja teki rikoksia. Nykyään hän opiskelee kokemusasiantuntijaksi.

Arvostettu taloustieteilijä Sixten Korkman sai kesätyössään lempinimen ’Blåbärs Finland’ syötyään kaiken mustikkahillon laivamiehistön aamiaisella

Maailman merillä 1960-luvulla seikkailleesta Sixten Korkmanista tuli kysytty yhteiskunnallinen keskustelija, jonka asiantuntijuutta toivotaan, kun Suomen talouteen halutaan näkemystä.

Näyttävästi tatuoitu ja seksikkäästi pukeutuva Jonna Merta rikkoo perinteistä äitimyyttiä

Jonna Merta on huomannut, miten ahdas äidin rooli voi olla. Se on Mertan mielestä harmillista, sillä hänen mielestään ihmisellä voi olla äitiyden lisäksi monta erilaista roolia.

Poikaystävä tuhosi Meiju Koskelan hampaat, mutta Koskela päätyi lohduttamaan tätä – ”Hän on edelleen rakas”

Meiju Koskela ihmetteli, miten ihmiset päätyvät ja jäävät väkivaltaiseen parisuhteeseen, kunnes hän oli itse sellaisessa. Lähisuhdeväkivalta on asiantuntijoiden mukaan Suomessa kansantauti.

Kuka tahansa voi oppia hyvät keskustelutaidot, vakuuttaa psykologi Ilona Rauhala

Mielen valmentaminen on aina kiinnostanut Ilona Rauhalaa. Tänä päivänä hän on erikoistunut huippusuorittajien valmennukseen. Hän on myös testannut valmentavaa keskusteluotetta mm. lapsiinsa.

Valokuvan äärellä on syytä pohtia myös sosiaalisia suhteita, sanoo Anna-Kaisa Rastenberger

Suomen valokuvataiteen museon uusi johtaja Anna-Kaisa Rastenberger käyttää valokuvaamista henkilökohtaisena muistiinpanovälineenä.

Valokuvauksen monitoimimies Juhani Riekkola tallensi tamperelaisten puutalojen katoamista

Valokuvaaja Juhani Riekkola oppi työssään valokuvan oikean sommittelun ja pian hän voitti monet valokuvakilpailut.

”Välillä laitamme kakkukuvun hylyn päälle, jotta saamme säästettyä tutkittavaa myös uusille meriarkeologian sukupolville”, sanoo meriarkeologi Minna Koivikko

Teknologia on mullistanut meriarkeologiaa, sillä sen avulla merenpohjan salaisuudet paljastuvat entistä paremmin. Museoviraston meriarkeologina Minna Koivikko tutkii enimmäkseen puulaivoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Viikon luetuimmat

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20