Hyppää pääsisältöön

Sisältöä aiheesta Apua vaikeisiin keskusteluihin

Pääsisältö

Tervetuloa saamaan apua vaikeisiin keskusteluihin!

Tälle sivulle on koottu testejä, pelejä, vinkkejä ja vertaistukea, joiden avulla voit kehittää omia keskustelu- ja vuorovaikutustaitojasi. Halusitpa sitten ehkäistä tai ratkoa riitoja tai oppia paremmaksi kuuntelijaksi, tältä sivulta löydät siihen tukea.
Osa sivun sisällöstä on tarjolla myös ruotsiksi.


Tämä sivu on osa viisivuotista Hyvin sanottu -hanketta, jota vetävät Yle ja Erätaukosäätiö.

Ensimmänen Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestettiin Hämeenlinnassa 30.9.-1.10.2022. Tallennetut keskustelut ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Testaa ja pelaa

Testaa, osaatko tehdä keskustelusta tasavertaisen!

Heikommassa asemassa olevalle voi jäädä vain kuuntelijan ja myötäilijän osa, jos keskustelun tasa-arvoisuuteen ei kiinnitä humiota.

Rokotteista puhuminen päättyy herkästi jankkaamiseen, riitaan ja rikkoutuneisiin väleihin – onnistutko keskustelemaan botin kanssa kunnioittavasti?

Ylen keskustelubotti haastaa sinut harjoittelemaan kunnioittavaa keskustelua vaikeasta aiheesta – koronarokotteesta. Saat asiantuntijapalautetta valinnoistasi.

Mitä teet, kun pieni koululainen kertoo nähneensä pornoa kaverin puhelimesta? Testaa pelissä, miten selviydytte vaikeasta paikasta yhdessä

Ylen chattibotti haastaa sinut puhumaan pienen lapsen kanssa vaikeista asioista. Kokeile, miten keskustelu etenee. Saat palautetta asiantuntijoilta.

Mitä sanoisit, jos lapsesi tulisi kertomaan seksuaalisesta ahdistelusta? Tässä jutussa voit kokeilla – saat myös palautetta sanavalinnoistasi

Ylen chattibotti haastaa sinut puhumaan asiasta, josta puhuminen ei ole koskaan helppoa. Saat myös palautetta valinnoistasi.

Testaa, millainen kuuntelija olet

Kuuntelutyylin tiedostaminen auttaa ymmärtämään toisiamme.

Katso video

Poimi vinkit

Konflikti syntyy, kun puheyhteys katkeaa

Konfliktit ovat osa normaalia arkea. Pahinta, mitä konfliktin kohdatessa voi tehdä, on lakaista se maton alle.

Kuusi vinkkiä parempaan verkkokeskusteluun

Miltä tuntuisi, jos keskustelisit itsesi kanssa?