Hyppää pääsisältöön

Olet saapunut Ylen Euroviisut 2014 -sivulle, siirry Ylen Euroviisut 2015 -sivulle osoitteeseen yle.fi/euroviisut

Kaikki Pertti Kurikan Nimipäivistä - yle.fi/pkn

Finaali

Miten käy Suomen ja Softenginen? Seuraa, kommentoi ja äänestä suosikkimaatasi! Lähetyksen juontavat Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki, Suomen pisteet julkistaa Redrama. Tervetuloa mukaan tänään 10.5. klo 22.00 alkaen! #euroviisut. Seuraa suorana, kommentoi #euroviisut ja äänestä voittajaa. Softengine esiintyy numerolla 18 (Softenginea ei voi äänestää Suomesta).

Suomi yhdestoista Euroviisuissa

Suomen euroviisuedustaja Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better hienosti sijalle yksitoista. Tämän vuoden Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst kappaleellaan Rise Like a Phoenix. Toiseksi sijoittui Alankomaiden The Common Linnets ja kolmas oli Ruotsin Sanna Nielsen.

Video ei enää katsottavissa

Softenginen euroviisukokemukset

Softengine pärjäsi loistavasti Kööpenhaminan Euroviisuissa. 11. sija on parasta sitten Lordin voiton. Mitä finaalista ja koko viisuviikosta ajattelevat Softenginen Topi ja Henri?

Euroviisut valtasi Twitterin

Euroviisuista lähetettiin ennätysmäärä tweettejä

Euroviisujen finaali sai ihmiset liikkeelle Twitterissä. Lauantain aikana julkaistiin maailmanlaajuisesti jopa yli 4,5 miljoona twiittiä ja Suomessakin pitkästi yli 40 000. Kaiken kaikkiaan hashtagilla euroviisut on julkaistu Suomessa lähemmäs 100 000 twiittiä.

Räppäri Redrama jakoi viisufinaalissa Suomen pisteet

Redrama aloitti lyhyen esiintymisensä viisulähetyksessä räppäämällä ja sai viisujen juontajatkin jammailemaan. Suomi antoi Itävallalle 12 pistettä ja Ruotsille 10 pistettä. 8 pistettä sai Hollanti, 7 Norja ja 6 pistettä Tanska. Pisteitä saivat myös Unkari, Armenia, Malta, Ukraina ja Ranska.

Semifinaali 2

Suomi ja Softengine finaaliin

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin torstaina. Torstaina 8.5.2014 käydystä toisesta semifinaalista valittiin kymmenen maan edustajat finaaliin. Suomen lisäksi finaaliin tiensä lauloivat Sveitsi, Slovenia, Puola, Romania, Norja, Kreikka, Malta, Valko-Venäjä ja Itävalta.

Suomen finaalipaikka sai Twitterin kiehumaan

Suurin Twitter-piikki Euroviisujen toisessa semifinaalissa osui Suomen finaalipaikan selviämisen ajankohtaan. Tuolloin #euroviisut-twiittejä tuli noin 300 kappaletta minuutissa. Tiedot ilmenevät Ylen keräämästä Twitter-tilastotiedosta.

Semifinaali 1

Semifinaali 1 - kertaa illan tapahtumat

Ensimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat Armenia, Ruotsi, Islanti, Venäjä, Azerbaidžan, Ukraina, San Marino, Alankomaat, Montenegro ja Unkari. Suomalaiset äänestävät toisessa semifinaalissa torstaina 8.5. klo 22 alkaen. Tervetuloa mukaan #euroviisut

Eniten twiittejä Islannin esityksen aikana

Euroviisujen ensimmäisissä semifinaaleissa twiittailtiin ahkerasti #euroviisut. Islannin esitys oli tiistain semifinaalin twiitatuin esitys. TV-katsojilla oli myös mahdollisuus seurata Twitter-keskustelua kuvaruudulta Ylen Teksti-tv:n välityksellä.

instagram #euroviisut

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Ylen euroviisujuontajat

Semifinaalit ja finaalin juontavat sekä televisiossa että radiossa suomeksi Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki ja ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos. Sanna Pirkkalainen ja Jorma Hietamäki ovat molemmat tuttuja Suomen kuunnelluimmalta radiokanavalta, Yle Radio Suomesta. Jorma on jo euroviisukonkari monen vuoden ajalta, mutta Sannalle viisut ovat ensimmäiset.

Twiittaa itsesi viisulähetyksiin!

Twitter-Teksti-TV on käytössä Kööpenhaminan kisalähetyksissä

Twitter-Teksti-TV on käytössä Kööpenhaminan kisalähetyksissä. Kommentoi edustuskappaleita ja viisushow´ta tv-ruudulla Twitterin kautta. Liitä twiittiisi tunniste #euroviisut, laita päälle Yle Teksti-TV:n sivu 398 ja heittäydy viisuhuumaan.

Kaikki Softenginestä

Euroviisujen esikatselumaraton!

Ohjelma nähtiin TV2:lla lauantaina 3.5. klo 20-24. Esikatselu on nyt katsottavissa täällä ja Yle Areenassa. Viisuvideoita ja -biisejä oli arvioimassa upea nelikko: Jannika B, Krista Siegfrids, Cristal Snow ja Ali Jahangiri. Ohjelman juontaa ihastuttava Marja Hintikka.

Softenginelle videoterveiset Seinäjoelta

Tuloksia odotteltaesssa Euroviisujuontaja Lise Rønne jututti eri maiden edustajia, ja valokeilaan pääsi myös Softengine. Poikien yllätykseksi hallin screenin valtasi videotervehdys Suomesta, jossa poikien koulun rehtori kertoi olevansa pojista ylpeä. Taustalla hurrasi valtava kannustuskyltein varustautunut oppilasjoukko.

Euroviisaat

Euroviisaat palaavat suurempina, kauniimpina ja viisaampina kuin koskaan. Viisuasiantuntijat Pernilla Karlsson, Geir Rönning ja Patric Sarin arvioivat ehdokkaita. Juontajina Eva Frantz ja Johan Lindroos.

#euroviisut

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Yle.fi/euroviisut -toimitus kuuntelee näitä: