Hyppää pääsisältöön
Aihesivun AFK pääkuva
 • AFK-blogi: Mitä toivon vuodelta 2017

  ENCE eSports pelaa äänekkään suomalaisyleisön edessä mestaruudesta Assembly Winter 2016 -tapahtumassa.
  Vuonna 2017 pelataan Suomessa toivottavasti isomman yleisön edessä. Kuva Assembly Winter 2016 -tapahtumasta, jossa ENCE pelasi äänekkään suomalaisyleisön edessä. ENCE eSports pelaa äänekkään suomalaisyleisön edessä mestaruudesta Assembly Winter 2016 -tapahtumassa. Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

  Vuosi 2016 oli e-urheilun kaikkien aikojen ykkösvuosi niin Suomessa kuin maailmalla. Vuoden vaihtuessa on hyvä hetki kertoa mitä toivon kotimaassamme tapahtuvan ensi vuonna.

  Olen aikaisemmin kirjoittanut jo lyhyen koosteen vuodesta 2016, ja että vuosi 2017 tulee olemaan varsin mielenkiintoinen varsinkin Suomessa.

  Joulun jälkeen olen kovasti miettinyt mitä haluaisin nähdä ensi vuonna tapahtuvan lajin erityisesti Suomessa. Hetken mietiskelyn jälkeen olen saanut listattua muutaman asian, joiden tapahtuminen kasvattaisi lajin suosiota maassamme.

  Liitto räjäyttää potin

  Suomen elektronisen urheilun liitosta on riittänyt puhetta jo useamman vuoden. Osan mielestä liitto on täysin turha ja että se ei palvele kilpapelaajia. Toisten mielestä taas liiton ei tule palvella pelaajia suoraan, mutta sen identiteetti ja tarkoitus on hieman epäselvää.

  Huomenna työnsä aloittavalla uudella hallituksella on nyt tilaisuus räjäyttää potti, eli saada Liitosta oikeasti kiinnostavan. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa eSM-kisat tulisi ensi vuonna järjestää huomattavasti paremmin ja suuremmin, sillä tänä vuonna toteutus oli loppupeleissä kömpelö.

  Uudella puheenjohtajalla Joonas "JKA" Kapiaisella ja kumppaneilla on edessä kiireinen ja rankka vuosi: Nyt jos koskaan on aika saada pelaajien huomio ja kunnioitus, eli tarjota heille jotain mitä he haluavat. Lisäksi liiton tulisi saada kokonaisuutena lajia enemmän esille valtamediassa kuin pelkästään syksyisten MM-kisojen muodossa.

  Toivon kovasti, että loppuvuodesta liitto saa lukea positiivista palautetta ja runsaita kehuja niin pelaajilta, järjestäjiltä kuin myös katsojilta heidän tekemästään työstä.

  Suomalaispelaajat menestyvät yksinpeleissä

  Yksinpeleillä tarkoitan esimerkiksi StarCraft II:sta ja Hearthstonea, jossa suomalaismenestys on ollut todella vaihtelevaa viimeisen kahden vuoden aikana .StarCraft-rintamalla Joona "Serral" Sotala ja Vesa "Welmu" Hovinen pystyvät haastamaan Euroopan huippuja, mutta mennyt vuosi oli molemmille suuri pettymys.

  Hearthstone-pelaajia Suomesta löytyy satoja, mutta huipulla on ollut kovin tyhjää Janne "Savjz" Mikkosen päätettyä keskittyä enemmän striimiinsä kuin turnauksissa kisaamiseen. Hearthstonessa menestys on usein myös tuurista kiinni, joten ehkä on sopivaa toivoa onnen suosivan suomalaisia paremmin ensi vuonna!

  Joona "Serral" Sotala voitti Assembly Winter 2016:n StarCraft II -turnauksen
  18-vuotias Joona "Serral" Sotala aikoo pelata osan ensi vuodesta täyspäiväisesti. Joona "Serral" Sotala voitti Assembly Winter 2016:n StarCraft II -turnauksen Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

  Oma e-urheilutapahtuma esimerkiksi jäähalliin

  Suomessa suurimpia tapahtumia ovat Assemblyt, LanTrek sekä syksyinen DigiExpo. Ensi vuonna toivon näiden rinnalle nousevan myös itsenäisen pelitapahtuman, jossa pääfokus on puhtaasti e-urheilussa.

  Tällainen tapahtuma olisi esimerkiksi mahdollista järjestää jossain maamme lukuisista jäähalleista tai esimerkiksi Helsingin Kaapelitehtaalla tai Kulttuuritalolla. Fiksuinta olisi peluuttaa tapahtumassa kahta turnausta, mutta jos pitäisi valita yksi peli, niin loogisin valinta olisi CS:GO tai kovassa kasvussa oleva Overwatch.

  Suomalainen Counter-Strike-joukkue nähdään Major-turnauksessa

  Kaksi tai kolme kertaa vuodessa järjestettävät Counter-Strike: Global Offensiven Major-turnaukset ovat Valven tukemia ja pelin arvostetuimpia. Suomalaisjoukkue on nähty kisoissa vain kerran: Keväällä 2015 pelatussa Katowice Major-turnauksessa, jolloin 3DMAX lähti kotimatkalle kahden tappion päätteeksi.

  Toivon toden teolla, että ensi vuonna joku suomalaisjoukkue pääsee pelaamaan Major-kisoihin. Vahvin ehdokas on tietenkin maamme ykkösjoukkue LGR, mutta jopa heidän tulee nostaa tasoaan jotta Majorissa kisaaminen olisi realistista.

  3DMAX Gaming juhli Lantrek 2015 CS:GO-turnauksen voittoa.
  3DMAX on ainoa suomalaisjoukkue joka on kisannut CS:GO:n Major-turnauksessa. 3DMAX Gaming juhli Lantrek 2015 CS:GO-turnauksen voittoa. Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

  Isot tekijät löytävät e-urheilun ja Suomeen saadaan lisää ammattilaisia

  HIFK:n päätös perustaa oma e-urheilujoukkue oli hieno pelin avaus Suomessa, mutta toivon trendin jatkuvan urheiluseurojen parissa myös ensi vuonna. Potentiaalisia ehdokkaita olisivat esimerkiksi Jokerit tai HIFK:n ohella muut SM-liigaseurat.

  Isojen ja tunnettujen tekijöiden, kuten TV- tai nettimedioiden, mukaantulo toisi meille lisää sponsoreita ja faneja, jotka puolestaan tuovat lisää rahaa ja tätä myöten uusia ammattilaisia. Heitä kun meiltä ei löydy kuin kourallinen.

  Muutaman miljoonan ihmisen maaksi tilanteemme on kaiken kaikkiaan ihan hyvä tällä hetkellä kokonaisuutena. Mutta aina pystyy parantamaan!

  Jos verrataan tilannettamme rakkaaseen kilpakumppaniin Ruotsiin, joka on noin kaksi kertaa isompi maa kuin Suomi väkiluvultaan, niin heillä menee kymmenen kertaa meitä paremmin tällä hetkellä.

  Toivonkin näin ollen, että ensi vuodesta alkaen alamme kuroa kaulaa ruotsalaisiin askel kerrallaan. Yksi iso askel olisi saada lisää suomalaistukijoita, jotta maamme parhaat voisivat keskittyä pelkästään pelaamiseen ja tämän myötä parantaa tuloksia tasaisin väliajoin.

  Mitä sinä toivot tapahtuvan suomalaisen e-urheilun parissa ensi vuonna? Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

  Pysyväislinkki
 • AFK-blogi: Kaikkien aikojen suomalainen e-urheiluvuosi!

  Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa
  Ylen kultakurkut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa selostivat tänä vuonna kaksi Ylen e-urheilulähetystä. Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen assembly

  2016 oli kaikkien aikojen kovin e-urheiluvuosi suomalaispelaajille ja joukkueille. Vuoteen on mahtunut myös useita hienoja uutisia, iloitsee Yle e-urheilun Nico Hartikainen.

