Hyppää pääsisältöön

UMK-kilpailijat paljastetaan tiistaina 21. tammikuuta, seuraa lähetystä Yle Areenasta!

Finaalissa UMK-voitosta kisaa kuusi artistia tai bändiä.

Pressitilaisuuden juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen, lisäksi tänä vuonna mukana ovat myös YleX aamun Viki ja Köpi. UMK-kilpailukappaleet ilmestyvät yksi kerrallaan 24. tammikuuta alkaen. Uuden Musiikin Kilpailu palasi kahden vuoden tauon jälkeen kaikille avoimeksi kilpailuksi, ja tämän vuoden UMK:hon tuli yli 400 biisihakemusta.

Finaali // klo 22 // Yle TV2 // Yle Areena // Yle Radio Suomi // Yle X3M

Viisukaraoke - laula viisukäännöskukkasten tahdissa

Kilpailukappaleiden käännökset on parasta viihdettä.

"...ja hyvät uutiseni sua piristää, sinä rokkaat muttet hurjana, elät ja pidät itsesi kuosissa..." sekä "...sano naa nana naa, pimeällä tielläkin se auttaa sinua, valo vielä odottaa..." Euroviisut ovat viihdettä parhaimmillaan. Jo monena vuonna suomenkieliset tekstitykset ovat purskauttaneet viisusimat nenästä ja viihdyttäneet viisukansaa. Nyt voit laulaa suosikkilaulujasi suomenkielisillä käännöksillä ja nauttia parhaista käännöskielikukkasista.

Christoffer Strandberg kertoo Suomen viisupisteet: “Pientä flirttiä voi olla, mutta haluan hoitaa tehtävän tyylikkäästi”

Euroviisujen finaali Ylen kanavilla lauantaina 18.5. klo 22.

Suora lähetys Euroviisujen finaalista alkaa Ylen kanavilla lauantaina 18.5. klo 22. Kun kaikki kappaleet on kuultu ja äänet annettu, seuraa illan jännittävin hetki eli pisteiden julkistus. Suomen antamat pisteet kertoo suorassa lähetyksessä tänä vuonna näyttelijä ja koomikko Christoffer Strandberg. Hän kertoo suostuneensa tehtävään heti.

Tällä viikolla: Perjantain Euroviisu-lähetys pohtii, kannattaako Israelin viisuja boikotoida

Perjantai puhuu tällä viikolla Euroviisuista. Vieraana nähdään Suomen kaksinkertainen viisuedustaja Marion Rung, joka myös esittää ikivihreän Tipi-tiin. Rung ei ymmärrä vaatimuksia, joiden mukaan Suomen pitäisi vetäytyä tämänvuotisista Euroviisuista Israelin palestiinalaisiin kohdistuneiden ihmisoikeusrikkomusten takia. Toisin ajattelee palestiinalaistaustainen näyttelijä Noora Dadu, joka rakastaa Euroviisuja, mutta aikoo boikotoida tämän vuoden viisuja. Dadun mukaan Israel käyttää Euroviisuja propagandan välineenä. Perjantai: Euroviisut TV1 klo 21.05 perjantaina 17.5.

Viisunostalgiaa Yle Elävästä Arkistosta

Kumpi kitaramies on karismaattisempi? Vertaile viisutyylejä meiltä ja muualta!

Vertaile tämän vuoden viisutyylejä menneisiin.

Euroviisut ovat paitsi musiikin, myös esiintymistyylien ilojuhla. Keräsimme tämän ja menneiden vuosien tapauksia leikkimieliseen vertailuun. Kerro kommenteissa, mitä muita samankaltaisia tyyliniekkoja löydät tältä ja edellisiltä vuosilta! Vuoden 2019 Euroviisujen esityksiä löydät täältä.

Hard Rock Hallelujah! – Lordi rokkasi Suomelle euroviisuvoiton 2006

Lordi toi Suomelle historiallisen euroviisuvoiton 2006.

