Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Pimeä historia pääkuva

Jakso 1: Viimeisellä rannalla

Teemu Keskisarja ja Marko Kämäräinen isovihan maailmassa. Vuonna 1714 täältä pakenivat kaikki, jotka kykenivät. Hailuodossa tapettiin yhtenä yönä satoja pakolaisia.

Jakso 2: Verinen Viipuri

Historioitsija Teemu Keskisarja ja opettaja Marko Kämäräinen jäljittävät katveeseen jääneitä kohtaloita ja veritöitä Suomen sisällissodan tärkeässä kaupungissa.

Jakso 3: Suomalaiset terroristit

Teemu Keskisarja ja Marko Kämäräinen terrorin jäljillä. Sata vuotta sitten Suomi oli terrorismin potentiaalinen pikkujättiläinen. Keitä olivat verikoirat?

Jakso 4: Ihmiset Raatteen tiellä

Historioitsija Teemu Keskisarja ja opettaja Marko Kämäräinen selvittävät Suomussalmella suurtaistelun käänteitä ihmiskohtaloiden kautta.

Jakso 5: Ahvenanmaan noidat

Onnellisen saaren pimeä salaisuus selviää, kun historioitsija Teemu Keskisarja ja opettaja Marko Kämäräinen lähtevät Pohjolan ensimmäisen noitavainon alkulähteille.

Jakso 6: Ongelmanuori Mannerheim

Potkut koulusta, päihdeongelmia ja erottaminen kadettikoulusta. Mitä voi tulla tällaisesta nuoresta? Häirikön ongelmien parissa Teemu Keskisarja ja Marko Kämäräinen.

Pimeä historia

"Pimeä historia on kipulääkettä."

”Pimeä historia on kipulääkettä. Kun eläydyn kirvesmurhattuihin tai kuoliaaksi nääntyneisiin ja jäätyneisiin, omat ongelmani tuntuvat siedettäviltä”, Teemu Keskisarja.