  Olen käynyt läpi vuoden 2016 parhaimpia suorituksia jo kahdessa edellisessä blogissa (1, 2). Vuoteen on kuitenkin mahtunut kaikkea muutakin hienoa, minkä vuoksi päätin kirjoittaa pienen yhteenvedon e-urheiluvuodesta 2016 suomalaisten osalta.

  MM-kultaa, miljoonaturnauksen voitto, pelin ykkösnimiä…

  Vuonna 2016 suomalaiset e-urheilijat toivat Suomeen ennätysmäärän kovia tuloksia kansainvälisiltä pelikentiltä.

  Vuoden kovimpana turnaussaavutuksena pidän ehdottomasti Dota 2 -pelaaja Jesse "JerAx" Vainikan ja hänen edustaman OG-joukkueensa mestaruutta kolmen miljoonan dollarin Boston Major -turnauksesta joulukuun alulta. Perustelut voi lukea aikaisemmasta blogista.

  Hyvänä kakkosena tulee ENCE eSportsin lokakuussa voittama Counter-Striken MM-kulta. Kansainvälisen e-urheilulajiliiton IeSF:n järjestämien MM-kisojen finaalissa suomalaisjoukkue kaatoi Kiinan edustajan TyLoon. Mestaruus ei tullut vuoden kovatasoisimmista turnauksesta, mutta mestaruus toi rutkasti näkyvyyttä suomalaiselle e-urheiluyhteisölle mediassa.

  Suomen vuoden 2016 CS:GO -maajoukkue juhlii voitettuaan kultaa
  ENCE eSports toi Suomeen CS:n MM-kullan lokakuussa. Suomen vuoden 2016 CS:GO -maajoukkue juhlii voitettuaan kultaa Kuva: Teemu Hiilinen International e-Sports Federation,e-urheilu

  Overwatchia Team EnVyUs-joukkueessa pelaava Timo "Taimou" Kettunen on voittanut joukkueensa kanssa eniten Overwatch-turnauksia. Kettusen ja hänen joukkueensa kovin saavutus vuodelta on joulukuun alulta, jolloin EnVyUs juhli OW Apex Season 1 -liigavoittoa Koreassa. Turnausta pidettiin yhtenä OW:n historian kovatasoisimmista. Go Taimou!

  Team Liquid -joukkuetta yhdessä alkuvuodesta aina syyskuuhun asti edustaneet Vainikka ja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen voittivat keväällä massiivisen EPICENTER-turnauksen sekä nappasivat kaksi hopeasijaa arvostetuista Major-turnauksista kevään aikana. Nämä suoritukset ovat todella kovia, varsinkin Major-turnausten peräkkäiset finaalipaikat. Molemmat pelaajat ovat myös syksyllä juhlineet turnausvoittoa uusilla kokoonpanoillaan.

  Monille tulee varmasti yllätyksenä se, että Suomi on yksi simracingin eli ajosimulaattoripelien ykkösmaita. Neljä suomalaiskuskia - Greger Huttu, Olli Pahkala, Aleksi Elomaa ja Aleksi Uusi-Jaakkola - varmisti hiljattain paikkansa miljoonan dollarin palkintopotilla varustettuun Formula E: Road To Vegas -kisaan, joka ajetaan Las Vegasissa 7. tammikuuta. Jokainen suomalaiskuski on varmistanut osallistumisella jo 20 000 dollaria itselleen, mutta jokaisen tavoite on voittaa mestaruus ja 200 000 dollarin pääpalkinto.

  Overwatchia pelaava suomalainen Ninjas in Pyjamas -joukkue on yksi pelin ykkösnimistä ensi vuoteen lähtiessä, vaikka iso mestaruus puuttuukin vielä palkintokaapista. Puolet NiPin joukkueesta edusti myös Suomea pelin MM-kisoissa, joissa Suomi sijoittui upeasti neljänneksi.

  Erityismaininnan haluan antaa Rainbow Six: Siege -joukkue GiFulle, jonka hienot suoritukset hieman pienemmässä FPS-pelissä poikivat joukkueelle suoran kisapaikan helmikuussa Kanadassa pelattavaan jättiturnaukseen. GiFu nappasi tänä vuonna pienemmistä turnauksista voittoja, ja ylsi suurimmissa turnauksissa useampaan otteeseen vähintään välieriin asti.

  CS:GO-pelaaja Aleksi "allu" Jalli kisaa tammikuussa pitkästä aikaa Major-turnauksessa, kun hän varmisti kisapaikan pelin ykkösturnaukseen joukkueensa FaZe Clanin kanssa karsinnoista. CS:GO-joukkueista LGR, joka kisaa tammikuussa CS-historian suurimmassa turnauksessa, ja ENCE eSports ansaitsevat myös kiitoksensa useista mitalisijoista ja tekemästään hienosta työstä.

  Onnittelut myös suomalaiselle World of Tanks -joukkueelle, joka voitti kesällä pelin EM-kisat sekä Tanssipelaamisen EM-kultamitalistille Markus Kokkoselle!

  Uusi liigatoimija, ensimmäiset SM-kisat, urheiluseura…

  Turnausmenestyksen lisäksi Suomessa nähtiin tänä vuonna monia uusia tekijöitä kasvattamassa e-urheilun suosiota.

  Suurin yksittäinen taho oli jääkiekkoseura HIFK:n perustama e-urheilujoukkue Helsinki REDS, joka pelaa Overwatchia. Ensi vuonna HREDSin uskotaan laajentavan myös muihin peleihin.

  Helsinki REDS Overwatch-joukkue
  HIFK:n oma e-urheilujoukkue Helsinki REDS esiteltiin marraskuussa. Helsinki REDS Overwatch-joukkue Kuva: Helsinki REDS kilpapelaaminen

  HIFK:n ohella yksi vuoden suurimmista onnistujista oli Finnish Esports League eli ruohonjuuritason liigatoimintaa järjestävä FEL. Ensimmäisen vuoden aikana FEL tavoitti yli 700 maksavaa suomalaispelaajaa, jotka kisasivat yhteensä 5000 euron rahapalkinnoista CS:GO:ssa ja Hearthstonessa.

  ENCE eSportsin tammikuussa tekemä paluu oli myös yksi vuoden kohokohtia: Organisaatiolta löytyi läpi vuoden ammattilaisjoukkue CS:GO:ssa, mutta lisäksi ENCE kiinnitti StarCraft- ja Hearthstone-pelaajia. Menestystä tuli kohtalaisesti, mutta ei aivan odotetusti. ENCEn kautta rahaa meni e-urheiluun tänä vuonna kuusinumeroinen luku, joten mistään nappikaupoista ei ole enää Suomessakaan kysymys.

  Myös Suomen elektronisen urheilun liitto on tänä vuonna paiskinut töitä. Syksyllä valitun uuden liittohallituksen lisäksi liitto sai tänä vuonna kruunattua ensimmäiset viralliset Suomen mestarit CS:GO:ssa, Hearthstonessa ja StarCraftissa. Onnittelut ENCE eSportsille, Janne "Janetzky" Aholle ja Joona "Serral" Sotalalle!

  SEUL on myös tänä vuonna päässyt Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi ja puskenut ulos pelaajille, vanhemmille ja järjestäjille suunnattun e-urheilun eettisen ohjeiston. Hienoa työtä!

  2016 oli upea e-urheiluvuosi

  Olen varma että tätä blogia olisi voinut jatkaa vielä nykyistä pidemmäksi ja laajemmaksi, mutta mielestäni listasin lähes kaikki vuoden suurimmat saavutukset turnauskentillä ja sen ulkopuolelle jo yläpuolella.

  2016 oli upea vuosi e-urheilulle maailmalla ja Suomessa, mutta ensi vuosi tulee varmasti olemaan vielä entistä parempi. Miksikö? Siitä lisää ensi viikolla!

  Hyvää joulua kaikille lukijoille koko Yle e-urheilun puolesta.

  Pysyväislinkki
 • AFK-blogi: Kultapoika Jesse teki suomalaista e-urheiluhistoriaa

  Jesse "JerAx" Vainikka pelaa Dota 2 -peliä
  24-vuotias Jesse "JerAx" Vainikka on uransa huipulla. Jesse "JerAx" Vainikka pelaa Dota 2 -peliä Kuva: Valve e-urheilu,kilpapelaaminen

  Viime yönä Yhdysvalloissa 24-vuotias suomalainen Jesse "JerAx" Vainikka juhli Suomen e-urheiluhistorian kovinta saavutusta koskaan.

  Dota 2:sta pelaava Jesse voitti eurooppalaisen OG-joukkueensa kanssa maailman ykkösnimien täyttämän The Boston Major 2016 -turnauksen.

  OG oli turnauksen ylivoimaisesti paras voitettuaan mestaruuden tappioitta, Miljoonan dollarin pääpalkinto tuli kotiin 3-1-voitolla AD Finem -joukkueesta.

  Jessen vuosien kova työ tuotti viimein odotetun "maailmanmestaruuden" - ja millä tyylillä! Hän oli turnauksen paras pelaaja sekä vahvisti samalla asemaansa koko maailman parhaimpana support-roolin pelaajana.

  Uran kovimman turnausvoiton sekä upeiden yksilösuoritusten lisäksi Jesse oli niin sanotusti tapetilla turnauksen aikana näytetyn neliminuuttisen esittelyvideon myötä (video löytyy kirjoituksen lopusta).

  Videolla päästiin tutustumaan hänen elämäänsä Dotan ulkopuolella, jossa ääneen pääsivät muun muassa perheenjäsenet. Ylistystä kuultiin esimerkiksi isältä, joka sanoi ylpeästi poikansa olevan yksi maailman parhaimmista pelaajista tarkoittaen joka sanaa.

  Jesse antoi videolla parhaan mahdollisen kuvan itsestään, mutta lisäksi myös suomalaisista: Me olemme hullua kansaa, joka käy uimassa merivedessä jäisenä marraskuuna. Jesseä parempaa edustajaa kansainvälisille pelikentille ei voi suoraan sanoen toivoa näin pienestä maasta.

  Vaikka suomalaiseen e-urheiluvuoteen on mahtunut monia upeita turnausvoittoja ja mitalisijoja, niin yksikään niistä ei vedä edes vertoja sille mitä Bostonissa saavutettiin viime yönä.

  Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tehtiin nimittäin suomalaista e-urheiluhistoriaa. Se on fakta. Parempaa lopetusta kaikkien aikojen e-urheiluvuodelle ei olisi voinut toivoa suomalaisena.

  Onnea Jesselle ensimmäisestä Major-mestaruudesta ja OG:lle historian kolmannesta!

  Jessestä tehty esittelyvideo:

  Pysyväislinkki
 • AFK-blogi: Ensi vuosi näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta

  Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman
  E-urheiluyhteisön vuosi 2017 näyttää jo nyt hyvin valoisalta Suomessa. Täysi katsomo seurasi Assembly Winter 2015 CS:GO-turnausta läpi tapahtuman Kuva: Yle / Juha Lahti counter-strike

  Vuotta on jäljellä enää muutama viikko ja suomalainen e-urheiluyhteisö on tällä hetkellä muutosten kourissa. Tuleva vuosi näyttää kuitenkin nyt jo valoisammalta kuin kenties koskaan.

  Kaikkien aikojen e-urheiluvuosi Suomessa alkaa hiljattain lähenemään loppua. Suomalaisten osalta vuoteen on mahtunut ennätysmäärä onnistumisia, joista suurin on varmasti Suomen maajoukkueen voittama MM-kultamitali lokakuulta.

  Ensi vuonna menestystä voidaan odottaa kuitenkin entistä enemmän, sillä e-urheilun tulevaisuus suomalaisittain näyttää todella valisalta. Muutoksia nähdään tänä vuonna kokoonpanojen ohella myös organisaatioissa ja Suomen elektronisen urheilun liitossa.

