Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Elämä

Pääsisältö

Alexandra Bonsdorff, 29, oli väkivaltaisissa suhteissa – nyt hän heittelee miehiä painikehässä

Väkivaltaa ja sen pelkoa menneisyydessä kohdannut Alexandra Bonsdorff löysi tavan purkaa traumojaan showpainin kautta. Laji on luonut myös väylän käsitellä lapsuuden vaikeita kokemuksia.

Jo romaniasu tai romaninimi laukaisee rasistisia asenteita terveydenhoidossa, kertoo sosiaalisen median vaikuttaja Natasa Autio

Sosiaalisen median vaikuttaja Natasa Autio kertoo omien kokemuksiensa kautta romanien kohtaamasta syrjinnästä terveydenhoidon palveluissa.

Kun nuori lähetyslääkäri Maija Kajan katsoi aidsiin kuolevaa lasta silmiin, hänen uskonsa Jumalan rakkauteen katosi

Gynekologi Maija Kajan haave lähetyslääkärin työstä toteutui vuonna 1991, kun viisihenkinen perhe muutti Namibiaan. Vaikeinta lääkärin työssä oli nähdä kärsimystä.

Totuus salasuhteesta selvisi omalta äidiltä – eron jälkeiset paljastukset voivat järkyttää

Kysyimme lukijoilta, onko heidän entisistä kumppaneistaan paljastunut eron jälkeen jotain yllättävää. Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow kertoo, miksi tällaista tapahtuu.

Suklaamestari Petri Sirénin käsintehdyn suklaan maine on kiirinyt Abu Dhabin kuningasperheelle asti

Ensimmäiset suklaansa Petri Sirén valmisti kellarinsa suklaakeittiössä 15 vuotta sitten. Vuonna 2023 hän loihti nimikkosuklaat yhdelle maailman suurimmalle yksityisjahdille Abu Dhabiin.

Linda, 26, sai unelmapestin groomina

Osaava hevostenhoitaja on kilparatsukolle kullanarvoinen. Linda osasi odottaa suurta työn tai askelten määrää, mutta yksi asia yllätti.

”Keräily on sienestyksen pikkuserkku”, sanoo lasinkeräilijä Akseli Kaukoranta etsiessään Nanny Stillin taidelasia

Muotoilija Nanny Stillin värikkäät lasiesineet ja niiden hauskat muodot kiinnostivat Akseli Kaukorantaa jo varhain. Valokuvauksen ammattilaisena hän jakaa kuviaan ja tietoa lasiaarteista somessa.

”Olen kivempi äiti lapsilleni, koska erosin” – Katja Ståhl ei enää soimaa itseään ydinperheen rikkoutumisesta

Eron aiheuttama pettymys voi kääntyä voitoksi, myös lapsille. Katja Ståhl kertoo Gogin kantabaari -podcastissa, miten suhtautuu kipeään päätökseensä lasten aikuistuttua.

”Uuden musiikin parhaita puolia on työskentely elävien säveltäjien kanssa”, sanoo pianisti Ville Hautakangas

Parasta Ville Hautakankaan mielestä on saada soittaa upouutta pianomusiikkia, joita kukaan muu ei ole vielä soittanut. Oman tyylin ja äänen etsiminen oli tärkeää opiskeluaikana.

Eemilin, 25, onni löytyy limusiinin penkiltä

Autot ovat suonenjokelaisen Eemil Airaksisen intohimo. Unelmien täyttymys on oma limusiini, jolla kruisailla kylillä ja saada valita kyytiin pääsevät kaverit.

Osku Valtosen haaveet ja tavoitteet kaatuivat avioeroon – kipeintä oli luopua yhteisestä kodista

Eron jälkeen Osku Valtonen syytti vuoroin maailmaa ja vuoroin itseään. Eroseminaarissa hän ymmärsi, kuinka tärkeä taito puhuminen on – myös eron aikana.

Piiskaa pikkurikkeestä, hengenlähtö huoruudesta – lähiretki ikiaikaisille rangaistuspaikoille

Tien varressa kohoava kivilohkare osoittautuu julman historian tapahtumapaikaksi. Vuosisatoja sitten mestauspaikka piti löytyä joka kylästä.

Vivi Wahlstöm, 21, nousi julkisuuteen teininä – perheenäidiltä saatu karmiva kommentti hämmentää yhä

Vivi Wahlström on ollut 14-vuotiaasta asti julkisuudessa. Hän tietää, miltä epävarmassa teini-iässä tuntuu, kun tuntemattomat ihmiset kommentoivat häntä ja hänen ulkonäköään.

Ziggy Stardustin hehkuva meikki lumosi erikoisnaamioitsija Guy Hellströmin jo varhain

Nuorena harrastajateatterilaisena Guy Hellström ei osannut aavistaa, että naamiointityö olisi joku päivä hänen ammattinsa. Erityisesti mieleen on jäänyt näyttelijä Leif Wagerin naamiointi.

Paljastuiko ex-kumppanista eron hetkellä jotakin yllättävää tai järkyttävää? Kerro Ylelle, teemme juttua

Eron hetkellä kumppanista voi paljastua uusia puolia tai pahimmillaan jopa aivan vieras ihminen. Oletko kokenut jotakin vastaavaa? Jaa kokemuksesi Ylelle, teemme juttua.

”Mitä niin pahaa olen tehnyt näille, että he haluavat, etten hengitä?” JaloTiina ja Yeboyah kertovat, millaista on saada tappouhkauksia

Artistit Yeboyah ja JaloTiina kokevat, että heitä yritetään hiljentää tappouhkauksilla ja herjaamisella. Siksi aiheesta on tärkeää puhua ääneen, he sanovat Gogin kantabaari -podcastissa.

”Laulujani oli heleppo säestää vaikka savikukolla”, sanoo Ruikonperän multakurkku Jaakko Teppo

Suurin osa kuplettimestari Jaakko Tepon laulamista tarinoista olivat fiktiota, jotka hän sijoitti kuvitteelliseen Ruikonperän kylään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle

Viikon luetuimmat

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20