Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Hyvin sanottu

Pääsisältö

Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Merja Ylä-Anttilan tervehdys

Me voimme lisätä ymmärrystä toisistamme ja maailmasta, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Hän esittelee videolla Hyvin sanottu -hankkeen ja sen tavoitteet. Tervetuloa mukaan!

Anu Vehviläisen kolumni: Yhteiskunnallisessa keskustelussa tulee olla sijansa eri mielipiteille

Puhe on kansanedustajan tärkein työkalu. Siksi pidin alusta asti tärkeänä, että eduskunta lähtee mukaan Hyvin sanottu -hankkeeseen, kirjoittaa Anu Vehviläinen.

Hyvin sanottu – Bra sagt -hanke kutsuu parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria

Tavoitteena on innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun.

Tuntuuko hankalalta, kun joku on eri mieltä? Yle ryhtyy parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria

Hyvin sanottu -hankkeen taustalla on tuore tutkimus, jonka mukaan neljäsosa suomalaisista vaikenee ajatuksistaan pelon takia.

Tutkimus

Suomalaiset nauttivat syvällisistä keskusteluista sekä tilanteista, joissa he pääsevät oppimaan keskustelukumppaninsa ajatuksista.

Asia selvisi Ylen teettämästä tutkimuksesta, jossa yhteensä noin 80 prosenttia vastaajista sanoi olevansa näiden väittämien kanssa joko täysin samaa mieltä tai samaa mieltä.

Kalenteri

Katso hankkeen tulevat tapahtumat.

Yhteistyökumppanit

Katso lista niistä, jotka ovat jo mukana hankkeessa.