  SEULin puheenjohtajaksi siirtyy liiton nykyinen varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen. Häneltä ja osittain muuttuneelta hallitukselta toivon radikaalimpia muutoksia, jotta liitto olisi entistä vahvemmin esillä kotimaisessa yhteisössä.

  Liiton lisäksi muutoksia ovat perinteiseen tapaan tehneet myös esimerkiksi kotimaan ykkösnimet Counter-Striken parissa.

  CS-joukkue LGR suuntaa ensi vuodelle yhden pelaajan muutoksella, kun Jesse "zehN" Linjala korvaa kokoonpanosta valmentajaksi siirtyvän Slaava "Twista" Räsäsen. Mikäli Räsänen tulee toimimaan joukkueen kokopäiväisenä valmentajana ja matkaamaan joukkueen mukana turnauksiin, niin LGR:n voidaan odottaa tavoittelevan Major-kisapaikkaa kovemmin kuin koskaan.

  Suomen ykkösorganisaatio ENCE eSports on myös tekemässä suuria muutoksia: Nykyisen Counter-Strike-joukkueen tulevaisuus on vielä auki, mutta organisaatio on vahvistanut kuitenkin jatkavansa pelin parissa.

  ENCE on myös hiljattain kertonut laajentavansa keväällä julkaistuun Overwatchiin, jossa organisaation tulevan joukkueen rakentamisesta ja valmentamisesta vastaa entinen StarCraft-ammattilainen Samuli "elfi" Sihvonen.

  Yksi ensi vuoden ykkösjutuista on jääkiekkoseura HIFK:n oman e-urheilujoukkueen Helsinki REDSin menestys. Overwatchia pelaava joukkue kasvatti kertaheitolla pelin suosiota myös Suomessa, enkä ihmettelisi vaikka pelin ensimmäinen iso turnaus järjestettäisiin ensi vuonna: Finaalipari Helsinki REDS - ENCE kuulostaa omaan korvaan todella hyvältä!

  Helsinki REDS Overwatch-joukkue
  Marraskuussa esitelty Helsinki REDS -joukkue on yksi vuoden seuratuimmista joukkueista. Helsinki REDS Overwatch-joukkue Kuva: Helsinki REDS kilpapelaaminen

  Kaikkien aikojen suomalaismenestystä nähtiin tänä vuonna Dota 2:n parissa, jossa Jesse "JerAx" Vainikka ja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen nappasivat useamman mitalisijan ja turnausvoiton. Tällä hetkellä OG-joukkueessa pelaava Vainikka kisaa juuri nyt Bostonissa vuoden viimeisessä suuressa turnauksessa, kun taas Urpalainen katsoo pelejä kotisohvalta.

  Vuoden suomalaispelaajana juuri palkitun Urpalaisen voidaan kuitenkin odottaa ensi vuonna tavoittelevan jälleen mitaleita samaan malliin kuin keväällä, sillä Liquidin kokoonpano ei ole missään nimessä huono. Joukkueella on potentiaalia vaikka kuinka kisata maailman eliittiä vastaan kovimmissa turnauksissa, ja Liquidin nykytilannetta voisikin kuvailla seuraavasti: Vaikeuksien kautta voittoon.

  Maalis-huhtikuussa lukionsa päättävä ENCEn StarCraft II -pelaaja Joona "Serral" Sotala tulee pelaamaan yli puolet vuodesta täysipäiväisenä ammattilaisena, jonka myötä myös häneltä voidaan odottaa heti kevään jälkeen jopa uran kovimpia tuloksia.

  Suosituimpien e-urheilupelien lisäksi myös pienemmissä peleissä ovat suomalaiset hyvissä lähtöasemissa ensi vuotta ajatellen.

  Esimerkiksi ajosimulaattoriyhteisön kaikkien aikojen suurin kisa, miljoonan dollarin Formula E: Road To Las Vegas, ajetaan vähintään kahden suomalaiskuljettajan voimin tammikuussa Las Vegasissa, kun Olli Pahkala ja Greger Huttu ovat varmistaneet paikkansa tapahtumaan.