Finland twelve points! Suomi 12 pistettä! Kolme sanaa, joita harvoin on Euroviisuissa kuultu, mutta vuonna 2006 ne lausuttiin peräti kahdeksan kertaa. Lordi pokkasi Suomen ensimmäisen euroviisuvoiton kaikkien aikojen piste-ennätyksellä ja viisuhistorian ensimmäisenä hard rock -yhtyeenä. Elävän arkiston koosteessa muistellaan Lordin matkaa karsinnoista aina Kauppatorin yleisöennätyksen keränneisiin voitonjuhliin asti.

Sata majavaa iskee tulta – vai miten se meni? Testaa, tunnetko suomalaiset euroviisuklassikot!

Testaa, oletko Euroviisujen lyriikkamestari!

Suomen euroviisutaival on ollut vähintäänkin monenkirjava. Esitykset ovat sisältäneet niin hevareita, huilumiehiä kuin hirviöitäkin. Sijoitukset ovat olleet pohjamudista jopa kirkkaimpaan kärkeen. Tässä leikkimielisessä testissä pääset kokeilemaan, miten hyvin tunnet suomalaiset euroviisuklassikot! Testin jälkeen voit virittäytyä viisutunnelmaan alta löytyvien videoiden myötä.

Kotimaiset huiput tarjoilevat Suomen euroviisushow’n

Minkälaisista tekijöistä euroviisushow syntyy

Miten tanssija Etel Röhristä tuli osa Look Away -show'ta? Sebastian Rejman esittelee tiukat housunsa ja puvustaja Jouni Mervas kertoo, miksi housut valittiin esitykseen. Suomen euroviisuedustajan lavashow on tänä vuonna koottu kotimaisin voimin. Show vaatii esiintyjien lisäksi alansa ammattilaiset niin valojen, videotekniikan, puvustuksen, koreografian ja maskin osalta. Look Awayn sanoma on ohjannut kaikkien tekijöiden työskentelyä.

#Euroviisut

Darude feat. Sebastian Rejman: Look Away on Suomen euroviisuedustaja – Ympäristöteema siivitti selvään voittoon

Darude feat. Sebastian Rejman: Look Away -liveshow

Suomen edustaja Tel Avivin Euroviisuissa on Darude feat. Sebastian Rejman: Look Away. Voittobiisi valittiin suorassa UMK19: Darude -lähetyksessä Turun Logomossa. Kaksi muuta ehdokasta, Release Me ja Superman, hävisivät Look Awaylle selvästi.

Katso Euroviisaita

Kuuntele Yle Radio Suomen esikuuntelut

Euroviisujen esikuuntelu - 1. semifinaali, osa 1

Vuoden 2019 Euroviisuja esikuuntelevat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Ensimmäinen semifinaali. Arvioitavana Australian, Valko-Venäjän, Belgian, Kyproksen, Tsekin, Viron, Suomen, Georgian, Kreikan ja Unkarin viisut.

Euroviisujen esikuuntelu - 1. semifinaali, osa 2

Vuoden 2019 Euroviisuja esikuuntelevat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Ensimmäinen semifinaali. Arvioitavina Montenegron, Puolan, Slovenian, Serbian, Islannin, Portugalin ja San Marinon viisut sekä suoraan finaaliin etenevien EBU:n suurten rahoittajamaiden Italian, Espanjan ja Iso...

Euroviisujen esikuuntelu - 2. semifinaali, osa 1

Vuoden 2019 Euroviisuja esikuuntelevat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Toinen semifinaali. Arvioitavana Albanian, Armenian, Itävallan, Latvian, Romanian, Liettuan, Maltan, Moldovan, Pohjois-Makedonian, Norjan ja Irlannin viisut.

Euroviisujen esikuuntelu - 2. semifinaali, osa 2

Vuoden 2019 Euroviisuja esikuuntelevat Sanna Pirkkalainen ja Toni Laaksonen. Toinen semifinaali, osa 2. Arvioitavana Venäjän, Azerbaidzanin, Kroatian, Tanskan, Ruotsin, Sveitsin ja Alankomaiden viisut sekä isäntämaa Israelin ja suoraan finaaliin etenevien suurten EBU:n rahoittajamaiden Saksan ja...