Hyppää pääsisältöön

Elävän arkiston soittimen upottamisen (embed) ohjeet ja käyttöehdot

Yle Elävän arkiston yksittäistä sisältöä on lupa käyttää esim. blogeissa, osana journalistista sisältöä esim. uutiskäytössä tai vaikkapa omilla verkkosivuilla. Lupa koskee niin yksittäisiä suomalaisia kuin esim. yhteisöjä, järjestöjä ja mediasivustoja, joihin yleisöllä on vapaa pääsy.

Voit upottaa Elävän arkiston videon tai audion omille verkkosivuillesi Elävän arkiston soittimen avulla:

1. Paina embeddaus-painiketta “</>embed” videon ollessa pysäytettynä.
2. Kopioi (ctrl+c) avautuvasta tekstilaatikosta HTML-koodi.
3. Liitä (ctrl+v) HTML-koodi omalle sivullesi

Elävän arkiston mediasoitin
Upotuspainike <embed> näkyy pysäytetyn soittimen alalaidassa, painamalla siitä saat näkyviin koodin, jonka voit laittaa sivuillesi. Elävän arkiston mediasoitin Kuva: Elävä arkisto kuvakaappaus

Video- tai audiosisältöä ei saa muuttaa tai muokata. Videot ja audiot on esitettävä sellaisenaan Elävän arkiston upotettavan soittimen kautta. Audio- ja videoleikkeisiin ei saa liittää tai kytkeä vierasta sisältöä, eikä niistä saa mitään poistaa. Mediasisältö on esitettävä Elävän arkiston soittimen tarjoamassa muodossa.

Elävän arkiston soittimesta ja artikkeleista ilmenee tapauskohtaisesti, onko mediaa oikeus embedata. Esim. urheilukisojen aineistolle, kuten olympialaisille, ei ole toistaiseksi käyttölupaa.

Yle ja oikeudenhaltijat edellyttävät, että moraalisia oikeuksia kunnioitetaan ja että aineistoa ei käytetä esim. eettisesti arveluttavissa yhteyksissä tai käyttöehtojen vastaisesti väärässä kontekstissa.

Oikeudenhaltijoiden Elävälle arkistolle myöntämä lupa edellyttää, että sisältö pysyy Ylen palvelimilla ja että asiayhteydestä käy aina selkeästi ilmi, että kyseessä on Yle Elävän arkiston sisältö.

Mainonnassa, markkinoinnissa tai kaupallisessa tarkoituksessa aineistoa ei ole lupa käyttää. Elävän arkiston palvelukokonaisuuden tarjoaminen esim. operaattorin tai muun vastaavan kolmannen tahon palvelussa edellyttää erillistä oikeudenhaltijoiden lupaa. Oikeudenhaltijoiden rajauksen mukaan Elävän arkiston aineistolla ei ole lupa edistää kolmannen osapuolen liiketoimintaa.

Mikäli Elävän arkiston aineistoa käytetään käyttöehtojen ja sopimusten vastaisesti, Yleisradiolla on oikeus kieltää ja estää aineiston käyttö ja embedaus.

Nämä käyttöehdot koskevat ainoastaan Yle Elävän arkiston aineistoja, muiden Ylen palveluiden käyttöehdot tulee tarkistaa kunkin palvelun omista ehdoista.