  Rainbow Six: Siege -pelissä suomalainen GiFu-joukkue on yksi maailman parhaimmista, ja tasaiset suoritukset tänä vuonna poikivat joukkueelle paikan helmikuussa Kanadassa pelattavaan jättiturnaukseen, 100 000 dollarin The Six Invitationaliin.

  Seuraavien muutamien viikkojen aikana kuullaan vielä varmasti useampi kiinnostava uutinen liittyen suomalaispelaajiin ja joukkueisiin, mutta uskaltaisin jo nyt väittää, että koskaan ei olla Suomessa lähdetty yhtä hyvistä asetelmista ensi vuodelle kuin nyt.

  Muokattu: 7.12. klo 11:26 - Lisätty kappale koskien Joona Sotalaa.

  Pysyväislinkki
 • AFK-blogi: Viikonloppuna mitalisade iskee Suomeen

  DreamHack Winter 2015 -tapahtumasta
  DreamHackeilla vierailee neljän päivän aikana jopa 50 000 kävijää. Kuva vuoden 2015 talvitapahtumasta. DreamHack Winter 2015 -tapahtumasta Kuva: DreamHack / Gabriel Kulig kilpapelaaminen

  Ruotsin Jönköpingissä alkaa tänään DreamHack Winter 2016 -tapahtuma, johon suuntaa yli 30 suomalaista e-urheilijaa. Suomalaispelaajilta odotetaan tapahtumasta useampaa mitalia.

  Suomalaisten e-urheilijoiden ja fanien näkökulmasta viikonloppu on yksi vuoden kiireellisimmistä. Maailman suurimpaan LAN-tapahtumaan Jönköpingiin matkaa huomattava osa kotimaan kärkinimistä, joten Suomeen voidaan odottaa varsinaista mitalisadetta.

  Itse asiassa, kahdesta turnauksesta on varmistunut jo mitalit: League of Legends -turnauksessa pelaava Arttu "Taikki" Sirkka sekä Counter-Striken Pohjoismaiden mestaruudesta kisaava ENCE eSports ovat jo varmistaneet finaalipaikat netin välityksellä pelatuista karsintaotteluista.

  Torstaina pelattavista Pohjoismaiden mestaruuskisoista toivotaan mitaleja ENCEn lisäksi myös Hearthstone-pelaajalta Janne "Janetzky" Aholta ja StarCraft II -pelaaja Joona "Serral" Sotalalta.

  Kirkkaimpia mitaleja odotetaan Team Liquidin Dota 2 -joukkueelta merikapteeni Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen johdolla sekä Ninjas in Pyjamasin kuusihenkiseltä Overwatch-joukkueelta. Rainbow Six: Siege -pelin ykkösnimiin lukeutuva GiFu-joukkue on myös voittajasuosikki omassa turnauksessaan.

  Viime vuonna Hearthstone-turnauksessa hopealle yltänyt Juho "Ersee" Hyödynmaa ei matkaa lahden toiselle puolen tällä kertaa, mutta Hearthstonessa mitaleja tavoittelee yhteensä viisi suomalaispelaajaa. Todella kovatasoisesta turnauksesta mitalisijan saavuttaminen olisi yksi vuoden kovimmista suomalaissuorituksista.

  Kävi viikonloppuna sitten miten tahansa suomalaisilla, niin tuloksista huolimatta voimme olla hyvin ylpeitä siitä kuinka laajasti Suomesta löytyy osaamista eri peleissä.

  Suomalaisia kisaa DreamHackeilla nimittäin ainakin Counter-Strikessa, StarCraftissa, Dotassa, Hearthstonessa, League of Legendsissä, Rainbow Sixissä, Overwatchissa, Super Smash Bros Meleessä sekä FIFAssa.

  Kaikille suomalaisille DreamHackeilla: Lycka till!

  DreamHackin turnauksia voi seurata osoitteesta dreamhack.tv.

  Pysyväislinkki